Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μήπως θα έπρεπε να πράξουν ανάλογα οι σημερινοί μας 'Εθνοπατέρες';

Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα από ομιλία του Ιωάννη Καποδίστρια. Αν συγκρίνουμε το ήθος και την αίσθηση του καθήκοντος του τότε κυβερνήτη της Ελλάδος με το ήθος και την αίσθηση του καθήκοντος των πολιτικών μας σήμερα μας πιάνει η ψυχή μας. Ότι θα προβεί κάποιος πολιτικός σήμερα σε παρόμοια δήλωση ακούγεται ως ανέκδοτο. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πολιτικοί σήμερα που στη κυριολεξία δεν ξέρουν τι έχουν. Παρόλα αυτά ούτε που σκέφτονται να δώσουν το παράδειγμα αρνούμενοι να εισπράξουν το μισθό τους. Έχουν να φάνε και τα δισέγγονα τους αλλά ούτε ευρώ δεν πρόκειται να μας χαριστούν. Ποιοί, αυτοί που έφαραν τη χώρα σε αυτά τα χάλια. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό να κάνουν αυτήν την συμβολική κίνηση την ώρα που ζητούν από εμάς να κάνουμε αιματηρές θυσίες. Γιατί για συμβολική κίνηση πρόκειτα και τίποτα παραπάνω. Τι είναι για αυτούς οι 6,000 με 8,000 ευρώ που αμοίβονται μηνιαίως; Ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουν ήδη 'κερδίσει'. Το μόνο που ίσως σκεφτούν να κάνουν είναι να παίρνουν μικρότερες μίζες ή να τις παίρνουν πιο προσεχτικά για να μην προκαλούν... Μην ξεχάσετε όμως να τους ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές. Γιατί όπως ξέρουμε οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας...



«…Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»

«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας
πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

Bookmark and Share