Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΔΝΤ: Ποιός σώζει ποιόν;

Τα καλοπληρωμένα φερέφωνα και εξαπτέρυγα των κυβερνώντων ούρλιαζαν: «Πατριωτικό μας καθήκον ως Έλληνες και Σοσιαλιστές ήταν να σώσουμε την Ελλάδα και όχι να αποδεχθούμε αμαχητί την χρεοκοπία της». Ναι, αυτή είναι επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Νομίζουν οι δύστυχοι ότι οι Έλληνες ακόμα ενημερώνονται από τις βουβουζέλες των “λειτουργών” της ενημέρωσης τους. Την ίδια ώρα, διαπρεπείς οικονομολόγοι από το εξωτερικό φέρνουν την πραγματικότητα που είναι…


η μεγάλη δικαίωση αυτών που επέμεναν…
Εδώ και 10 μήνες φωνάζουμε ότι η μεθόδευση του ΔΝΤ είχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ σκοπιμότητα: Την ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων που στην ουσία δεν έχουν “εγγυήσεις” με δάνεια τοκογλυφικής μορφής όπου πλέον ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ σε περίπτωση μή αποπληρωμής των δανείων!

Παρουσιάσαμε βήμα προς βήμα τους όρους του μνημονίου όταν οι άλλοι σιωπούσαν: Υποθήκευση Εθνικής περιουσίας, απώλεια Εθνικής κυριαρχίας αλλά και κατάργηση του συντάγματος αφού ακυρώνεται η ισχύς της Ελληνικής δημοκρατίας όπως και της Ελληνικής δικαιοσύνης!

Τι έλεγαν οι σαθροί θιασώτες του ΔΝΤ; “Να πάρουμε τα λεφτά για να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς!” ούρλιαζαν. “Να το κάνουμε για την πατρίδα!” ξεφώνιζαν οι Ντόρες και οι Βορίδηδες στην έσχατη μορφή πατριδοκαπηλείας.

Εμείς επιμέναμε: ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ δεν θα πάει στους μισθούς και τις συντάξεις. Ούτε Ευρώ δεν θα πάει στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Όλο το τοκογλυφικό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν τα ομολογιακά, ώστε οι τοκογλύφοι να εκποιήσουν Εθνική περιουσία στην μετέπειτα αδυναμία αποπληρωμής.

Δείτε λοιπόν τι λέει ο έγκριτος Ολλανδός οικονομολόγος Ρόναλντ Γιάνσεν: «Ο σκοπός του πακέτου διάσωσης είναι η μεταβίβαση χρέους από τις (κυρίως ιδιωτικές) τράπεζες σε δημόσια χέρια. Τα 110 δισ. ευρώ που δίνονται στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την αποπληρωμή των τραπεζών και των θεσμικών επενδυτών που κατέχουν σήμερα τα ελληνικά χρεόγραφα. Τράπεζες, ασφαλιστικές και Ταμεία θα είναι οι αληθινοί ωφελημένοιαφού η πιθανότητα μιας ελληνικής στάσης πληρωμών έχει απομακρυνθεί».

Bookmark and Share