Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητούνται απαντήσεις από τον ΓΑΠ

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του AFP σε δηλώσεις του ο Σλοβάκος ΥΠΕΞ Mikulas Dzurinda δήλωσε τα εξής:

«η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για τη διάσωση των κερδών των σημαντικότερων εμπορικών ευρωπαϊκών τραπεζών».

«Τα χρήματα αυτά διοχετεύονται προς τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της Ελλάδας; Διοχετεύονται προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες», πρόσθεσε.


Πρόκειται, – σύμφωνα με τις δηλώσεις του- για μια «αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και που καταβάλλουν φόρους, προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, για να συνεχίζουν αυτές να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο».

Το Κοινοβούλιο της Σλοβακίας είχε αρνηθεί τον Αύγουστο να δώσει το πράσινο φως για τη συμμετοχή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

«Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που μας επικρίνουν σήμερα: πού βρίσκονταν όταν παραποιούνταν τα στατιστικά στοιχεία και η Ελλάδα όδευε προς την άβυσσο;», δήλωσε επίσης ο Σλοβάκος ΥΠΕΞ.

Δηλαδή με λίγα λόγια ο κ. Dzurinda σας λέει ότι: μας μειώνετε τις συντάξεις μας, μας κλέβετε τους μισθούς μας, μας στέλνετε στην ανεργία, αφήνετε τους καταχραστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι, και για να τα επιτύχετε αυτά ψεύδεστε σαν τον χειρότερο εγκληματία, μόνο για να ΔΙΑΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Μπορούμε να μάθουμε κύριε πρωθυπουργέ τι απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας στον κ. Dzurinda?

Η μή απάντηση, όπως καλά γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ σημαίνει ότι συμφωνείτε με τον κ. Dzurinda, ή δεν είναι έτσι?

Αναμένουμε…

Πηγή: olympia.gr

Bookmark and Share