Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Δεν κάνει ο άντρας τη γενιά αλλά η γενιά τον άντρα

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι μαύρη και άραχνη. Η διαφθορά και η σήψη σε όλα τα επίπεδα δεν έχουν προηγούμενο. Όλοι το ομολογούμε, όλοι το αισθανόμαστε. Παρόλα αυτά τα κόμματα συνεχίζουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι εργάζονται για το κοινό καλό ενώ αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να βυθίζουν τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε πνευματική και οικονομική ανυποληψία φροντίζοντας μόνο να νέμονται για την πάρτη τους και για τα συμφέροντα που υπηρετούν τον εθνικό μας πλούτο. Τι ειρωνία, αυτοί που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι, αυτοί να προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούν να μας κυβερνήσουν. Ο κλέφτης να προσπαθεί να πείσει το νοικοκύρη ότι μπορεί να του φυλάει το σπίτι. Τι θράσος και τι υποτίμηση της νοημοσύνης μας? Πόσο βλάκες επιτέλους μας θεωρούν?

Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι σε παρεμφερείς καταστάσεις έρχεται κάποια στιγμή η ανατροπή μέσω βίαιων και αιματηρών επαναστάσεων. Υπάρχει όμως και ένα παράδειγμα στην παγκόσμια ιστορία που η ανατροπή ήρθε μέσω 'ειρηνικής επαναστάσεως' και δεν είναι άλλο από αυτό που έγινε στην Ινδία από τον Γκάντι.

Ήρθε λοιπόν και για την Ελλάδα η ώρα της ειρηνικής επανάστασης. Με ποιο τρόπο? Η λύση είναι μία και πρέπει να δοθεί άμεσα από όλους εμάς. ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές. Μόνο έτσι μπορούμε πλέον να αντιδράσουμε. Μόνο έτσι θα καταρεύσει το σάπιο κατεστημένο και θα εξαφανιστούν μία και για πάντα όλα τα ανθρωποειδή, όλα τα λαμόγια που σήμερα κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους. Μόνο έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σε νέες δυνάμεις να κάνουν την εμφάνιση τους τις οποίες φυσικά και αυτές θα τις περάσουμε από κόσκινο για να διαπιστώσουμε αν όντως έχουν αγνές προθέσεις. Γιατί αν καείς από τη σούπα...

Η κοινωνία βράζει, οι πολίτες δείχνουν να έχουν ξυπνήσει, οι πολίτες δείχνουν να έχουν χορτάσει από το κουτόχορτο που μας τάιζαν όλα αυτά τα χρόνια οι διαχειριστές της εξουσίας, οι διαχειριστές της ζωής μας και των ονείρων μας. Ήρθε η ώρα επιτέλους να καταλάβουμε ότι η αλλαγή και η ανατροπή θα έρθει μέσα από τον καθένα από εμάς και όχι από κάποιον σωτήρα. Δεν υπάρχουν πια ούτε ηγέτες ούτε εθνοπατέρες. Πρέπει να σταματήσουμε να ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει από κάποιον 'άλλον', ότι η ανατροπή θα γίνει από κάποιον 'άλλον'. Αυτός ο άλλος είμαστε εμείς οι ίδιοι, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Φανταστείτε στις εκλογές που έρχονται η αποχή να είναι συντριπτική. Πώς θα μπορούν όλες οι μαριονέτες, όλα τα αντρείκελα που καθημερινά 'λουζόμαστε' σε όλα τα μέσα ενημέρωσης να έχουν λόγο παρουσίας? Θα καταρεύσουν και θα εξαφανιστούν μία και για πάντα.

Το μήνυμα που προσπαθούν συνεχώς να μας περνούν είναι ότι όποιος δεν ψηφίζει δεν έχει άποψη. Κι όμως είναι ακριβώς το αντίθετο! Όσοι ψηφίζουν είναι αυτοί που δεν έχουν άποψη αφού είναι 'πελάτες' των κομμάτων, είναι υπηρέτες των στυγνών διαχειριστών εξουσίας και στην ουσία συνένοχοι της σημερινής θλιβερής κατάστασης. Τα κόμματα έχουν αντιληφθεί ότι ο κόσμος αρχίζει και τους γυρίζει την πλάτη γι αυτό προσπαθούν λυσσωδώς να φανατίζουν και να διχάζουν τον κόσμο. Αντιλαμβάνονται όμως ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και προσπαθούν με κάθε είδους μηχανοραφίες να μείνουν γατζωμένα στην εξουσία. Πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι το πρώτο κόμμα ακόμα και αν το ποσοστό του πέσει σε χαμηλότερα ποσοστά από ότι προβλέπει το εκλογικό σύστημα να λάβει μεγαλύτερη πλειοψηφία στη βουλή! Δεν φτάνει που με 41% επιβάλλουν τη γνώμη τους στο 100% των Ελλήνων σε λίγο θα μας ζητήσουν να κυβερνούνμε 15%!!! Η εξουσιολαγνεία και η απληστία σε όλους τους το μεγαλείο. Πόσο ηλίθιους μας θεωρούν?

Αν βάλουμε κάτω τα νούμερα θα δούμε ότι είναι πολύ εύκολο να κάνουμε επιτέλους τη δική μας ειρηνική επανάσταση. Από όλους εμάς που ψηφίζουμε, πόσοι να είναι αυτοί που είναι άμεσα ή έμμεσα μπλεγμένοι σε κόμματα, πόσοι είναι κομματικά στελέχη, πόσοι έχουν ιδίον όφελος υπηρετώντας τα ανθρωπάκια της εξουσίας? Να είναι το 15% άντε το 20% όλων ημών?
Παραπάνω αποκλείεται. Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε υπάρξει θύματα των ψευδών και των μηχανορραφιών των κομμάτων. Εμείς λοιπόν το 80% πρέπει επιτέλους να απαγκιστρωθούμε από εμμονές και προκαταλήψεις και να τους γράψουμε επιτέλους στα παλαιότερα των υποδυμάτων μας. Τι μας φοβίζει?

Φοβόμαστε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα προκληθεί χάος, θα προκληθεί ακυβερνησία? Μα χειρότερο χάος από το σημερινό αποκλείεται να συμβεί! Φοβόμαστε τάχα ότι δεν θα υπάρχει κάποιος να κυβερνά τη χώρα σε περίπτωση μαζικής αποχής, ότι θα δημιουργηθεί κενό εξουσίας? Μα είναι φανερό ότι η χώρα εδώ και πολλά χρόνια είναι στον αυτόματο. Έχει κανείς αντίρρηση για αυτό? Δηλαδή στο φανταστικό αλλά τόσο ρεαλιστικό σενάριο μίας αποχής ύψους 80% τι δεν θα συνεχίσει να δουλεύει? Η δικαστική εξουσία? Η παιδεία? Η οικονομία? Οι επιχειρήσεις? Ο στρατός ή η αστυνομία? Τι?

Απόφαση χρειάζεται από τον καθένα από εμάς και τίποτα άλλο. Απόφαση ότι πάψαμε να είμαστε άβουλα και κατευθυνομένα άτομα των κομματαρχών. Δυστυχώς έχει πάψει να έχει εδώ και πολύ καιρό ισχύ η ρήση 'Ο άντρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άντρα' που τελευταία φορά ειπώθηκε για τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Πιστεύει κανείς ότι στο σημερινό πολιτικό σύστημα υπάρχει κάποιος άντρας που μπορεί να μας εμπνεύσει και να μας καθοδηγήσει?

Στις ημέρες μας αν θέλουμε πραγματικά να ανατρέψουμε αυτό το σκηνικό του τρόμου και της διαφθοράς που βιώνουμε θα πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει τη δική του ειρηνική επανάσταση. Στη δική μας περίπτωση το ρητό που θα πρέπει να εφαρμόσουμε είναι 'Δεν κάνει ο άντρας τη γενιά αλλά η γενιά τον άντρα'.

Bookmark and Share