Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε; Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και…

Ιουλίου 29, 2011

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»

Είμαστε Έλληνες ρε;

Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να
μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…


Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;


Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…
Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!
Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…
Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διαφάνεια να εφαρμόσει άλλος πολιτικός.
Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!

Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!
Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…

Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…

Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα… ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ….
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο τρομοκρατικός πόλεμος στοχεύει άμεσα, σήμερα, τους λαούς της Ευρώπης


Του Θύμιου Παπανικολάου

Η τρομοκρατική προβοκάτσια με τους Δίδυμους Πύργους ήταν η αφετηρία του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά των αραβικών λαών με άμεσο στόχο: Το Αφγανιστάν και την αμερικανική κατοχή του Ιράκ…

Το φάντασμα του «δαίμονα» Μπιν Λάντεν κατασκευάστηκε για να υπηρετήσει αυτούς τους στόχους και να προσδέσει την Ευρώπη στα αυτοκρατορικά, εγκληματικά σχέδια εναντίον του αραβικού κόσμου.


Σήμερα η αμερικανική τρομοκρατική στρατηγική μεταμφιέζεται σε άλλο πρόσωπο γιατί ο βασικός στόχος είναι η ίδια η Ευρώπη: τα έθνη και οι λαοί της.
Η οξύτητα της καπιταλιστικής κρίσης και η καταρρέουσα ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία δρομολογεί, σε πυρετώδεις ρυθμούς, την ολοκληρωτική λεηλασία, χρεοκοπία και εξόντωση των λαών της Ευρώπης, την τελική επίθεση για την κατάλυση των εθνών-κρατών, την ιδιωτικοποίησή τους και την κατοχή τους από τους μηχανισμούς του χρήματος.
Η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα των διεθνών αρπακτικών και η «πιλοτική συνταγή» για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι μπροστά σε αυτή τη συνεχή, άγρια και εφιαλτική πολεμική επίθεση εναντίον των λαών της Ευρώπης, οι λαοί θα αμυνθούν και θα εξεγερθούν.
Ήδη τα πρώτα δείγματα των λαϊκών αντιστάσεων και εξεγέρσεων έχουν γίνει ορατά ιδιαίτερα στο πρώτο θύμα: Την Ελλάδα…

Σε αυτές τις θύελλες των αγωνιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων που έρχονται, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ, οι κοινωνικές ζυμώσεις και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ θα έχει ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ το «ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»!!!

Το «εθνικό» και η υπεράσπιση των ιστορικών εθνικών κατακτήσεων, παραδόσεων και Πολιτισμικών Δομών και Ιστών θα αποτελούν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ζητημάτων, των αγωνιστικών αντιστάσεων και κινήσεων.

ΑΥΤΗ ακριβώς την «εθνική» πολιτική ΑΙΧΜΗ της κοχλάζουσας κοινωνικής ΟΡΓΗΣ θέλουν να στιγματίσουν, να συκοφαντήσουν και να αναχαιτίσουν οι μηχανισμοί της Νέας Τάξης.
Ενάντια σε αυτή την πολιτική ΑΙΧΜΗ της αντίστασης («εθνική») κηρύσσεται ο τρομοκρατικός πόλεμος των διεθνών επιτελείων και μηχανισμών της καταρρέουσας αμερικανικής αυτοκρατορίας και των καθεστωτικών τους γενίτσαρων.

ΤΩΡΑ κατασκευάζεται η «Ευρωπαϊκή Διεθνής» της τρομοκρατίας, αυτή της «εθνικιστικής» και «ρατσιστικής παράνοιας» και της «ακροδεξιάς απειλής», ΑΚΡΙΒΩΣ για να χρησιμοποιείται αυτή η «τρομοκρατική Διεθνής» των μαφιών του χρήματος, για το στιγματισμό και συκοφάντηση των λαϊκών κινημάτων που θα ξεπηδήσουν ρωμαλέα μέσα από τα κατεδαφισμένα, λεηλατούμενα και αποτεφρωμένα εθνικά-κράτη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο τρομοκρατικό «μανιφέστο» των διεθνών μυστικών υπηρεσιών που πλασαρίστηκε με το νορβηγικό τους πιόνι, υπάρχει ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα, την ισλαμική της αλλοίωση, στις παραδόσεις της και στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Η Ελλάδα, ως πρώτο θύμα και «πρόβα», αλλά και λόγω ισχυρών ιστορικών και εθνικών ιστορικών Ιστών ΣΥΝΟΧΗΣ αποτελεί και τον ΠΡΩΤΟ «ιδεολογικό» ΕΧΘΡΟ της Νέας Τάξης. Γι αυτό όλα τα νεοταξικά ιδεολογήματα και οι μακάβριοι σχεδιασμοί της Νέας Τάξης εφαρμόζονται και «δοκιμάζονται» εδώ.

Στο «Μανιφέστο», λοιπόν, εσωκλείονται και «συνωστίζονται» όλες οι συμφορές του νεοταξικού σχεδιασμού (λαθρομετανάστευση, εποικισμός, εθνική αλλοίωση κ.λπ), καθώς και όλα τα ιδεολογήματα που επί χρόνια «θεμελιώνουν» τα κυβερνητικά κόμματα, οι «αριστεροί» ψάλτες, τα ΜΜΕ και οι επιδοτούμενες εστίες: «Αντιεθνικισμός», «αντιρατσισμός» «πολυπολιτισμικότητα», «ακροδεξιά σκιάχτρα» και ανηλεής πόλεμος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας…

Γι αυτό και οι πλέον κραγμένοι «μπράβοι» του αμερικανισμού και της Νέας Τάξης έσπευσαν με υπερβάλλοντα ζήλο και βιασύνη να «αναδείξουν» το «μανιφέστο» που έγραψαν τα αφεντικά τους και να το ταυτίσουν με τις ελληνικές αντιστάσεις και τους «Ελληναράδες»…

Φυσικά, οι πάντες, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, ακόμα και στο απλό ερώτημα: Γιατί η ανάκριση του Νορβηγού τρομοκράτη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών;
Πώς θα υπάρξει στοιχειώδης έλεγχος όλων αυτών που μας διοχετεύουν οι καθεστωτικές υπηρεσίες, μέσω των ΜΜΕ, για το έγκλημα;

Δεν θα πρέπει οι λαοί να έχουν, μια κάποια, ΠΡΟΣΒΑΣΗ ελέγχου των γεγονότων; Θα πρέπει να καταπίνουμε αμάσητα τα όσα μας λένε τα καθεστώτα και οι μηχανισμοί τους, εξ ορισμού ψεύτες και παραχαράκτες;

Το «κεκλεισμένων των θυρών» είναι η δόλια και αυθάδης συνταγή των δικτατόρων: Πίστευε ΜΟΝΟ σε αυτά που ΕΜΕΙΣ λέμε…

Κάποιοι «εγκάθετοι» του αμερικανισμού και των μυστικών υπηρεσιών, μέσα σε κάποια ιστολόγια, μας λένε με αγανάκτηση: «Θα δώσουμε βήμα στο δολοφόνο»;
Εδώ έχουμε ατόφια την υποκριτική κουτοπονηριά του χαφιέ και προβοκάτορα.
Έχουν τα ΜΜΕ και όλες οι νεοταξικές «πόρνες» δώσει βήμα στο δολοφόνο, χολιγουντιανού θεάματος, έχουν κάνει φύλο και φτερό το «μανιφέστο», ιδιαίτερα τα εδάφια που συκοφαντούν του λαούς, τους Έλληνες, την ιστορία τους και το θρήσκευμά τους και «ευαισθητοποιούνται» στο ανοικτό της ακροαματικής διαδικασίας!!!
Τι αβυσσαλέα υποκρισία πληρωμένου ρουφιάνου…

Η ανοικτή ακροαματική διαδικασία δεν είναι κανένα «βήμα» στο δολοφόνο. Είναι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ δημοκρατικής ενημέρωσης των λαών και ΕΛΕΓΧΟΥ των κρατικών, παρακρατικών και τρομοκρατικών μηχανισμών.

Το τι κατασκευάζουν οι μηχανισμοί αυτοί, από ενόχους, ψευδομάρτυρες, μέχρι χαλκευμένα στοιχεία και πολλά άλλα, είναι πολύ γνωστά, ιδιαίτερα στη χώρα μας.
Όποιος δεν αντιτάσσεται στο «κεκλεισμένων των θυρών» και το χειρότερο το στηρίζει με κροκοδείλια ηθικά δάκρυ, αυτός το λιγότερο είναι «πρόβατο» του συστήματος.
Το σύνηθες: εγκάθετος των μηχανισμών, έμμισθο παπαγαλάκι, ελεεινός προβοκάτορας…
ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, «Κεκλεισμένων των θυρών»; Τι έχουν να κρύψουν; Τι δεν θέλουν να διαρρεύσει και να μάθουμε, έστω και μέσα από τα φίλτρα της δικής τους «ενημέρωσης»;
Πού βρίσκονται οι «ευαίσθητοι» της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του δημοκρατικού ελέγχου των «πληροφοριών» που μας σερβίρουν οι διωκτικές αρχές και οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες;

Από όπου και να πιάσεις το τρομοκρατικό έγκλημα στη Νορβηγία βρωμάει…

Γι αυτό δεν μιλούν και δεν θίγουν ΤΙΠΟΤΕ. Αναμασούν μόνο αυτά που μας ταΐζουν οι δίαυλοι της διεθνούς προπαγάνδας και με την ψυχασθένεια του «ρατσισμού»: Πίστευε και μην ερεύνα…

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Άννα Διαμαντοπούλου: Η Μεσσαλίνα της Νέας Τάξης

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι από τις πιο αδίστακτες και μοχθηρές γκριμάτσες του «εκσυγχρονιστικού» δωσιλογισμού και της «εκτέλεσης» των συμβολαίων της Νέας Τάξης.

Γι αυτό, προφανώς, την επέλεξαν τα αφεντικά τους στο υπουργείο Παιδείας: Στο πιο κατάλληλο υπουργείο για να «μολύνει» και να «διαπλάσει» τα μυαλά της νέας γενιάς, σύμφωνα με τα στερεότυπα των ειδώλων της αγοράς και της ιμπεριαλιστικής κακουργίας.
Θα καταγραφεί στην ιστορία σαν η Μεσσαλίνα, όχι της ρωμαϊκής, αλλά της νεοταξικής αυτοκρατορίας…


Το ιδιαίτερο γνώρισμα και αυτής της σύγχρονης «Μεσσαλίνας» δεν είναι μόνο η σκληράδα, το ανενδοίαστο και το αδίστακτο, αλλά ο «ηδονισμός» της να «εκτελεί» τα μυαλά της νεολαίας, να αποσαθρώνει κάθε άρθρωση και ικμάδα της Ελληνικής Ιστορίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Πρόκειται για «διαστροφή» ΜΙΣΟΥΣ σε κάθε τι που μυρίζει ελληνική ιστορία και πολιτισμό, σε κάθε τι που κινείται και σκέφτεται…

Πρόκειται για την παγερή «διαστροφή» των χρηματιστηριακών αγορών που ισοπεδώνουν τα πάντα και κυρίως δολοφονούν συνειδήσεις, μυαλά και ανθρώπους…

Πριν από λίγες ημέρες το «Παρόν» είχε αποκαλύψει ότι η κυρία αυτή είχε απορρίψει το νέο βιβλίο της Ιστορίας για την ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού, επειδή χαρακτήριζε «διωγμό» και όχι «συνωστισμό» τη Μικρασιατική Καταστροφή!!!

Αυτό ήταν το πρόσχημα για να επαναφέρει ξανά το τερατούργημα της Ρεπούση.

Η Κυβέρνηση αρνείται τώρα να εγκρίνει το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού και θα διανείμει στα σχολεία τη νέα χρονιά το βιβλίο «ιστορίας» της κ. Μ. Ρεπούση που όπως είναι γνωστό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις το 2007…

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή με απόφασή του ακυρώθηκε το 2007 η διανομή του συγκεκριμένου βιβλίου και ότι εδόθη εντολή για συγγραφή νέου βιβλίου ιστορίας. Όμως, και παρά το γεγονός ότι το νέο βιβλίο, πέρασε από όλες τις προβλεπόμενες αξιολογήσεις και η τελική έγκριση δόθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου, η Υπουργός, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν έδωσε την έγκρισή της και, όπως φαίνεται από τον ετήσιο οδηγό διδακτικών βιβλίων, που εκδίδει το Υπουργείο, κατά τη νέα σχολική χρονιά θα διανεμηθεί το παλιό βιβλίο της ιστορίας…

Άραγε, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θεωρεί ότι δεν έπρεπε να αντικατασταθεί το επίμαχο βιβλίο της κ. Ρεπούση, το οποίο είχε σημαντικές ιστορικές ανακρίβειες, όπως επεσήμανε και η Ακαδημία Αθηνών; Ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν σύμβουλο της Υπουργού να ανατρέπει όλη τη νόμιμη διαδικασία και την ουσιαστική επιστημονική αξιολόγηση, εμποδίζοντας την έκδοση του βιβλίου;
Μα είναι δυνατόν να χάναμε τέτοιον...θησαυρό,όπως το βιβλίο της Ρεπούση;

Τώρα που μαθαίνουμε δωρεάν τούρκικα,βλέπουμε σειρές από τα κατεχόμενα και θαυμάζουμε την "ανάπτυξη" των γειτόνων;;;

ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ;

Τι λέτε τώρα;!

Να λοιπόν που βρέθηκε η "πατριώτισσα" Διαμαντοπούλου,να διορθώσει την...αδικία που έγινε στο εκπληκτικό-και άριστα ιστορικά τεκμηριωμένο-πόνημα της ιστορικού,που εκθειάστηκε από τους "προοδευτικούς" ΜΕ ΤΑ ΦΕΣΙΑ και πολεμήθηκε από τους "φασίστες" και "οπισθοδρομικούς"!

Στα πλαίσια της μετατροπής της χώρας σε νεο-οθωμανικό προτεκτοράτο,πάντα τέτοια εγχειρίδια είναι χρήσιμα!

Άσε που θα επικαλεστούν πάλι λόγους...οικονομίας:Σου λέει,τι να το κάνουμε το καινούριο βιβλίο,όταν έχουμε το παλιό;

Σωστά! Έτσι,θα μπορέσετε να διαθέσετε τα ανάλογα κονδύλια που "γλιτώνετε" από το βιβλίο,σε καμιά εργασία...ευστάθειας μιναρέ,όπως αυτή που χρηματοδοτείτε στη Χίο!

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος αλά ΓΑΠ: Παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση


Διαβάστε περισσότερα...

Μας γδέρνουν ζωντανούς για να σώσουν τις τράπεζες


Του Θύμιου Παπανικολάου

Η καπιταλιστική παραφροσύνη δεν έχει όρια, δεν έχει σύνορα, δεν έχει συστολές. Δεν αρκείται στο να οδηγεί σε χρεοκοπία έθνη, κοινωνίες και λαούς, δεν «χορταίνει» με το να απομυζά και τις τελευταίες σταγόνες του αίματος των λαών, αλλά ξεπερνά σε κερδοσκοπική κτηνωδία και τα πλέον σαρκοφάγα και αιμοβόρα θηρία: Γδέρνει ζωντανούς τους λαούς…

Οι δήμιοί μας (ΔΝΤ και ΕΕ) ΕΠΕΛΕΞΑΝ την «επιλεκτική χρεοκοπία» του ελληνικού λαού, προκειμένου να σώσουν τις τράπεζες από τα «τοξικά» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου: Να σώσουν την απληστία των κερδοσκόπων…


Η παράκρουση του κυνισμού και της υποκρισίας της διεθνούς ιμπεριαλιστικής μαφίας, των εγχώριων πολιτικών τους υπαλλήλων και των προπαγανδιστικών τους ιερατείων (ΜΜΕ) έχει διπλό χαρακτήρα:

Από τη μια εμφανίζουν το διαρκές έγκλημα, σαν στιγμιαίο, τον βασανιστικό θάνατο του ελληνικού (διαρκής χρεοκοπία του) σαν «επιλεκτική χρεοκοπία». Πράγματι είναι «επιλεκτική»: Επιλέγεται το διαρκές γδάρσιμο του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της ελληνικής κοινωνίας για να σωθούν τα παράσιτα της κερδοσκοπικής ασυδοσίας…

Από την άλλη θριαμβολογούν για την τερατώδη και φρενοβλαβή κακουργία τους, εμφανίζοντάς την σαν «διάσωση» του ελληνικού λαού!!!!

Μας δουλεύουν, δηλαδή και από πάνω: Μας δολοφονούν με την πώρωση του εγκληματία που υποβάλλει τα θύματά του σε αργό, βασανιστικό θάνατο και αυτήν την κτηνωδία την παρουσιάζουν σαν «ανάσα» για τον ελληνικό λαό!!!!

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, μέσω των αξιοθρήνητων αχυρανθρώπων τους (ΓΑΠ-Βενιζέλος) εμφάνισε το διαρκές και ειδεχθές έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού, καθώς και το μόνιμο ξεζούμισμα και ξεπούλημα της ελληνικής κοινωνίας ως «διασφάλιση για μια νέα αναπτυξιακή πορεία», που υποτίθεται θα φέρει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας και «σιγουριά για τον ελληνικό λαό»!!!

Καμία έκπληξη: Τα ανδρείκελα, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ και τις «ψυχές» των λέξεων και εννοιών…

Το να καυχιέσαι για το έγκλημά σου και να λες ανερυθρίαστα ότι «προστατεύσαμε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», αυτό είναι η παράκρουση του πωρωμένου «εκτελεστή» συμβολαίων θανάτου…

Τι προβλέπει η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης

Στο κείμενο της απόφασης της Συνόδου της Ευρωζώνης χαιρετίζονται τα βάρβαρα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «δεν έχουν προηγούμενο»(!), αλλά χαρακτηρίζονται βέβαια ως «απαραίτητα για να επιστρέψει και πάλι η Ελλάδα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Διαβάζουμε από το σημερινό «Ρ»:

«Συγκεκριμένα, το νέο «πακέτο στήριξης», δηλαδή το νέο δάνειο που αποφάσισαν οι ηγέτες της ευρωζώνης για την Ελλάδα ανέρχεται στα 109 δισ. ευρώ. Το συνολικό ύψος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα θα ανέλθει στα 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 37δισ. ευρώ θα διοχετευτεί στο νέο πακέτο στήριξης, ενώ ποσό 12,6 δισ. ευρώ αφορά την επαναγορά χρέους. Τα νέα δάνεια που θα παρασχεθούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα έχουν διάρκεια 15 ετών έως και 30 ετών, με περίοδο χάριτος δέκα ετών, ενώ το επιτόκιο θα διαμορφωθεί περίπου στο 3,5%.

Ταυτόχρονα, όμως, αναφέρεται ρητά ότι τα δάνεια αυτά θα χορηγηθούν με υποθήκη περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Σε περίπτωση, δηλαδή, που το ελληνικό δημόσιο δηλώσει αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, ο πιστωτής (το EFSF) θα προβεί σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Δημιουργείται επίσης μια ευρωομάδα δράσης που μαζί με την κυβέρνηση θα δουλέψει για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Ταυτόχρονα υπόσχονται ένα «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ», που θα στηρίζεται στους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και μοναδικό στόχο θα έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων».

Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μια νέα, ακόμα πιο εφιαλτική φάση, της καπιταλιστικής κρίσης. Αφού απέτυχαν όλα τα μέτρα υπέρ των τραπεζών και του κεφαλαίου φτάνουμε στην τελική ευθεία της εξαθλίωσής μας και της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας κατά της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της.

Σήμερα, γίνεται περισσότερο, όσο ΠΟΤΕ, αναγκαία η οργανωμένη αγωνιστική κινητοποίηση του ελληνικού λαού για ΕΞΟΔΟ από τις δαγκάνες της βαρβαρότητας: Την ΕΕ και το ευρώ…

ΚΑΙ για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης των δωσίλογων…

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σωκράτης Γκιόλιας: Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία

Ακόμα να το πιστέψουμε αυτό που μάθαμε εκείνο το μοιραίο πρωινό ενω όλοι περιμέναμε μία ήσυχη - από πλευράς ειδήσεων - ημέρα μία είδηση έρχεται να μας κάνει όλους να δακρίσουμε, να οργιστούμε, να αναρωτηθούμε. Σκότωσαν τον Σωκράτη του Τροκτικού....

Η γυναίκα του έγκυος στο δύτερο παιδάκι τους! 37 χρονών νεκρός στην είσοδο του σπιτιού του… 17 σφαίρες καταφέρνουν να “κλείσουν” την ελεύθερη φωνή ενός πραγματικά ελεύθερου ανθρώπου…

Ο Σωκράτης Γκιόλιας έλεγε: “Τελικά το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου μέσα από το χαζοκούτι”.
Και συνέχιζε λέγοντας: “Όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής θα το κάνω με όποιο τίμημα”.

Το τίμημα για τον Σωκράτη Γκιόλια ήταν η ίδια του η ζωή !


Το “troktiko.blogspot.com” ρίχνει την αυλαία του λίγες μέρες μετά, με την φράση «Καληνύχτα Ελλάδα», όταν η ομάδα του συνειδητοποιεί πλέον με τον χειρότερο τρόπο ότι ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.

Το μέγεθος της επιτυχίας του “troktiko.blogspot.com” αποδείχθηκε αμέσως, από τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα….. καθώς πολλές ομάδες κλωνοποιημένες και μη, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τα παιδιά του τρωκτικού, έσπευσαν, άλλες να το αντιγράψουν άλλες να το εκμεταλλευτούν (!!) και άλλες να το καπηλευθούν (!!) μαζί με το όνομα του Σωκράτη !!

Μετά θάνατον,ο ΠΣΑΤ καθιέρωσε βραβείο Σωκράτη Γκιόλια για το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού στίβου.
Επίσης στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης στίβου παίδων – κορασίδων στη Λάρνακα, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η ΚΟΕΑΣ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου) αθλοθέτησε βραβεία Σωκράτης Γκιόλιας για τον καλύτερο αθλητή και αθλήτρια..

"Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν στην κυριολεξία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ με κεφαλαία γράμματα" [madata.gr]

Ο Σωκράτης Φακιόλια γεννήθηκε στις 13/2/1973 στο Κουξχάφεν της Δυτικής Γερμανίας και ήταν το 4° από τα 5 παιδιά (Νικόλας, Σωτήρης, Ευαγγελία, Σωκράτης και Περικλής) του Χαραλάμπου και της Αικατερίνης οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει εκεί.
Μετά το διαζύγιο με το σύζυγό της, η μητέρα συνέχισε να δουλεύει σε εργοστάσιο ιχθυοκαλλιέργειας στο Κουξχάφεν μέχρι και τα τέλη του 1978, οπότε και επέστρεψε με τα 5 παιδιά της στην Ελλάδα .

Η οικογένεια στην αρχή κατοικούσε στη περιοχή του Καλαμακίου και πολύ σύντομα εγκαταστάθηκε στον Υμηττό περιοχή που μέχρι και σήμερα βρίσκεται το σπίτι της μητέρας.

Η πολύτεκνη μάνα, χωρίς καμία βοήθεια, προσπαθεί και κατορθώνει παρά τις αντιξοότητες, να μεγαλώσει τα παιδιά της αξιοπρεπώς, δουλεύοντας όλη τη μέρα…

Η διαβίωση μόνο εύκολη δεν ήταν. Τα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε στο σπίτι ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση και πολλές ήταν οι φορές που το τραπέζι δεν διέθετε ούτε καν τα στοιχειώδη. Οι συνθήκες ήταν σκληρές, αλλά όλα τ’ αδέλφια τις αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Πολλές φορές μάλιστα ο αυτοσαρκασμός, ήταν το αντίδοτο στα προβλήματα τους!

O Σωκράτης ρίχνεται στη βιοπάλη από τα προσχολικά του χρόνια, με πρώτη εμπειρία την πώληση της εφημερίδας “Αυριανή” στους δρόμους της Αθήνας μαζί με τα αδέρφια του το 1980! Αργότερα πουλώντας σφουγγάρια και σκόρδα σε λαϊκές αγορές, αλλά και εποχιακά είδη στο κέντρο της Αθήνας και στη πλατεία Καλογήρων, ενίσχυε και αυτός μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, το οικογενειακό εισόδημα.

Το πρώτο καιρό το διάβασμα υπό το φως των κεριών ήταν καθημερινή συνήθεια αλλά τα πάντα αντιμετωπίζονταν με την βοήθεια της μητέρας του που στάθηκε πλάι στα παιδιά άγρυπνος φρουρός.

Ένα περιστατικό ενδεικτικό της εποχής εκείνης ήταν στις αποκριές του 1982 όταν ο Σωκράτης, η Ευαγγελία και ο μικρότερος Περικλής τριγύριζαν στο κέντρο της Αθήνας για να πουλήσουν σκόρδα. Κατέληξαν στο πολυκατάστημα “Μινιόν” όπου γινόταν αποκριάτικος διαγωνισμός! Με όπλο την ευρηματικότητα τους δήλωσαν συμμετοχή και κέρδισαν βραβείο στο διαγωνισμό για τη φορεσιά τους! Είχαν ντυθεί έμποροι… σκόρδων!

Από την περίοδο αυτή αλλά και σε όλη τη μετέπειτα ζωή τους, ηθικό στήριγμα , αμέριστος συμπαραστάτης και καθοδηγητής της οικογένειας αποτέλεσε ο πάτερ Νήφων από το Άγιο Όρος (ο οποίος είχε βαφτίσει όντας φοιτητής Θεολογίας τότε, τον Περικλή).Την ίδια ημέρα , Δεκέμβριος του 1981, βαπτίστηκαν όλα μαζί τα αδέλφια. Ο πατέρας Νήφων μάλιστα , ήταν αυτός που αγόρασε τα πρώτα κρεβάτια στα παιδιά !

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Σωκράτης με τον μικρότερο αδερφό του πήγαιναν στο Άγιο Όρος από την ηλικία των 9-10 ετών. Μάλιστα την πρώτη φορά, το 1983 ταξίδεψαν ολομόναχοι με τα ΚΤΕΛ και ο καπετάνιος του πλοίου που θα τους μετέφερε από την Ουρανούπολη αρνήθηκε την επιβίβαση τους γιατί ήθελε χαρτί από κηδεμόνα.

Τα παιδιά όμως ήταν αποφασισμένα να πάνε όπως κι έγινε… Κι αφού χρήματα για ξενοδοχείο δεν υπήρχαν, διανυκτέρευσαν κυριολεκτικά στο δρόμο περιμένοντας να ξημερώσει ..και τα κατάφεραν να φθάσουν στον προορισμό τους!

Αυτές οι επισκέψεις στο περιβόλι της Παναγίας από μικρό παιδί, ήταν που έμαθαν στο Σωκράτη να ζει ευλαβικά, και με καθημερινή αγιορείτικη μνήμη θανάτου , που του υπαγόρευε να είναι γρήγορος και ουσιαστικός, σκεπτόμενος πάντα όμως την “επόμενη μέρα”…..

Ανήσυχο και αγωνιστικό πνεύμα όπως ήταν βρήκε διέξοδο από τις καθημερινές δυσκολίες στον αθλητισμό.Το 1986 μαζί με την Ευαγγελία, ξεκινά τον στίβο, στο αγώνισμα βάδην και καταφέρνει σύντομα να διακριθεί ως πρωταθλητής Παίδων και Εφήβων ! Ένα σοβαρό πρόβλημα όμως στην όραση στέκεται εμπόδιο στην περαιτέρω αγωνιστική του πορεία.

Το 1990 ο Σωκράτης αποφοιτώντας από το 3 γενικό Λύκειο Ηλιούπολης αποφασίζει να ακολουθήσει το δρόμο της Δημοσιογραφίας και να υπηρετήσει έτσι τις ηθικές αξίες που του δίδαξε πάνω από όλα η ίδια η ζωή του. Γράφεται στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας πληρώνοντας τα δίδακτρα του με το μεροκάματο της λαϊκής αγοράς.

Ξεκινάει τη δημοσιογραφική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του 90 έχοντας προσληφθεί ως εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Club”. Πολύ σύντομα με το πείσμα του κατάφερε να πείσει τον αρχισυντάκτη του να του δώσει εκπομπή.

Ο Σωκράτης ως παραγωγός πλέον, παρουσιάζει τα “Αθλητικά Πορτρέτα” και πετυχαίνει, πάρα την μικρή του ηλικία και την μικρή εμβέλεια του ραδιοσταθμού, να πείσει μερικές από τις σπουδαιότερες αθλητικές προσωπικότητες της εποχής στην Ελλάδα όπως οι Σαργκάνης , Σούμποτιτς, Ντ.Μπάγεβιτς, Φ. Χριστοδούλου, Π. Γιαννάκης ,Σ. Μανωλάς, Β.Καραπιάλης και πολλοί άλλοι, να περάσουν από το μικρόφωνο του. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί.

Μεγάλες προσωπικότητες του εξωτερικού, όπως ο 5 φορές ολυμπιονίκης, ο άνθρωπος ατμομηχανή όπως χαρακτηριστικά τον έλεγαν, Εμίλ Ζάτοπεκ, ο Σαϊντ Αουίτα, η Στέφκα Κονσταντίνοβα παραχωρούν συνέντευξη στον Σωκράτη. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στον Σωκράτη δέχεται να μιλήσει, ο Λιθουανός σταρ του ΝΒΑ, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, στην κορύφωση της καριέρας του, μία συνέντευξη που αναδημοσίευσε η ιταλική αθλητική εφημερίδα “Gazzetta dello sport”!

Στην έντυπη δημοσιογραφία μπήκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 υπηρετώντας την μεγάλη του αγάπη, τον κλασσικό αθλητισμό στην αθλητική εφημερίδα ” Ώρα για Σπορ”. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα πρώτα χρόνια εκείνης της δεκαετίας που συστηματικά , καθημερινό ρεπορτάζ του στίβου δεν υπήρχε, χωρίς ίχνος υπερβολής, ο Σωκράτης κάνει ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους ρεπόρτερ του χώρου, πετυχαίνοντας να γράφουν πολλές φορές οι άλλες εφημερίδες την επόμενη ημέρα, αυτά που ο ίδιος έγραφε την προηγούμενη!

Μάλιστα συχνά, πυκνά, πολλοί αθλητές πάσχιζαν να μάθουν αν ο Σωκράτης θα κάλυπτε δημοσιογραφικά μια αγωνιστική συνάντηση (meeting) γιατί έτσι θεωρούσαν ότι ο αγώνας θα είχε περισσότερη προβολή και μεγαλύτερη αξία!
Κατά κοινή ομολογία αθλητών και παραγόντων του στίβου, η προσφορά του στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό είναι ανεκτίμητη!

Η πορεία του στο στίβο διήρκησε περίπου 20 χρόνια με καθημερινή αρθογραφία και με αποκορύφωμα την τελευταία δεκαετία που σε οποιαδήποτε εφημερίδα εργαζόταν είχε πάντα δύο σελίδες (!) καθημερινό ρεπορτάζ για το στίβο. Ιδιαίτερα μαχητικός όπως ήταν, είχε δηλώσει την διαφωνία του για την συνδιεκδίκηση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την Ελλάδα και την Τουρκία σε πολλά άρθρα του.
Στα δημοσιογραφικά βραβεία του 2000 ο Σωκράτης Γκιόλιας βραβεύεται για το εκτεταμένο ρεπορτάζ του σχετικά με το ντόπινγκ που δημοσιεύτηκε στην “Ώρα για σπορ” .

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά την βράβευση του στις 8-10-2001 από τον τότε υφυπουργό Γ. Φλωρίδη(αρμόδιο για την συνδιεκδίκηση!) ο Σωκράτης εμφανίζεται για να παραλάβει το βραβείο του με μπλουζάκι που έγραφε “αυτός ο στρατιώτης δεν θα δει ποτέ το euro 2008 …γιατί είναι αγνοούμενος” !
Επίσης βραβεύτηκε και στις 31-10-2007 για το ρεπορτάζ του στην εφημερίδα “Sportime” με τίτλο “Σκάνδαλο μεγατόνων” στα δημοσιογραφικά βραβεία του 2006.

Εργάσθηκε διαδοχικά στις εφημερίδες “Ώρα για σπορ”,“Νοκ άουτ”, “Αθλητική Ηχώ”, “Goal”, “Sportime” και “Πρωταθλητής” όπου δούλευε μέχρι και τώρα. Πολύ δημοφιλής ήταν και η στήλη του στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας “Sportime” με τίτλο “Καρχαρίας”, όπως επίσης και η στήλη “Στα νύχια του…” στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”

Λίγο μετά την είσοδο του στην έντυπη δημοσιογραφία, μπαίνει και στο χώρο της τηλεόρασης, ως συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο New Channel και λίγα χρόνια μετά αναλαμβάνει αρχισυντάκτης στις αποκαλυπτικές εκπομπές “Ζούγκλα” και “Κίτρινο Τύπο”, οι οποίες σημειώνουν τεράστια επιτυχία με ποσοστά τηλεθέασης που πολλές φορές ξεπέρασαν και το 60% !.
Ενδεικτικά ρεπορτάζ της εποχής (1995) είναι μεταξύ άλλων η αποκάλυψη των συνθηκών διαβίωσης των ασθενών στο Νταού Πεντέλης που οδήγησε τον τότε υπουργό υγείας να δηλώσει”ντρέπομαι..”, όπως επίσης και το ρεπορτάζ για “εμπορία βρεφών” με το χρηματισμό να γίνεται μπροστά στην κάμερα !
Άξιο αναφοράς είναι και το οδοιπορικό του στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Ταυτόχρονα με την τηλεόραση παρουσιάζει τη δική του εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στην αρχή στο ραδιοσταθμό” ΑΝΤ1″ και αργότερα στο σταθμό “Arena radio”.

Τέλη του 2008 υπογράφει τη νέα του συνεργασία με τον Δημήτρη Κοντομηνά, αυτή τη φορά ως σύμβουλος επικοινωνίας και λίγο αργότερα αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στο ραδιοφωνικό σταθμό ¨Θέμα 9.89″ στον οποίο παράλληλα, παρουσίαζε μαζί με τον συνεργάτη του Μάνο Κακλαμάνο καθημερινά την “εκπομπάρα των 20 λεπτών” όπως χαρακτηριστικά έλεγε!

Το 2003 παντρεύεται την Αδαμαντία στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης παρουσία 2500 και πλέον φίλων του ! Τον Ιούνιο του 2008 γίνεται πατέρας για πρώτη φορά .
Η σύζυγος του είναι έγκυος τώρα στο δεύτερο παιδί τους…

Από τον Δεκέμβριο του 2007 μέσα από το “troktiko.blogspot.com” καταφέρνει ουσιαστικά να κάνει πράξη το όραμα του για αδέσμευτη ενημέρωση και ελευθερία λόγου.
Ως οραματιστής και δημιουργός της ιδέας ενός ανεξάρτητου μέσου που θα μπορεί να ενημερώνει τον κόσμο με αξιοπρέπεια αλλά και σάτιρα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έκανε συνήθεια την διαδικτυακή ενημέρωση.

Το “troktiko.blogspot.com” κατάφερε πολύ γρήγορα να είναι το πρώτο παγκοσμίως με 1.500.000 (!) ημερήσια επισκεψιμότητα και πάνω από 400 (!) αναρτήσεις την ημέρα, “οδηγώντας” ουσιαστικά πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές να αναπαράγουν τις ειδήσεις του !

Νέα παιδιά και κυρίως φοιτητές, που δεν είχαν σχέση με τον χώρο της δημοσιογραφίας πίστεψαν στην ιδέα του και κατάφεραν να φτιάξουν μια συμπαγή ομάδα, άρρηκτα δεμένη με τον Σωκράτη, υπερασπίζοντας τα ιδανικά του.

Με την “πένα” του ο Σωκράτης Γκιόλιας προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια να εκπροσωπήσει το σωστό και το δίκαιο και έβαζε τα “στήθια” του μπροστά υποστηρίζοντας πάντα όσους το σύστημα ήθελε να κατασπαράξει.
Κατάφερε να χτυπήσει το κατεστημένο και δεν δίστασε να τα βάλει -πάντα με αποδείξεις – με την “ελίτ” του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού χώρου.

Πηγή: www.sokratisgiolias.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήγαινε με σε άλλη χώρα ταξιτζή

Πορεία προς το αεροδρόμιο πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες ταξί, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και οι δρόμοι της Αθήνας να μην παρουσιάζουν αυτήν την όμορφη και γνωστή εικόνα τάξης που έχουν όλες τις υπόλοιπες ημέρες.
Οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ενώ ζητούν δίπλα στο ταξίμετρο να μπουν και φρουτάκια.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ταξί είναι πολύ ενοχλημένοι από την πρόθεση των μελών της κυβέρνησης να εγκαταλείψουν τη χώρα με ελικόπτερο και απαιτούν να φύγουν με ταξί.


Σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, πολλοί ταξιδιώτες έχασαν τις πτήσεις τους, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που επικράτησε στην Αττική Οδό.

Δυστυχώς, δεν έπεσε κανένα αεροπλάνο, ώστε να έχουμε την τύχη να δούμε τους ταξιδιώτες που έχασαν το αεροπλάνο να ευγνωμονούν με δάκρυα στα μάτια τους ιδιοκτήτες ταξί που τους έσωσαν τη ζωή, και να τους κολλάνε τα ευρώ στο κούτελο.

Αν αυτά δεν είναι παπαριές ξεπουλημένων δημοσιογράφων- και κάποιοι ταξιδιώτες έχασαν, όντως, το αεροπλάνο-, ας παρηγορηθούν στην σκέψη πως μπορεί δίπλα τους να καθόταν κάνας άπλυτος με βρομερή αναπνοή που θα τους τρέλαινε στις κλανιές σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Οι ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να πάνε στην πλατεία Συντάγματος αλλά οι άνδρες ΜΑΤ δεν τους το επέτρεψαν, για να προστατευτεί η ειρηνική και δημοκρατική διαμαρτυρία των διαδηλωτών του Συντάγματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων που ζουν στα βόρεια προάστια, Γιώργος Καμίνης, καταδίκασε την προσπάθεια των ιδιοκτητών ταξί να πάνε στο Σύνταγμα, λέγοντας πως το κίτρινο χρώμα χιλιάδων ταξί θα χαλούσε την αρμονική και γραφική εικόνα που έχουν δημιουργήσει στην πλατεία οι σκηνές και τα πανό με τα συνθήματα με τα γαμωσταυρίδια.

Ο υπουργός Λούμπεν και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και την σκυτάλη πήραν τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης που τα νοιάζει πάρα πολύ η εξυπηρέτηση των τουριστών, γιατί κι αυτοί τουρίστες είναι στην Ελλάδα – τις καταθέσεις τις έχουν στην Ελβετία.

Είναι περίεργο που δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα κανείς να πει σε όλους αυτούς που νοιάζονται τόσο πολύ για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό «ρε μουνόπανα, σας πήρε ο πόνος για τους τουρίστες και το πλήγμα που προκαλούν οι απεργίες στον τουρισμό αλλά δεν σας άκουσα ποτέ, ρε καριόληδες, να λέτε για το πλήγμα που έχουν προκαλέσει τόσα χρόνια στην ελληνική κοινωνία οι κυβερνήσεις που στηρίζετε εσείς και τα γαμημένα αφεντικά σας, και έχουν αναγκάσει χιλιάδες Έλληνες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό». Ε, αφού δεν βρέθηκε κανείς να τους το πει, γιατί να το πω εγώ και να γίνω κακός;

Πάντως, κακώς αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ταξί στην απελευθέρωση των αδειών. Ήταν η χούντα του Παπαδόπουλου που απελευθέρωσε τις άδειες -και έφθασαν τα ταξί το 1974 να είναι 10.000-, οπότε πρέπει η σημερινή χούντα να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Αυτό είναι το σωστό.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Τα 5 μέρη τα οποία θα πληγούν περισσότερο όταν έρθει η κατάρρευση


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αυτό το βίντεο πρέπει να το δούμε όλοι!


Διαβάστε περισσότερα...

Κωνσταντίνος Κουκίδης: Ένας Έλληνας πού δεν θέλουν να ξέρουμε


Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα...απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.

Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ' αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.


Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.

Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.

Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.

"ΟΧΙ"!

Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ' αυτά οι Έλληνες..

Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των
εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ' ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.

Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.

Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν
τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στον Χίτλερ:

«Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε εις τας Αθήνας, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».

Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί
απ' αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: "A Greek carries his flag to the death" (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων αλλά τι σημασία έχει;).
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.

Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει. Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτείστε να γραφτεί τ' όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας,κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας.

Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.

Το αφιερώνουμε στους Ευρωπαίους.

Και κάτι άλλο:
Το να προσπαθεί κάποιος να εξαλείψει μιαν Ιδέα είναι σαν να προσπαθεί να... συνθλίψει τον αέρα με μια μυγοσκοτώστρα...

Κι ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε... πλήρεις ΙΔΕΩΝ...

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πουλημένοι πολιτικάντηδες και δημοσιοκάφροι


Διαβάστε περισσότερα...

Μαλβίνα: Εθνική απονεύρωση


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο καυγάς για το πάπλωμα: Στο ποιος θα είναι ο «νταβάς»...

Του Θύμιου Παπανικολάου

''Ρεσάλτο''

Ο καυγάς για το πάπλωμα: Στο ποιος θα είναι ο «νταβάς» μας…
Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους ότι η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και δομική, δηλαδή η κλασσική καπιταλιστική κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης και όχι κρίση «χρέους» ή του «χρηματοπιστωτικού συστήματος»: Είναι κρίση αδιέξοδη και κατάρρευσης ολόκληρου του...
καπιταλιστικού συστήματος.

Το «χρηματοπιστωτικό», απλώς είναι η εξωτερική όψη της καπιταλιστικής κρίσης και η αιχμή της. Η «αιχμή» του παγκόσμιου πολέμου που διεξάγεται ήδη άγρια και βρίσκεται στο μέσον της πολεμικής θύελλας.


Επίσης έχουμε τονίσει, από την πρώτη στιγμή, καθώς και πολλοί άλλοι, και σε όλους τους τόνους ότι η πτώχευση της χώρας μας είναι μαθηματική, δηλαδή τελεσίδικη.
Επισημαίναμε τελευταίως:

«Την Ελλάδα την έχουν ήδη πτωχεύσει. Την κρατούν ακόμα στη ζωή (στην εντατική) για την ολοκληρωτική αφαίμαξή της, για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των δανειστών αλλά και για να μην πάρει η πτώχευσή της ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας βρίσκεται στην τελική της φάση. Γι αυτό βιάζονται για την επιβολή του Μεσοπρόθεσμου: Η ΤΕΛΙΚΗ λεηλασία τους ελληνικού λαού, το ασύστολο ξεπούλημα της Ελλάδας, η κατακλυσμιαία ιδιωτικοποίησή της και η ληξιαρχική πράξη της κακουργηματικής εθνικής της διάλυσης…».

Μη τρέφουμε αυταπάτες.

Η Ελλάδα κρατιέται ακόμα ζωντανή, με τεχνητά μέσα στη «εντατική» για να εκποιηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

Γι αυτό βιάζονται και πιέζουν αφόρητα οι ισχυροί της ΕΕ (κυρίως η Γερμανία), καθώς και οι διεθνείς μαφίες του χρήματος να τεθεί ΓΡΗΓΟΡΑ η Ελλάδα υπό το κράτος ενός μηχανισμού εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων.
Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων κάνει ό,τι μπορεί για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκποίησης, ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης της χώρας.

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ, δηλαδή στο μηχανισμό και τις διαδικασίες της πτώχευσης και εκποίησης της Ελλάδας, εκδηλώνεται έντονα και ο πόλεμος μεταξύ των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων: Για το ποιο κέντρο θα καταβροχθίσει περισσότερες σάρκες μας και θα ενισχυθεί έναντι των άλλων…

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στο σημερινό «Ρ» στο άρθρο:
«Ο καπιταλισμός, κύριοι...»
«Τέτοια είναι η σύγκρουση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, τέτοια είναι η τακτική της Γερμανίας εντός της ΕΕ, η θέση της για «ελεγχόμενη χρεοκοπία» μελών της Ευρωζώνης και η στάση της απέναντι σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία κ.λπ. Τέτοιου χαρακτήρα τακτική εκ μέρους των αντιπαρατιθέμενων κέντρων είναι η επαπειλούμενη «διασπορά» της κρίσης σε Ιταλία, Ισπανία κ.λπ…».

Τα υπερεθνικά κέντρα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου δεν θέλουν να αφήσουν την πτώχευση και τις διαδικασίες εκποίησης της Ελλάδας στο «έλεος» των μεγάλων ιμπεριαλιστών της ΕΕ: Γερμανία-Γαλλία.

Έτσι έχει ξεσπάσει άγριος πόλεμος μεταξύ των ισχυρών Ευρωπαίων και των «Οίκων Αξιολόγησης», δηλαδή της διεθνούς μαφίας του χρήματος και κυρίως των αμερικανικών «Οίκων Αξιολόγησης».

Είναι χαρακτηριστική η «βολή» της Μέρκελ προς τους οίκους αξιο­λόγησης: «Η τρόικα έχει τη δική της κρίση για τη διάσωση της Ελλά­δας από τη χρεοκοπία και δεν πρό­κειται να τους αφήσει να κάνουν ό,τι θέλουν».

Παράλληλα η Γερμανία εφορμά για να βάλει στο χέρι τη μερίδα του λέοντος από τις εκποιήσεις και το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας.

Ο Βενιζέλος έχει ανοικτή γραμμή με τους Γερμανούς…

Αυτή η διαδικασία της εκποίησης και του ξεπουλήματος της χώρας επιχειρείται να «θωρακιστεί» και με «Επιτρόπους» της Τρόικας οι οποίοι θα εποπτεύουν την ταχύτητα των εκποιήσεων.

Όπως είναι γνωστό ο Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραστικά.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ανακοίνωσε και την εγκατάσταση των «Επιτρόπων» στα υπουργεία, δηλαδή «την επιβολή μιας ύπατης αρμοστείας, σαν τους Γερμανούς γκαουλάιτερ, που θα επιβλέπουν το ξεπούλημα της χώρας και του λαού της» (Καζάκης).

Η σύγκρουση, λοιπόν, μεταξύ των διεθνών αρπακτικών δεν είναι για το πώς θα αποφευχθεί η πτώχευση της Ελλάδας (αυτή είναι δεδομένη), αλλά το ποιο ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ, μέσω της πτώχευσης, θα κάνει την Ελλάδα δικό του προτεκτοράτο…
Ας μην βαυκαλιζόμαστε, συνεπώς, με τα υπνωτικά, ΟΧΙ μόνο της κυβέρνησης των κυβερνητικών δωσίλογων, αλλά και των άλλων καθεστωτικών κομμάτων και των ΜΜΕ: Πάνω στο άρμα του δωσιλογισμού βρίσκονται ΟΛΟΙ. Ίσως να διαφωνούν στο ποιος θα είναι ο «νταβάς»…

www.resaltomag.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Των Ελλήνων η Παιδεία και του Έθνους Ιστορία...


Η συμπεριφορά ενός λαού εμπρός στις ευτυχείς και τις δυστυχείς στιγμές του Έθνους είναι πάντοτε απόρροια της παιδείας που λαμβάνει αυτός από τα πρώτα κιόλας χρόνια της προετοιμασίας για την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Η δε βαθιά και αληθής έννοια της Παιδείας με την αρχέτυπη ελληνική σημασία του όρου και της διεργασίας συμπεριλαμβάνει με ισάξιο τρόπο την εθνική αυτογνωσία, τις εθνικές αξίες, τα επιτεύγματα, τα παθήματα και τις επιλογές που ακολούθησε η Ελληνική Φυλή στο...
διάβα των αιώνων και της ιστορίας της.


Είναι σαφές ότι η Ελληνική Παιδεία και η Ελληνική Ιστορία δεν αναφέρονται σε μια στείρα εκπαίδευση αλλά στην εθνική μας συνέχεια με την παροχή των κατάλληλων πνευματικών εφοδίων για την προκοπή του λαού και την ανάπτυξη του Έθνους μας. Πολύ σωστά είχε δηλώσει η ηρωική δασκάλα του Ελληνικού Γένους στην Μαρτυρική Κύπρο Μας, η κ. Ελένη Φωκά πως εκείνο που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά είναι να «μάθετε τα παιδιά ιστορία. Οπλίστε τα!».

Διότι κοινωνώντας στα νάματα της ελληνικής ιστορίας θα βρούμε τις απαντήσεις σε πολλά τωρινά αδιέξοδα και ταυτόχρονα θα αντιληφθούμε τους λόγους που την εξοβέλισαν από τα ελληνικά σχολεία.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δούμε να ξεδιπλώνεται εμπρός μας μια τερατώδης πνευματική γενοκτονία και θα καταλάβουμε ότι οι δολοφόνοι της Πατρίδος μας βρίσκονται τόσα χρόνια ανάμεσά μας. Θα δούμε ότι η νουθεσία του Ηροδότου για την Ελληνική Πολιτεία που στηρίζεται στο όμαιμο και το ομόφυλο, το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο, στην κοινή δηλαδή ταυτότητα σε εθνική καταγωγή, φυλετική ένταξη, κοινή γλώσσα και θρησκευτικές αναζητήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τον ξενόφερτο πολυφυλετισμό που μας κουβαλούν ανδρείκελα του καθεστώτος μέσω της νομιμοποιήσεως της λαθρομετανάστευσης.

Θα δούμε ακόμη την μέγιστη σημασία που αποδίδει ο σπουδαίος και τραγικός στη μοίρα Σωκράτης στην Πατρίδα και την έννοια αυτής ως βίωμα μα και ως ιερό καθήκον. «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστιν η Πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι». Η Πατρίδα μας λέγει ο Σωκράτης πως είναι η σημαντικότερη και η αγιότερη κοιτίδα και πηγή ζωής επάνω και από θεούς και από ανθρώπους. Βρίσκεται δηλαδή στην κορυφή της πυραμίδας των εθνικών αξιών. Γιατί πολύ απλά δίχως Πατρίδα δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε οικονομικές συναλλαγές.

Όταν τα εγγόνια του Εφιάλτη δίνουν όρκους για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας τους και εξισώνουν τον πατριωτισμό με τις δεσμεύσεις τους σε σκοτεινές λέσχες και στοές ψηφίζοντας εθνοκτόνα μνημόνια, στην αρχαία Αθήνα οι έφηβοι δίνανε έναν όρκο διαφορετικό από το σημερινό ακρωτηριασμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα μου, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου όπου κι αν ταχθώ να πολεμήσω, θα υπερασπίζω τα ιερά και τα όσια, και μόνος και με πολλούς, και την πατρίδα δεν θα παραδώσω μικρότερη, αλλά μεγαλύτερη και μαχητικότερη απ’ όση θα μου παραδοθεί.

Τι σχέση έχετε μ’ αυτούς τους αληθινούς Έλληνες δολοφόνοι της Ελλάδος και δεσμώτες των τυχών του λαού, ριψάσπιδες και γραικύλοι πολιτικάντηδες, ξένοι κατά πάντα με το Ελληνικό Έθνος; Ουδεμία πλην μιας. Είστε υπήκοοι του Καιάδα και εγκαλούμενοι εκτάκτων στρατοδικείων. Μα τι λέμε τώρα; Είναι δυνατόν τα εγγόνια του Εφιάλτη να διδάξουν στα ελληνόπουλα τον Λεωνίδα, τον Αλέξανδρο, τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο, τον Κολοκοτρώνη.

Μια αυθεντική Ελληνική Παιδεία έχει τους θεωρητικούς της άνδρες, φιλοσόφους τρανούς και καθοδηγητές φωτεινών ενεργειών που βρίσκουν την μετουσίωση στην καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας και το πολεμικό πεδίο της Τιμής σαν χρειαστεί αλλά και σαν το απαιτήσει το συμφέρον της Φυλής μας. Με τον Λεωνίδα να διδάσκει αυτοθυσία και να εγείρει συνειδήσεις αφού επάνω από το χρυσάφι και το πολιτικά εφικτό είναι η Τιμή και το εθνικά επιβεβλημένο. Τον Αλέξανδρο να πλαταίνει με τη σαγήνη του πολιτισμού και την δύναμη του ελληνικού ξίφους το εύρος του ελληνικού φωτός και την ισχύ μιας Ελληνικής Κοσμοκρατορίας διαλύοντας κάθε γόρδιο δεσμό. Τον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο να βγάζει τα μάτια των θρασύτατων ψευτομακεδόνων του Βούλγαρου Τσάρου Σαμουήλ. Τον Κολοκοτρώνη να συντρίβει την Τουρκιά και να τάζει φωτιά και τσεκούρι για τους προδότες. Και τον Μεταξά να δυναμώνει εργάτες και στρατό λέγοντας μέγα όχι ενάντια στα σημερινά προδοτικά μεσοπρόθεσμα ναι.

Η Ελλάδα του Εθνικοκοινωνισμού μας θα επαναφέρει και θα ακολουθήσει την ορθή Εθνική Παιδεία των Ελλήνων. Θα σταθούμε διεκδικητές Ελληνικών δικαίων και εκφραστές λαϊκών δικαιωμάτων. Και φυσικά στην αληθινή δική μας Ελλάδα δεν έχουν καμία θέση επίορκοι της Ελληνικής Φυλής.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΧΟΥΝΤΑ ΜΠΑΤΣΟΚ


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το ξεβράκωμα του παύλου τσίμα

Σίγουρα θα έχει να θυμάται , για πολύ καιρό ο Παύλος Τσίμας, το «ξέσκισμα» που του έκανε μέσα από την ιστοσελίδα του ο «Πιτσιρίκος». Απόλαυση να διαβάζεις μια τέτοια αντιπαράθεση.
Αντιγράφουμε, λοιπόν από το pitsirikos.net:

Έλαβα ένα μέιλ από τον κ. Παύλο Τσίμα –τουλάχιστον έτσι γράφει στη διεύθυνση του -, για το κείμενο «Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» Το μέιλ περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας δημοσιογράφος που εργάζεται σε καθεστωτικά μέσα.

Αγαπητέ Κύριε,


Συγνώμην για την προσφώνηση, αλλά δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Το ίδιο, προφανώς, δεν με γνωρίζετε κι εσείς. Αλλά βλέπω ότι αυτό δεν σας εμποδίζει να με κρίνετε- όχι αυτά που γράφω στα ΝΕΑ (τα οποία δεν φαντάζομαι να διαβάζετε), αυτά που λέω στο ραδιόφωνο (που δεν έχετε κανένα λόγο να ακούτε) ή που παρουσιάζω σε μια τηλεοπτική εκπομπή (που προβάλλεται, υποθέτω, πολύ αργά για εσάς), αλλά εμένα, τον χαρακτήρα μου, τα πάθη μου και τα κίνητρά μου. Έχω, όντως, ενθουσιαστεί.
Μου υπέδειξαν το σημείωμά σας που με αφορά και το έστειλα και στην γυναίκα μου, η οποία ως τώρα παραπονιόταν πώς γίνεται, μετά από 35 χρόνια εργασίας, κάποια από αυτά καλοπληρωμένης, να έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό ίσα-ίσα το ισόποσο των τριών επόμενων δόσεων του στεγαστικού μας δανείου, ούτε μια μετοχή, ούτε έναν off shore λογαριασμό. Την αποστόμωσα: είναι που με κινούσε, όλα αυτά τα χρόνια, το πάθος για το χρήμα, ανόητη. Το λέει και ο πιτσιρίκος… (ο οποίος, ελπίζω, να έχει την αξιοπρέπεια να μην δημοσιεύσει κάτι που γράφω, ούτε εγώ ξέρω γιατί, για τα μάτια και μόνον).
Στην διάθεσή σας, αν χρειάζεστε δανεικά,

Παύλος Τσίμας

Κύριε Τσίμα, δεν διαβάζω αυτά που γράφετε στα ΝΕΑ, δεν ακούω αυτά που λέτε στο ραδιόφωνο και δεν βλέπω την τηλεοπτική σας εκπομπή. Ένας λόγος είναι πως ένας άνθρωπος που κάνει τόσα πολλά πράγματα αποκλείεται να τα κάνει καλά – είναι σίγουρο πως τα κάνει όλα στο πόδι. Ξέρετε εσείς κανένα σοβαρό ξένο δημοσιογράφο που να κάνει ραδιόφωνο, τηλεόραση και –παράλληλα- να γράφει και σε έντυπα; Ένας άλλος λόγος είναι πως τα μέσα στα οποία εργάζεστε δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία – είναι για να κλείνουν δουλειές οι μεγαλοεργολάβοι. Επίσης, σας θεωρώ έναν κακό και ατάλαντο δημοσιογράφο.

Παρατηρώ πως στις επαγγελματικές σας ασχολίες δεν έχετε συμπεριλάβει την παρουσία σας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega. Μάλλον δεν θα την θεωρείτε δημοσιογραφική δουλειά – δεν σας κατηγορώ γι’ αυτό, αφού είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για θεατρική επιθεώρηση. Κακή επιθεώρηση. Και η μανιέρα του ευαίσθητου αριστερού –στην οποία ειδικεύεστε- έχει κουράσει προ πολλού το τηλεοπτικό κοινό. Αν και παραδέχομαι πως είστε εξαιρετικός στις σιωπές σας – ειδικά, όταν οι σπουδαίοι και έγκριτοι συνάδελφοί σας αρχίζουν και ουρλιάζουν, για να περάσουν τη γραμμή των αφεντικών σας.

Αν κατάλαβα καλά, ενοχληθήκατε από τη φράση «το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» – η οποία κοσμεί πια πολλούς τοίχους κτιρίων και πανεπιστημίων- και διαψεύδετε κατηγορηματικά το πάθος σας για το χρήμα. Χαίρομαι που όλα αυτά δεν τα κάνετε για το χρήμα αλλά από αγάπη για το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Μπράβο σας.

Με ενημερώνετε πως στον τραπεζικό σας λογαριασμό υπάρχει ένα ποσό που αρκεί μόνο για τις τρεις επόμενες δόσεις του στεγαστικού σας δανείου. Πώς είναι δυνατόν αυτό; Εγώ δούλεψα στα ΜΜΕ για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα –κάνοντας την πλάκα μου- και έβγαλα χρήματα που αρκούν για να την περάσω αραχτός τα επόμενα δέκα χρόνια.

Μάλλον έχετε πιαστεί κορόιδο. Τα αφεντικά σας έχουν αντιληφθεί το πάθος σας για τη μαχητική δημοσιογραφία και σας εκμεταλλεύονται, δίνοντάς σας ψίχουλα. Αλλά τι να περιμένει κάποιος από τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα και τον Βαρδινογιάννη; Ψιλικατζήδες.

Μου γράφετε πως ελπίζετε να έχω την αξιοπρέπεια να μην δημοσιεύσω το μέιλ σας. Το δημοσιεύω γιατί εγώ, κύριε Τσίμα, δεν έχω αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια έχετε μόνο εσείς, ο φίλος του Χριστοφοράκου -του γιου του δωσίλογου- που αναγκάστηκε να φύγει πρόσφατα μετανάστης στη Γερμανία. Αξιοπρέπεια έχετε εσείς που για τόσα χρόνια αποθεώνατε τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία -πάντως, δημοσιογραφία δεν κάνατε. Αξιοπρέπεια έχετε εσείς, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Μανώλης Καψής και οι άλλοι υπέροχοι συνάδελφοί σας. Είστε πάρα πολύ αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας.

Η δική μου αξιοπρέπεια φτάνει μόνο μέχρι το σημείο να μην έχω καμία σχέση με εσάς. Θα παρατηρήσατε, ίσως, πως η πρόσκληση του συνεργάτη σας για να συμμετάσχω στην εκπομπή σας για τις διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, πριν από μερικές εβδομάδες, δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα – δεν μπήκα καν στον κόπο να απαντήσω στο μέιλ του. Προσέχω τις συναναστροφές μου.

Σας ευχαριστώ που είστε πρόθυμος να μου δώσετε δανεικά, αν και δεν έχω πάρει ποτέ δανεικά στη ζωή μου. Καλύτερα, όμως, να μου δώσετε αυτά που μου χρωστάτε. Ίσως, να μην έχετε αντιληφθεί –έτσι όπως έχετε πέσει με τα μούτρα στο μάχιμο ρεπορτάζ για την αποκάλυψη της αλήθειας- πως το χουντοκάναλο στο οποίο εργάζεστε και από το οποίο πληρώνεστε το πληρώνουν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο εργάζεστε δεν θα αναφερθώ – κάθε φορά που γράφω γι’ αυτό, αναδύεται μια μπόχα.

Αναρωτιέστε γιατί γράψατε αυτές τις γραμμές. Θα σας πω εγώ: επειδή φοβάστε. Πιστεύατε πως τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ και η θεσούλα σας ήταν εξασφαλισμένη. Και ξαφνικά, διαπιστώνετε πως ο κόσμος ξύπνησε και –μεταξύ άλλων- ο ρόλος σας έχει γίνει αντιληπτός από μεγάλη μερίδα των πολιτών. Θεωρείστε κι εσείς ένα παπαγαλάκι.

Προσωπικά, μου προκαλείτε περισσότερη αηδία απ’ ό,τι οι συνάδελφοί σας. Οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες που έχουν κατακλύσει τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν προσποιούνται κάτι άλλο απ’ αυτό που είναι – είναι τα δουλοπρεπή σκυλιά των αφεντικών τους. Εσείς, όμως, κάνετε τον αριστερό ιδεολόγο. Εμετική κατάσταση.

Αντίο, κύριε Τσίμα

π.

(Θέλω να παρακαλέσω τους φίλους αναγνώστες να στείλουν μερικά χρήματα στον κ. Τσίμα, για να πληρώσει το στεγαστικό του δάνειο. Μη μείνει και άστεγος.)

(Το ποστ είναι αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν πως η Ελλάδα θα αλλάξει και αγωνίζονται για αυτό. Όπως βλέπετε, το κατεστημένο καταρρέει. Καταρρέουν τα ΜΜΕ τους, είναι πανικόβλητοι και έχουν να χάσουν πάρα πολλά – εμείς μόνο τις αλυσίδες μας.)

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Bookmark and Share