Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η αρρώστεια των πολιτικών για την εξουσία


"Φόρουμ προβληματισμού δημιούργησε η Ντόρα. Και μας καλεί να προβληματιστούμε για την Ελλάδα. Και για το ποιος φταίει που φτάσαμε ως εδώ.
Αλλά μία – μία τις σκέψεις παιδιά. Μην πάθουμε και καμιά υπερκόπωση.
Η Ντόρα ως γνήσιος πολιτικός είπε ότι παίρνει την ευθύνη για το διάβασμα που έριχνε όταν γινόταν το πάρτι...


κλεψιάς και πιστεύει πως με αυτά τα λόγια έρχεται ξανά αγνή και αμόλυντη για να μας σώσει.

Πως μπορεί να πείσει ότι η επιλογή της σιωπής για να μην ρίξει μια ανίκανη και διεφθαρμένη κυβέρνηση δεν θα αποτελεί και την επιλογή σε μια πιθανή (μακριά από εμάς) δική της κυβέρνηση;

Εδώ δεν έριξε τον κουρασμένο Κωστάκη θα ρίξει τον εαυτό της;

Από τις υποκρισίες του στυλ «εγώ κάνω την αυτοκριτική μου» έχουμε χορτάσει. Όλοι λίγο έως πολύ έχουν κάνει την αυτοκριτική τους. Είδατε επί της ουσίας να αλλάζει κάτι;

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τον Σαμαρά και κάθε επίδοξο σωτήρα μας!
Βέβαια οι πολιτικοί θέλουν να πιστεύουν ότι οι ψηφοφόροι για άλλη μια φορά θα είναι συνεπείς στην απολιτική σκέψη τους και θα έχουν ξεχάσει το πώς και το γιατί.

Εγώ από την άλλη θέλω να πιστεύω ότι η αγανάκτηση θα είναι τέτοια που έστω και απολιτικά θα αναγκάσει όλους αυτούς τους εθνοσωτήρες να τρέχουν για να σώσουν το τομάρι τους.

Κάποτε οι γαλάζιοι, μέσα στην τότε υπερβολή τους, φώναζαν «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ». Που να ήξεραν ότι θα ερχόταν η εποχή που υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θα έλεγαν ότι η κυβέρνηση τους δεν έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση.

Με το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές υπογράψαμε ένα συμβόλαιο και το εξουσιοδοτήσαμε να κάνει μια ανακαίνιση στο μαγαζί. Το ΠΑΣΟΚ όμως χάρισε στο μαγαζί σε άλλους και μας χρέωσε από πάνω και τα συμβολαιογραφικά.

Άλλα έλεγε το συμβόλαιο άλλα έκανε. Δεν δικαιούμαστε να το σύρουμε στα δικαστήρια να βρούμε το δίκιο μας;

Αν υποθέσουμε ότι ο αντιεξουσιαστής υπάλληλος της τρόικας δεν ήξερε τι θα παραλάβει θα έπρεπε να κάνει ένα διάγγελμα και να πει: «Κύριοι πάμε για πτώχευση και εγώ δεν το ήξερα. Επειδή εσείς με ψηφίσατε για άλλα πράγματα θα πάμε ξανά σε εκλογές και διαλέξτε ποιος από εμάς θέλετε να σας αποτελειώσει».

Αυτές είναι οι καθαρές κουβέντες. Οι άλλες είναι πασοκιές και αντωναριές (εκ του Αντώναρου – τι θυμήθηκα τώρα…).

Και το δούλεμα από την κυβέρνηση συνεχίζεται… ο στόχος είναι λέει να μας δώσουν πίσω αυτά που μας παίρνουν τώρα.

Αλλά δεν μας έχουν εξηγήσει κάτι πολύ απλό. Τα χρήματα που μας δανείζει η τρόικα (μας τα δανείζει και μάλιστα ακριβά, δεν μας τα χαρίζει) πρέπει σε τρία έως πέντε χρόνια να τα επιστρέψουμε. Που θα βρούμε αδέρφια 120 δις για την τρόικα και καμιά 80αριά για τους προηγούμενους δανειστές για να τα δώσουμε;

Και τα λερωμένα μας σώβρακα θα μας πάρουν, όχι να μας επιστρέψουν και αυτά που μας παίρνουν τώρα.

Η αναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι μονόδρομος. Απλά θέλουν να μας εξαντλήσουν τελείως ώστε να μας αποσπάσουν και το χειροκρότημα.

Αυτοί μας ρίχνουν στην αρένα με τα λιοντάρια και εμείς ζητωκραυγάζουμε.

Η Ντόρα είπε ότι η ΝΔ επενδύει στην κατάρρευση της χώρας. Ενώ η ίδια επενδύει στην κατάρρευση της ΝΔ. Ο Γιωργάκης επενδύει στην κατάρρευση του «ανθρώπου του μόχθου», το ΚΚΕ επενδύει στην κατάρρευση του καπιταλισμού και ο Κουβέλης στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατάρρευση γενικώς.

Όλοι δηλαδή είναι της λογικής να καταστραφεί το σπίτι του γείτονα για να το λεηλατήσουν.

Το περιοδικό Marianne χαρακτήρισε το κουρασμένο της Ραφήνας ως τον δημιουργό της ελληνικής τραγωδίας.

Πολυτάλαντος ο Κωστάκης. Ή ατάλαντος. Ξεκίνησε να γράφει κωμωδία και του βγήκε τραγωδία. Και ήρθε μετά ο Γιωργάκης και μας έκανε όλους Ιφιγένεια.

Επειδή έχουμε κοντή μνήμη ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι δημοσκοπήσεις ενώ ήταν ήδη ορατή η καταστροφή…. ήταν ο «καταλληλότερος».

Αλλά για να καταλάβετε ότι μάλλον δεν έχουμε καμιά ελπίδα ως χώρα και ως λαός να σας πω ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν νεοδημοκράτες που περιμένουν να «μιλήσει ο Καραμανλής»."

ΠΗΓΗ: http://mediasoup.gr/

Bookmark and Share