Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στην Ισλανδία διώξαν τα λαμόγια. Εδώ πότε;


Στην Ισλανδία όλοι κάνουν την δουλειά τους. Ο λαός, οι βουλευτές, η δικαστική εξουσία κλπ. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν θα δούμε ποτέ ,ούτε "Εκθεση Αλήθειας" ούτε " Μαυρο Πορισμα". ΚΡΙΜΑ !!!


Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξαρτήτους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες αλλά και τις προσωποποίησε.


Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής
τράπεζας υπουργοί ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών . Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλλήψεως καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσεως τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους.

Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα. Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει ακόμη και να κατασχέσει στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες. Επίσης ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν
μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον ιστότοπο της
Βουλής (www.sic.athingi.is )το πλήρες κείμενο που η κυβέρνηση ονομάζει Έκθεση της αλήθειας και οι Ισλανδοί αποκαλούν Μαύρο πόρισμα καθώς και εκτεταμένη περίληψη στα
αγγλικά. Κανείς ούτε καν οι κατηγορούμενοι δεν αμφισβήτησαν την αμεροληψία των συντακτών του πορίσματος.

Το βράδυ της ανακοίνωσης 45 ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Ρέικιαβικ και διάβασαν επί πέντε συνεχόμενα 24 σε μια κατάμεστη αίθουσα ολόκληρη την έκθεση. Για τους περήφανους πλην εξαπατημένους απογόνους των Βίκινγκς ήταν μια ομαδική ψυχανάλυση μια διαδικασία καθάρσεως.

Πηγή: mail πού έστειλε φίλος τους blog

Bookmark and Share