Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αφερωμένο στους δοσιλόγους πού μας κυβερνούν

Η Ελλάδα σε στάση πληρωμών – Η Αργεντινή παράδειγμα

Συνέντευξη στην Ευρυδίκη Mπέρση – Δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, 31/10/2010

Συνομιλώντας με τον μελετητή της κρίσης της Αργεντινής, οικονομολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες, Κλαούντιο Κατς, αποκομίζει κανείς την πεποίθηση ότι υπάρχει ζωή μετά τον (οικονομικό) θάνατο. Ο Κατς ήρθε στην Αθήνα της μιζέριας, της οικονομικής ασφυξίας και της αυτομαστίγωσης για να μας θυμίσει ότι όσα ζούμε, τα έζησαν κι άλλοι… και επιβίωσαν. Ότι μπορούμε να βγούμε από το τέλμα πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε. Ότι η οικονομία της Αργεντινής είδε άσπρη μέρα μόνον όταν σταμάτησε να κάνει ό,τι της ζητούσαν οι πιστωτές. Όπως η Ελλάδα σήμερα, έτσι και η Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όφειλε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει. «Δεν έχετε να πληρώσετε; Δώστε μας τα πετρέλαια. Πουλήστε τις τηλεπικοινωνίες, την ύδρευση, τις αερογραμμές, τη συγκοινωνία, το φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση Μένεμ τούς τα έδωσε όλα. Και βρέθηκε η Αργεντινή στην παράδοξη κατάσταση να έχει πουλήσει τα πάντα και το χρέος της να αυξάνεται αντί να μειώνεται» λέει, χειρονομώντας ζωηρά.


«Μας έστυψαν όσο μπορούσαν, το ίδιο κάνουν τώρα μ’ εσάς. Ήξεραν ότι η αποπληρωμή είναι αδύνατη, αλλά η στρατηγική τους ήταν “μη σκέφτεστε, δώστε”». Ο Kατς είναι οικονομολόγος, αλλά θεωρεί ότι σε προβλήματα όπως αυτά, τον πρώτο λόγο έχει η πολιτική.

«Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό», επισημαίνει. «Πρέπει πρώτα να ληφθεί μια θεμελιώδης πολιτική απόφαση και εν συνεχεία υπάρχουν δύο – τρεις εναλλακτικές λύσεις στο πεδίο της οικονομίας». Η απόφαση αυτή είναι ότι η χώρα σταματά να εξοφλεί τους διεθνείς πιστωτές, είτε προχωρώντας σε στάση πληρωμών, όπως η Αργεντινή, είτε αρχίζοντας λογιστικό έλεγχο του χρέους, όπως το Εκουαδόρ. «Το Εκουαδόρ δημιούργησε διεθνή επιτροπή ειδικών που προχώρησε σε λογιστικό έλεγχο του χρέους και κατέληξε ότι το πραγματικό χρέος ήταν μικρότερο από το ονομαστικό χρέος», υπογραμμίζει.

Ρωτώ πόσο επίπονη ήταν η στάση πληρωμών για την Αργεντινή. «Εκμεταλλευθήκαμε την περίοδο 2002–2005 για την οξυγόνωση της οικονομίας», απαντά. «Είχαμε χρήματα για τα λογικά πράγματα, για μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, για κάποιες επενδύσεις». Το λάθος της Αργεντινής είναι ότι περίμενε έως ότου χρεοκοπήσει, δεν προχώρησε στη στάση πληρωμών οργανωμένα και συντεταγμένα. «Το πρώτο και κύριο πράγμα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει θα ήταν να αναλάβει έγκαιρα η κυβέρνηση τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Δεν μιλώ για εθνικοποίηση, μιλώ για προσωρινό πλήρη έλεγχο. Αυτό θα εμπόδιζε τη μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, που δημιούργησε πολλά προβλήματα», λέει. «Για να διαπραγματευθεί όμως μια κυβέρνηση με τις τράπεζες σε μια τέτοια στιγμή, πρέπει να βάλει στο τραπέζι το διάταγμα της εθνικοποίησής τους, ως απειλή, προκειμένου αυτές να συμφωνήσουν να δώσουν προσωρινά τον έλεγχο».

Ενώ η στάση πληρωμών ήταν αναπόφευκτη, η κυβέρνηση της Αργεντινής έκανε τα πάντα για να την αποτρέψει – περιλαμβανομένης της δέσμευσης των καταθέσεων της μεσαίας τάξης προκειμένου να πληρωθούν οι πιστωτές. «Αυτό ήταν το μοιραίο τους λάθος, καθώς η μεσαία τάξη ενώθηκε με τους φτωχούς που είχαν αρχίσει πραγματικά να πεινάνε», λέει. Δέκα μήνες διαδηλώσεων κορυφώθηκαν στην εξέγερση της 19ης και 20ής Δεκεμβρίου 2001, που υποχρέωσε τον πρόεδρο Ντε λα Ρούα να φύγει με ελικόπτερο από το πολιορκούμενο προεδρικό μέγαρο και τον διάδοχό του να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποσυνδέσει το πέσο από το δολάριο.

Έλεγχος του ευρώ

«Καμία κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της κάτι τέτοιο, πρέπει να υποχρεωθεί από κάτω», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι απαιτείται και εθνικός έλεγχος της νομισματικής πολιτικής. «Συνειδητοποιείτε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ;» ερωτώ. «Μπορείτε να αποφασίσετε να μείνετε στο ευρώ, να φύγετε ή να επιλέξετε μια μέση λύση. Πρώτα οι Έλληνες θα αναλάβουν τον έλεγχο του νομίσματος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μετά απ’ αυτό, θα μπορέσετε να συζητήσετε για το μέλλον του ευρώ με άλλους όρους».

Και η άποψή του για τις τρομακτικές αντιδράσεις που θα προέκυπταν; «Αυτή είναι η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού. Ότι είστε φτωχοί και εκείνοι έχουν όλη την εξουσία. Ότι εσείς δεν έχετε τίποτα και εκείνοι τα έχουν όλα. Ότι είστε ανάξιοι, διεφθαρμένοι και λοιπά. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη δύναμή σας και μετά να συζητήσετε μαζί τους με σωστούς όρους. Το μυστικό στην πολιτική διαμάχη είναι να ξέρεις ποιες είναι οι δυνάμεις σου». Ο Κατς τονίζει ότι η οικονομική διαφορά ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η διαφορά ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αργεντινή, τη Βολιβία ή το Εκουαδόρ. «Όμως, όλες αυτές οι μικρές χώρες μπόρεσαν να διαπραγματευθούν με τη μεγάλη δύναμη. Στη Λατινική Αμερική δεν επαναλαμβάνουμε ό,τι λένε οι νεοφιλελεύθεροι. Είστε Ελληνες», λέει και δείχνει με πάθος την γκραβούρα του Παρθενώνα, που συμπτωματικά κρέμεται πάνω από το τραπέζι μας. «Εμείς στην Αργεντινή έχουμε μόνο δύο αιώνες ιστορίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της».
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα μέσα σε ένα τραγούδι



Γιάννης Μηλιώκας: Ζητώ συγγνώμη

Ένα τραγούδι θα σας πω σαν το νερό
γι όσους πολέμησαν κι αντέχουνε ακόμη
θα πρεπε να το είχα γράψει από καιρό
γι αυτό και πρώτα ταπεινά ζητώ συγνώμη

Σε ένα ιατρείο μικρό της γειτονιάς
πήγα να βγάλω κάτι ακτινογραφίες
κι είδα ανθρώπους μιας παλιότερης γενειάς
που περιμέναν του γιατρού τις οδηγίες

Είχε ησυχία λες και μπήκα σε ιερό
κι είχανε όλοι του πατέρα μου τα χρόνια
ο γέρος μου έχει πια πεθάνει από καιρό
μα είχε προλάβει να χαρεί τρία εγγόνια

Με τρόπο έριξα μια γρήγορη ματιά
τέτοιο κατάντημα δεν είχα δει ποτέ μου
κι όλα αυτά τα ξεχασμένα γηρατειά
θα είναι σκέφτηκα ανάπηροι πολέμου

Ο ένας είχε το ένα πόδι του λειψό
άλλος το χέρι του δεμένο και πονούσε
ο τρίτος φόραγε κολάρο στο λαιμό
κι ένας άλλος την κυρά του κουβαλούσε

Ο νους μου πήγε στον πατέρα μου ξανά
τότε που μου έλεγε τα βράδια ιστορίες
σαν να είναι τώρα τον θυμάμαι να πονά
και να μιλάει για νεκρούς και τραυματίες

Κι όλοι αυτοί για την δική μου λευτεριά
έζησαν χρόνια κατοχής και τυραννίας
ήταν κορίτσια και αμούστακα παιδιά
και πολεμούσαν στα βουνά της Αλβανίας

Μου είχαν χαρίσει μια ελεύθερη ζωή
κι ότι κι αν ήμουν σε εκείνους το χρωστούσα
κι ήτανε μες τα γηρατειά τους τόσο απλοί
ούτε παράσημα φορούσαν ούτε λούσα

Πρόσωπα τίμια χωρίς εγωισμό
κι αν μες το πόλεμο τα πάντα είχαν χάσει
με ένα χαμόγελο και λίγο σεβασμό
όλα όσα τράβηξαν θα τα είχανε ξεχάσει

Ένιωσα ξάφνου μια τεράστια ντροπή
έσκυψα κάτω και είχα χάσει την μιλιά μου
μου ήρθανε δάκρυα και κρατήθηκα πολύ
και ευτυχώς που είχα μαζί μου τα γυαλιά μου

Ένα τραγούδι θα σας πω σαν το νερό
γι όσους πολέμησαν και πολεμούν ακόμη
θα πρεπε να το είχα γράψει από καιρό
γι αυτό και πάλι ταπεινά ζητώ συγνώμη


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Χάρρυ Κλυνν


Κύριε Κλύνν,

είστε από τους ελαχίστους επωνύμους πού λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Ίσως να αποτελεί ειρωνία το γεγονός ότι ο πιο ταλαντούχος ΚΩΜΙΚΟΣ της χώρας περιγράφει όσο κανείς άλλος την ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Όλοι οι 'αγωνιστές' και 'επαναστάτες' πού τόσα χρόνια είχαμε 'λουστεί' και οι οποίοι μας πουλούσαν αγάπη και φούμαρα για την πατρίδα είναι εξαφανισμένοι, μερικοί μάλιστα είναι και υποστηριχτές αυτής της δοσίλογης και προδοτικής κυβερνήσεως (νταλάρας, σαββόπουλος, κλπ).

Εκατομμύρια Ελλήνων περιμένουμε το σύνθημα, εκατομμύρια Ελλήνων περιμένουμε κάποιος να ανάψει το φυτίλι της βόμβας πού θα ανατινάξει από τα θεμέλια αυτό το σαθρό κομματικό σύστημα και θα στείλει στο Γουδή όλους τους δοσιλόγους και πουλημένους πολιτικούς.

Η κυβέρνηση μας έχει πουλήσει και προδόσει προ πολλού επιβάλλοντας τις δικτατορικές τις αποφάσεις μέσω βίας και καταστολής, η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση σφυρίζει αδιάφορα, τα συνδικάτα και η δικαστική εξουσία εκτελούν τις εντολές της κυβερνήσεως, η εκκλησία είναι προκλητικά απούσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μία άθλια μαριονέτα πού λαμβάνει ετήσιο μισθό 350,000 ευρώ ενώ τα ΜΜΕ εκτελούν πειθήνια τον προπαγανδιστικό τους ρόλο.

Κι ύστερα απορούμε γιατί οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται; Πώς; Ο καθένας μόνος του; Αφού είμαστε προδομένοι από παντού! To καλοκαίρι έγινε μία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια μέσω των 'αγανακτισμένων' , αλλά σύντομα το σύστημα την διέλυσε και την εξαφάνισε.

Κανονικά θα έπρεπε ΟΛΑ τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως να οργανώσουν μία συγκέντρωση όπου θα καλούσαν όλους τους Έλληνες να διαδηλώσουν μέχρι να πέσει αυτή η χούντα πού μας καταδυναστεύει. Θα έπρεπε όλα τα συνδικάτα να κυρήξουν συνεχομένη γενική απεργία μέχρι να πέσουν τα ανδρείκελα πού μας κυβερνούν. Και οι δύο αυτές υποθέσεις αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας αφού απλούστατα είμαστε προδομένοι από παντού.

Ας είστε λοιπόν εσείς πού θα κάνετε την αρχή. Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Μία συναυλία αρκεί! Μία συναυλία όπου θα μετέχουν όσοι σαν κι εσάς έχουν εκφραστεί ανοιχτά εναντίον αυτής της κατοχικής κυβερνήσεως, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, ο Νίκος Καλογερόπουλος και άλλοι.

Μία συναυλία πού θα λάβει μέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου από πριν θα γνωρίζουμε ότι μετά το πέρας αυτής θα κατηφορίσουμε όλοι για να περικυκλώσουμε την Βουλή και να τους στείλουμε στον αγύριστο. Η συναυλία θα αποτελέσει την αρχή του χειμάρρου πού θα τους πνίξει αφού στο πλήθος πού θα ξεκινήσει από το Ολυμπιακό Στάδιο θα προστίθεται συνέχεια κόσμος μέχρι να φτάσουμε έξω από την Βουλή. Εκείνο το βράδυ όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο Σύνταγμα! Εκείνο το βράδυ κανείς Έλληνας δεν θα μείνει στο σπίτι του και κανείς δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του μέχρι να καταρρεύσει η κυβέρνηση των δοσιλόγων.

Ίσως τελικά στην μουσική να κρύβεται και η σωτηρία μας. Εξάλλου, μέσω των τραγουδιών ανέκαθεν εμείς οι Έλληνες αντλούσαμε δύναμη για να δώσουμε τους αγώνες μας και μέσω αυτής κρατήσαμε ζωντανή μέχρι σήμερα την παράδοση μας, παράδοση πού έχουν λυσσάξει αυτά τα αντρείκελα να μας σβήσουν άπαξ δια παντός.

Μερικές φορές όταν τα πράγματα φαίνονται δύσκολα, η λύση είναι πολύ απλή.


Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Βασίλης Λέκκας: Είναι επιεικώς προδότες


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Λεφτά ε; Ε να!

Τα τελευταία 2 χρόνια έχω περάσει από όλες σχεδόν τις ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις.

Έχω θυμώσει πολύ, εξοργιστεί, κλάψει, απογοητευτεί, αγανακτήσει, έχω πάρει μέρος σε αμέτρητες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, πήρα μέρος στην πορεία από το άγαλμα του Λεωνίδα στο Σύνταγμα. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου, αντιστάθηκα όπως μπορούσα.

Τώρα έχω περάσει σε άλλη φάση. Όταν τούς βλέπω στην τηλεόραση, δεν μου ανεβαίνει πια το αίμα στο κεφάλι. Δεν μου προκαλούν πια αναγούλα ούτε εμετό. Νιώθω πλήρη απάθεια. Έχουν ξευτιλιστεί τόσο πολύ από μόνοι τους, πού πραγματικά δεν νιώθω πια τίποτα για αυτούς.

Καθημερινά κάνουν διαγωνισμό μαλακίας για το ποιός θα προτείνει το πιο αντιδημοκρατικό μέτρο, για το ποιός θα πράξει το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της κοινωνίας, για το ποιός είναι ο μεγαλύτερος γλύφτης των τοκογλύφων, για το ποιός είναι ο μεγαλύτερος πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα ξένα συμφέροντα και να διαμελήσει και ξεπουλήσει την χώρα μας.

Η απάθεια όμως αυτή δεν σημαίνει ότι έπαψα να ενδιαφέρομαι, ούτε ότι πρόκειται να τούς αφήσω σε χλωρό κλαρί. Αντίθετα αυτή η απάθεια είναι το συναίσθημα πού νιώθω επειδή έχω πάρει πια τις αποφάσεις μου.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. Αφού αυτό τούς πονάει, αυτό θα κάνω. Στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα μας έσπασαν στο ξύλο, μάς έλουσαν με τόνους δακρυγόνα και μάς διέλυσαν.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Τώρα μπορούν να βάλουν τον λογαριασμό εκεί πού ξέρουν.

Δεν θα πληρώσω ούτε την έκτακτη εισφορά ούτε το τέλος ακίνητης περιουσίας ούτε το μ.. της μάνας τους. Ας μού βάλουν πρόστιμο, ας τολμήσουν να μού κόψουν το ρεύμα.

Και το θέμα δεν είναι ότι δεν έχω να πληρώσω. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται να πληρώσω. Δεν πρόκειται να τούς τα δώσω για να τα φάνε αυτοί και οι διεθνείς τοκογλύφοι. Αφού έρχεται χρεωκοπία, θέλω να έχω έστω και αυτά τα ελάχιστα πού έχω στην άκρη για την οικογένεια μου. Τα έβγαλα με τον ιδρώτα μου, δεν έχω ψηφίσει κανέναν πούστη τα τελευταία 20 χρόνια και δεν πρόκειται να τα δώσω σε κανέναν πούστη.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΨΩ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΩΣΩ.

Μόνο αν όλοι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ θα καταρρεύει αυτή η χούντα, αυτή η δικτατορία, αυτή η συμμορία. Αντίσταση τώρα και όχι λόγια. Ποντάρουν ότι φοβόμαστε, ποντάρουν ότι έχουμε παιδιά και θα λυγίσουμε. Μα για τα παιδιά μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. Για τα παιδιά μας θα αντισταθούμε και θα τους στείλουμε στο ΓΟΥΔΗ.

Όλοι αυτοί πού μαζευόμασταν στο Σύνταγμα, τώρα θα δείξουμε αν το εννοούσαμε ή όχι.

Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρέμουν τα γουνάκια της εσχάτης προδοσίας και μας εκβιάζουν με την Αργεντινή!


Τη τελευταία του ζαριά ρίχνει το σύστημα καθώς διαπιστώνει πως τα μέτρα του δεν περνάνε κι ο χρεοκοπημένος λαός τη βροχή δεν τη φοβάται.

-Θα γίνουμε Αργεντινή μας απείλησε ο Βενιζέλος!

Στ΄αρχίδια μας είναι η απάντηση μας...

Πλησιάζει η στιγμή που θα γίνει πράξη ο "Καραισκάκης" και θα κρεμάσουμε ψηλά τη "συμμορία των δολοφόνων" της χώρας.

Νίκος Τζαβέλλας
Συνταξιούχος-ανάπηρος πολέμου

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτήσεις πού θα θέλαμε να ακούσουμε κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων τύπου των δύο συμφοιτητών.


Μετά την συνέντευξη τύπου-παρωδία του πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της οποίας αν εξαιρέσει κανείς 2-3 ερωτήσεις, οι υπόλοιπες είχαν βαθμό δυσκολίας αντίστοιχο με το υποθετικό ερώτημα 'Τί είναι πιο δύσκολο το κανώ ή το ποδήλατο;', θα θέλαμε να υποβάλλουμε εμείς κάποιες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό της χώρας. Αφού οι δημοσιογράφοι είναι πουλημένοι υπάλληλοι, τσιράκια, συνένοχοι και λακέδες των δοσιλόγων και αντρεικέλων πού μας κυβερνούν, θα αναγκαστούμε να τους αντικαταστήσουμε και να θέσουμε τις ερωτήσεις πού όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να ακούσουν.

Κύριε πρωθυπουργέ,


1. Γιατί λέγατε ότι λεφτά υπάρχουν όταν αποδεδειγμένα πια, συζητούσατε παράλληλα με τον Στρως Κάν για την ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ;

2. Γιατί πουλήσατε τα CDS του ΤΤ, όταν γνωρίζατε ότι η χώρα θα μπει στο ΔΝΤ, κάτι πού αυτόματα θα σήμανε εκρηκτική άνοδο της αξίας των CDS τα οποία εσείς πουλήσατε σε εξευτελιστική τιμή; Αληθεύει ότι στην εταιρεία πού τα αγόρασε συμμετέχει ο αδελφός σας;

3. Γιατί επιτρέψατε το Τ3 να γίνει Τ9;

4. Γιατί φουσκώσατε το έλλειμα του 2009 με ψεύτικα στοιχεία και διασύρατε την χώρα μας στο εξωτερικό αποκαλώντας τους Έλληνες διεφραρμένους και τεμπέληδες ενώ παντού διατυμπανύζατε ότι η οικονιμία μας είναι σαν τον Τιτανικό; Μήπως ο μόνος λόγος ήταν για να φέρετε την Τρόικα στην Ελλάδα και να προχωρήσετε στο σχέδιο εκποιήσεως της;

5. Γιατί αγνοήσατε άλλες λύσεις πέραν της προσφυγής στο ΔΝΤ, όπως ήταν δάνεια από Ρωσσία, Κίνα ή Νορβηγία;

6. Γιατί όλο το οικονομικό σας επιτελείο είναι άνθρωποι πού έχουν διατελέσει υπάλληλοι της Goldman Sachs με πρώτο και καλύτερο τον τέως υπουργό οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου;

7. Γιατί συνομιλούσατε και εξακολουθείτε να συνομιλείτε με τον μεγαλύτερο κάτοχο CDS τον κερδοσκόπο Σόρος;

8. Τι θα γίνει με το CD των ελβετικών καταθέσεων; Γιατί δεν προχωράτε στον έλεγχο τους;

9. Γιατί δεν προχωράτε σε μήνυση κατά της SIEMENS όπως έχουν κάνει χώρες ακόμα και της Αφρικής;

10. Αφού πονάτε όταν κόβετε μισθούς και συντάξεις όπως λέτε, γιατί εσείς αμοίβεστε με 180,000 ευρώ ετησίως; Γιατί δεν παραιτείστε των οικονομικών σας απολαβών αφού έχετε την οικονομική άνεση;

11. Γιατί δεν προχωράτε σε κήρυξη της ΑΟΖ αφού όπως λέτε στην περίπτωση της Κύπρου, η Κύπρος καλά το πράτει αφού αυτό είναι δικαίωμα κάθε κυριάρχου κράτους. Η Ελλάδα δηλαδή δεν είναι κυρίαρχο κράτος;

12. Γιατί μετά την εκλογή σας συνέχεια αναφέρεστε στην ανάγκη παγκοσμίας οικονομικής διακυβέρνησης; Ποιός σας είπε ότι οι κυρίαρχοι λαοί θέλουμε να εκχωρίσουμε την διακυβέρνηση μας σε παγκόσμια κέντρα και νεοταξικές πολιτικές;


13. Γιατί επιμένετε να μας σώσετε; Ποιος σας είπε ότι θέλουμε σωτήρες; To έχετε καταλάβει ότι σας εκλέξαμε για να μας υπηρετείτε και όχι για να λαμβάνετε αποφάσεις για εμάς ερήμην ημών; Ποιος σας είπε ότι Δημοκρατία σημαίνει να εξαπατά κάποιος έναν ολόκληρο λαό με ψέμματα και στην συνέχεια να εφαρμόζει πρόγραμμα το οποίο δεν έχει την λαική έκριση και παραβιάζει το Σύνταγμα; Γιατί δεν κάνετε εκλογές ώστε να αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ και τα ΠΑΙΔΙΑ μας;

Τέλος, ένα ερώτημα πού αφορά το μέλλον, το εγγύς μέλλον, όταν θα σας οδηγεί ο ελληνικός λαός στο Γουδή, έχετε σκεφτεί ποια θα είναι η τελευταία σας επιθυμία;

Ερωτήματα προς τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως,

Κύριε πρόεδρε,

δύο μόνο ερωτήσεις γιατί αν εξαιρέσει κανείς από τον λόγο σας στην ΔΕΘ την αναφορά στο θέμα της ΑΟΖ και της επαναγραφής των σχολικών βιβλίων ώστε αυτά να απευθύνονται σε Ελληνόπουλα και όχι σε διεθνιστές (ομολογώ ότι ήταν κάτι πού με συγκίνησε βαθύτατα αφού η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι το παν, βέβαια δεν ξέρω πώς θα κάνετε κάτι τέτοιο όταν υπεύθυνος για θέματα Παιδείας είναι ο κ. Σπηλιωτόπουλος) ο υπόλοιπος σας λόγος μού φάνηκε κάτι σας 'Λεφτά υπάρχουν' αλλά σε νέα εκδοχή.

1. Σκοπεύετε να αναγνωρίσετε ΟΛΟ το χρέος της Ελλάδος; Όταν ακόμα και τέως υπουργοί οικονομικών της παρατάξεως σας δηλώνουν ότι τουλάχιστον 212 δις, από το χρέος της χώρας είναι παλιοί τόκοι και μπορούν να παραγραφούν. Και δεν αναφέρομαι καν σε απόψεις πού λένε ότι κανονικά όλο το χρέος ΠΡΕΠΕΙ να διαγραφεί αφού η Ελλάδα στην μακρόχρονη ιστορία της το έχει πληρώσει πολλάκις παραπάνω. Ούτε στην πρόταση για λογιστικό έλεγχο τους χρέους την οποία το κόμμα σας την απέρριψε στην Βουλή.

2. Γιατί επιτέλους δεν ζητάτε τις γερμανικές αποζημιώσεις όταν ακόμα και στην ίδια την Γερμανία υπάρχουν φωνές πού είναι υπέρ της πληρωμής των;

Κύριε πρόεδρε, για τον σημερινό πρωθυπουργό η ιστορία έχει ήδη αποφανθεί και το μέλλον του είναι προδιεγραμμένο. Το δικό σας μέλλον το έχετε άραγε σκεφτεί;

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σκέψεις ενός ανθέλληνα


Επιστροφή έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα στον κλεινόν άστυ...

Τι ωραία... Νομίζω ότι στο λεξικό δίπλα από τον όρο κατάθλιψη θα πρέπει να γραφτεί η ακόλουθη φράση:

Επιστροφή στην Αθήνα ύστερα από έναν μήνα διακοπών στην Κρήτη.

Ένα μήνα χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, εφημερίδες, ρουφιανοπολιτικάντηδες, δημοσιοκάφρους. Ένα μήνα δίπλα στην θάλασσα, στο πατρικό. Πόσο απλή είναι η ευτυχία.

Σίγουρα πολλοί θα σκεφτείτε ότι για να μπορώ να λείπω ένα μήνα σημαίνει ότι υπάρχει η οικονομική άνεση. Μμμ περίπου. Όταν απολύεσαι στις 22 Ιουλίου τότε σίγουρα η μόνη άνεση πού υπάρχει είναι του χρόνου και όχι του χρήματος! Φιλοσοφώντας το λίγο, αφού ο χρόνος είναι χρήμα τότε ίσως να είμαι και πλούσιος χωρίς να το ξέρω!

Δυστυχώς όταν είσαι πολλή ώρα σπίτι, τότε αντανακλαστικά κάποια στιγμή θα ανοίξεις και την τηλεόραση... Και τότε διαπιστώνεις ότι τίποτα δεν άλλαξε...


Η κυβέρνηση ακόμη προσπαθεί να μας σώσει και η αντιπολίτευση ενώ διαφωνεί σε όλα ταυτόχρονα τα ψηφίζει όλα. Για το καλό μας. Είμαστε σε καλά χέρια...

Οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να τρομοκρατούν και να 'αποκαλύπτουν' αντικειμενικά την αλήθεια, θέτοντας δύσκολα και στριμόκωλα ερωτήματα στους καλεσμένους πολιτικούς.

Σίχαμα και αηδία. Ακρίβυνε και ο ΦΠΑ στο γιαούρτι...

Οι 'φίλοι' και πιστωτές μας οι τροικανοί παρελαύνουν με τα κουστουμάκια τους απαιτώντας να βγάλουμε το μπουρί από τις φλέβες και να το αντικαταστήσουμε με σωλήνες Φ50. Για να υπάρχει καλύτερη ροή. Για το καλό μας.

Το κέντρο έχει γίνει πια κοσμοπολίτικο. Όποτε συναντάς κάποιον Έλληνα νιώθεις όπως νιώθαμε κάποτε πριν πολλά πολλά χρόνια όταν πηγαίναμε κάποιο ταξιδάκι στο Λονδίνο. Συγκίνηση και 'τι μικρός πού είναι ο κόσμος'!

Σκέφτομαι ότι δεν πειράζει. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα όπως λέει το ζαβό από τη Μινεσσότα ας χάσω την δουλειά μου. Αν είναι να δείξει η χώρα φιλότιμο και να αποπληρώσει όλο της το χρέος όπως λέει το συγκαμένο από την Συγγρού ας χάσω την δουλειά μου. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Δεν πειράζει, ας πάρει η Τουρκία την Θράκη και το μισό Αιγαίο, ας πάρουν οι Αμερικανοί το πετρέλαιο, οι Γάλλοι το νερό, οι Γερμανοί τη ΔΕΗ τον ΟΤΕ τα αεροδρόμια και τους δρόμους, οι Κινέζοι τα λιμάνια (αν ξεχνάω κανέναν ας με συγχωρέσει, μην ανησυχεί το ζαβό από τη Μινεσσότα αποκλείται να τον ξεχάσει). Δεν πειράζει, αφού είναι για το καλό μας. Αυτό θα πει εξάλλου πατριωτισμός, να είσαι διατεθειμένος να χάσεις τα πάντα για το καλό της πατρίδας.

Δεν πειράζει ας μείνουν τα παιδιά μας αγράμματα. Ας μην μάθουν Ελληνικά, εξάλλου, είπαμε έχουμε γίνει πια κοσμοπολίτες. Εξάλλου τα Ελληνικά ομιλούνται μόνο από 10,000,000 Έλληνες. Τι τα θέλουμε; Άσε πού είναι και δύσκολα. Για αυτό καλά κάναμε και καταργήσαμε το πολυτονικό, την καθαρεύουσα, τα αρχαία και γράφουμε πια greeklish. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον υπόλοιπο κόσμο. Άντε και σύντομα να πάμε σε λατινικό αλφάβητο ώστε και το τελευταίο εμπόδιο συννενοήσεως με τον υπόλοιπο κόσμο να ξεπεραστεί. Άννα γερά η νίκη είναι κοντά!

Τελικά έχω καταλήξει ότι μάλλον δεν αγαπώ την πατρίδα μου. Αφού όλα τα παραπάνω μου προκαλούν οργή και αηδία, μάλλον πρέπει να θεωρούμαι εχθρός της χώρας μου. Μάλλον θα πρέπει να είμαι ανθέλληνας. Έτσι το μόνο πού μένει να κάνω είναι να κατέβω στο Σύνταγμα στις 3 Σεπτεμβρίου και να διαδηλώσω με τους άλλους ανθέλληνες.

Ζαβέ από την Μινεσσότα και συγκαμένε από την Συγγρού συγγνώμη πού δεν έχω τα ίδια πατριωτικά αισθήματα με εσάς. Δεν πειράζει όμως, έχετε ακόμη ένα κομματικό στρατό που σας ακολουθεί και σας προσκυνά. Ή... μήπως όχι;

Διαβάστε περισσότερα...

3 Σεπτεμβρίου: ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Διαβάστε περισσότερα...

Bookmark and Share