Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Γράμμα στην κ. Δραγώνα


Αγαπητή κ. Δραγώνα,

Μετά την έξοχη συνέντευξη που παραχωρήσατε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάϊ, επιτρέψτε μου να σχολιάσω τα βασικά σημεία της ομιλίας σας συμβάλλοντας έτσι από την πλευρά μου στην σωστή απόδοση της αξίας των λεγομένων σας:

1. ‘Είναι εγωκεντρικό τα παιδιά στην Ελλάδα να διδάσκονται από την 1η Δημοτικού μόνο ελληνικά, για αυτό τον λόγο από τον Σεπτέμβριο θα διδάσκονται και αγγλικά’.
Σχόλιο: Η φράση σας αυτή θυμίζει έντονα μία φράση του βιβλίου σας ‘Τι είναι η Πατρίδα’, όπου αναφέρετε ότι είναι ασυγχώρετη υπερηφάνεια για έναν λαό να θαυμάζει τα επιτεύγματα του αποκαλώντας μία τέτοια ενέργεια εθνοκεντρική και εθνικιστική. Σας αφιερώνω την φράση από τον λόγο του Περικλή στον επιτάφιο: ‘Φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας’.

2. ‘Η ελληνική γλώσσα είναι μία μικρή γλώσσα αφού ομιλείται μόνο από εμάς’.
Σχόλιο: Πόσο μικρή; Σαν την Πελοπόννησο ή πιο μεγάλη;

3. ‘Η αρχαία ελληνική είναι μία νεκρή γλώσσα’.
Σχόλιο: Η παραπάνω πρόταση αν την αποδώσουμε στα αρχαία γίνεται:
‘Η αρχαία ελληνική νεκρά γλώττα εστί’. Πράγματι είναι τόσο νεκρή πού διαβάζοντας την στα αρχαία δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα!

Τελειώνοντας έχω την απορία, τελικά έχετε ανακαλύψει ‘Τι είναι η πατρίδα;’ Μία γρήγορη απάντηση σε αυτό το ερώτημα με το οποίο πραγματεύεται το βιβλίο σας και άκρη δεν μπορείτε να βγάλετε είναι, ότι πατρίδα είναι 10 εκατομμύρια Ελλήνες που γελάνε με εσάς και την υπουργό Παιδείας!

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Περιμένοντας με αγωνία να ακούσουμε νέα μαργαριτάρια από μέρους σας,

Με εκτίμηση,
http://mavroseolous.blogspot.com/

Υ.Γ: Τι σύμπτωση, σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο είχε εκπομπή με θέμα ένα δημόσιο σχολείο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ με το όνομα ‘Η Αρχιμήδειος Ακαδημία’. Μόνο 8% σε σύνολο 700 μαθητών είναι Έλληνες ενώ τα υπόλοιπα παιδιά είναι είτε ισπανόφωνα είτε αγγλόφωνα και τα μαθήματα γίνονται στα ελληνικά. Πράγματι αυτή η γλώσσα είναι τόσο μικρή και νεκρή που παντού κυκλοφορούν τα φαντάσματα της!


Bookmark and Share