Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μας δίνανε 250 δισ. € και τα αρνηθήκαμε!


Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.


Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Κότσιρα


Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι καλλιτέχνες ώστε παράλληλα με τις συγκεντρώσεις να γίνονται και συναυλίες με σκοπό να έρχονται όλο και περισσότεροι πολίτες. Σκοπός είναι εμείς να μείνουμε μέχρι τα λαμόγια να φύγουν!

"Kαλώ όλους τους φίλους μου αλλά και όλους τους συναδέλφους μου να κατεβαίνουν στις 6 στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία βρίσκεται κοντά τους"
"Για την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα...
Η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας είναι ιστορική...
Το ποιος είχε την ιδέα και με ποιο σκοπό δεν με αφορά και δεν πρέπει κανείς μας να πέσει σε συνωμοσιολογίες και φαντάσματα του παρελθόντος. Πάντα έτσι κατάφερναν να διασπάσουν τη λαϊκή φωνή. Αυτή που δεν έχει χρώμα, κόμμα και υστεροβουλία.

Στο χέρι μας είναι αυτή τη φορά να καταλάβουν πως από τον τόπο που ξεκίνησε η δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε ούτε να πεθάνει αλλά ούτε και να διαστρεβλωθεί όπως ελπίζουν. Το αν οι πολιτικοί μας είναι τσιράκια αυτών που καταστρέφουν εθνικές οικονομίες για να κατακτούν τις χώρες, θα το έχουν ως βάρος στη συνείδησή τους όταν θα εξοστρακιστούν από την χώρα όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα.


Ας τους αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν θα εξαφανιστεί από το χάρτη.

Ας τους αποδείξουμε πως και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και όχι μόνο η Ελλάδα την Ευρώπη. Ας μην φοβόμαστε την έξοδό μας από την Γερμανική συνομοσπονδία αποκαλούμενη ως Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Απλά βρήκαν ένα πιο έξυπνο και πιο ύπουλο τρόπο να κερδίσουν τον χαμένο πόλεμο.

Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι ευελπιστούν στην υποδούλωσή μας. Έλληνες και ξένοι. Πολιτικοί και τρόικες. Κόμματα και συνδικαλιστικοί άρχοντες. Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο...

Επιτέλους πρέπει η δημοκρατία να επιστρέψει στην γενέτηρά της. Η διακυβέρνηση να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο λαό της Ελλάδας και όχι στους προδότες πολιτικούς που την κάνουν παγκοσμίως ρεζίλι .

Που ο μόνος τρόπος άμυνάς τους απέναντι σε αυτή την διαμαρτυρία είναι η εντολή στα κανάλια να μην αναφέρονται σε αυτό το γεγονός και η διακοπή κάθε μορφής επικοινωνίας από το Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Οι κουκουλοφόροι τους και τα κομματικά τσιράκια τους αυτή τη φορά πρέπει να απομονωθούν πλήρως. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι για άλλη μια φορά είτε να μας καπελώσουν είτε να μας διασπάσουν. Γιατί τώρα δεν παίζεται απλώς η τύχη μιας πορείας ή μια διαμαρτυρίας. Αυτή τη φορά παίζεται η τύχη της εθνικής μας κυριαρχίας. Η τύχη της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η ίδια μας η ελευθερία που τόσο αίμα χύθηκε γι αυτή. Ίσως να μην ήταν αρκετό όμως...

Από σήμερα καλώ όλους τους φίλους μου αλλά και όλους τους συναδέλφους μου να κατεβαίνουν στις 6 στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία βρίσκεται κοντά τους. Όσοι συνάδελφοι έχουν τηλεοπτικό βήμα ή έστω οποιασδήποτε μορφής δημόσιο λόγο να αναφέρονται σε αυτή την διαμαρτυρία και να μην επιτρέπουμε την αποσιώπηση αυτού που συμβαίνει. Ο λόγος που έχουμε αυτή τη δυνατότητα είναι από αυτούς τους συμπολίτες μας που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί μας “ψηφίζουν” όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα να το επιστρέψουμε. Ας μην θεωρούν ότι οι καλλιτέχνες απλά παρατηρούν και “σφυρίζουν” κλέφτικα βολεμένοι στις δάφνες τους. Ας ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους τους Έλληνες που κάθε μέρα αγωνίζονται.

Γιάννης Κότσιρας

Διαβάστε περισσότερα...

Τα λαμόγια


Mόλις πάτησε το πόδι του ο Ανδρέας στην Ελλάδα, αισθάνθηκε πως έφτασε στη γη της επαγγελίας. Ο θεός του, ή μάλλον, οι θεοί του, ήταν σαφείς στις εντολές που του έδιναν όταν τον τάιζαν και τον πότιζαν με άφθονο “λίπασμα” για να τον πασάρουν ως εθνοφύλαρχο του – κατ’ αυτούς – ελληνιστάν. Κάθε -σταν είχε άλλωστε και τον φύλαρχό του, που η σκούφια του κρατούσε άλλοτε από τζάκια, κι άλλοτε από κούτσουρα και μάλιστα “νότια”, υγρά.

Ο Ανδρέας έγινε η πεπσικόλα, αφού ο μαγκούφης με τα φρύδια πρόλαβε το ρόλο της κοκακόλα, ύστερα από μειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε στις κατά τόπους αμερικάνικες πρεσβείες. Ήταν η εποχή που... οι “ηγέτες” δεν κρεμιόντουσαν στα μανταλάκια αν πρώτα δεν ξελαρυγγιάζονταν στα μπαλκόνια και δε λιώναν τις παλάμες τους στη χαιρετούρα. Με τη μετριοφροσύνη που τους διέκρινε, πλέρωσαν το διευθυντή σκηνής, ώστε όλα τα προβόλια να πέφτουν στις φάτσες τους υιοθετόντας τις “γκαντάφειας” αισθητικής τίτλους του “σωτήρα” και του “εθνάρχη”.


Με ένα σώβρακο κι ένα ζιβάνγκο ξεμπάρκαρε στο Ελληνικό. Έφερε μαζί του ένα σωρό καθρεφτάκια και χάντρες, όλες μάντε ιν γιούσα, κι όλες είχαν άϋλη μορφή. “Πύρινους” λόγους κατά της ευεργέτιδός του αμερικής, και κάτι αντιστασιακά πιστοποιητικά που τα πήρε όταν η χούντα τον τσάκωσε να λουφάζει σα κλεφτρόνι στη σοφίτα του σπιτιού του. Την ώρα που τα ξερονήσια “βέλαζαν” απ’ το βάρος των ορίτζιναλ αντιστασιακών, αυτός “την έκανε” άρχοντας για έξω… Ποτέ δεν κατάλαβε κανείς πως μια τόσο σκληρή χούντα άφησε να της φύγει μέσα από τα χέρια της ένα τόσο μεγάλο αντιστασιακό “κεφάλαιο” όπως ο Ανδρέας …ένας Τσέ των Βαλκανίων.

Η διαδρομή είναι λίγο πολύ γνωστή. “Αντιστασιακός” τουρισμός σε Σουηδίες κι Αμερικές, ώσπου οι Αμερικάνοι να “αδειάσουν” Πατακούς και Ιωαννίδηδες για να πασάρουν στους ιθαγενείς τη γιαλαντζί δημοκρατία που επικύρωσε το “ΕΔΩ ΛΑΔΟΚΟΜΕΙΟ”.

Η “εποχή Ανδρέα” θα μείνει στην ιστορία ως η χρονική περίοδος που η πολιτική σκηνή κατακλύστηκε από “νάνους” που ανέλαβαν να παίξουν ρόλους “σεντόνια” χωρίς να γνωρίζουν ούτε το “Λόλα να ένα μήλο”. Ποτέ ξανά στην Ελληνική ιστορία δεν εμφανίστηκαν τόσοι άχρηστοι, ανίκανοι, εγωπαθείς, χαζομουνάκιδες, γυφτοκόμηδες και λιγδιάρηδες μέσα στην Βουλή. Όσα ποδάρια και να’ σπαγε ο διάολος δεν θα ταν δυνατόν να γίνει σε τόσο μικρό χώρο μια τόσο μεγάλη σύναξη από ΛΑΜΟΓΙΑ.


Όλα τα δεινά της μοίρας μας έχουν εκεί τη ρίζα τους. Η αισθητική των προτύπων που αποτυπώνεται σ’ εκείνη την εποχή ζέχνει σκυλάδικο, 316 “Μπαβάρια” και πλαστική σημαία με ήλιους και πυρσούς. Η πολιτική συμπυκνώνεται στο “δώστα όλα” και η παιδεία στον σχολικό συνδικαλισμό των κοματικών πιτσιρικάδων. Η “αυλή” του Ανδρέα ήταν πολυεπίπεδη. Για συνεργάτες επέλεξε κάτι αμέμπτου ήθους και εγνωσμένης ακεραιότητος τύπους σαν τον Τσοχαζόπουλο που μάλλον τ’ όνομά του το πήρε όταν έκανε “τράκες” στις χαρτοπαιχτικές από τους Έλληνες αρμπάϊτερς στη Φράνκγουρτ και κάτι ΔΗΚΗγορίσκους όπως ο “γίγαντας” Τσοβόλας που έπιασε δουλειά “καλησπεράκια” στο Μίζονε & Οικονομικόνε.

Σε μια χώρα που όποιο χώμα και να σκάψεις θα σκοντάψεις στον Αριστοτέλη, βρέθηκαν να κυβερνούν κάτι βραδύνοες τρομπαδούροι με το μισό ημισφαίριο καμένο και το άλλο μισό να ρετάρει αμερικάνικα. Κι επειδή πρώτη φορά στη ζωή τους είδαν αβαλσάμοτο αστακό και ξιφία στο τραπέζι τους, αποφάσισαν πως πρέπει να αποζημιώσουν τους εαυτούς τους για το “αντιστασιακό” τους παρελθόν. Ο καλύτερος τρόπος ήταν αυτός που τους ‘μάθαν όβερσίς, δηλαδή να σταθούν εκεί που κυλάει το χρήμα και να γίνουν οι τροχονόμοι του. Μπαστακώθηκαν λοιπόν ανάμεσα στην περιουσία του λαού και τις χρηματοροές που προκύπτουν απ’ αυτή, και το αδηφάγο εγχώριο κι αλλοδαπό κεφάλαιο. Μπήκαν σφήνα εισάγοντας τον μαγικό οικονομικό όρο ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ.

Η ΜΙΖΑ, στη συνέχεια θα είναι και ο κύριος ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος. Οι “πακέτοι” επινόησαν τις φυλλάδες που έγιναν λουριά και φίμωτρα για τους πολιτικάντηδες. Όσοι δεν κάθονταν στ’ αυγά τους, θα έβλεπαν τον κώλο και τα βυζιά της παστρικιάς τους στα μανταλάκια.

Κάπως έτσι έφυγε κι ο Ανδρέας πασάροντας το δαχτυλίδι στο χαμογελαστό τυπάκι και τη ΜΙΖΕρη ομήγυρη του. Έκαναν την εμφάνισή τους στρατηγοί του κώλου με μόνο σχέδιο το πανέλα από τη Ζήμενς στο Μαξίμου και τούμπαλιν με το ανάλογο παντελόνιασμα για τον κόπο τους. Ίσως η πιό σιχαμένη περίοδος που έζησαν οι πραγματικοί Έλληνες. Ήταν τότε που πληρωμένοι τσογλαναράδες αποκαλούσαν τους Έλληνες οπισθοδρομικούς πουλώντας φθηνιάρικο εκσυγχρονισμό. Απατεώνες που ξεπούλησαν την Πατρίδα μας για βίλες και δεκάμετρες καρίνες. Την ίδια στιγμή που έφτυναν την Ελλάδα έσκουζαν πως “δεν είναι κανείς περισσότερο πατριώτης”, ακριβώς την ίδια στιγμή που το παχύδερμο έψαχνε δικαιολογίες επιπέδου φλυτζανοδιαβάστρας για την σημαία των Ιμίων.

Το ΛΑΜΟΓΙΟ έγινε το πρότυπο επιτυχίας. Επαγγελματικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αλλά κυρίως, πολιτικής. Τα παρατράγουδα της Πάνιας ωχριούν εμπρός στα τυπάκια που βρέθηκαν στο προσκήνιο διαχειριζόμενα όλες τις πηγές της ζωής στην Ελλάδα. Όσο ο Bravogiorgos χοροπηδούσε κατσικίσιο ζεϊμπέκικο, ο χλέμπουρας Κωστόπουλος δίδασκε στα δεκαπεντάχρονα ποιες στάσεις μπορούν να γίνουν πάνω σε πλυντήριο που στύβει. Η Σκύλα και η Χάρυβδη με όλα τους τα σόγια εγκαταστάθηκαν στη χώρα με χορηγία Ζήμενς. Όπου και να κοιτούσες μόνο λαμόγια, λαμόγια, λαμόγια, πετυχημένοι αεριτζήδες του χρηματιστηρίου, και “επιχειρηματίες” του κώλου, απ’ αυτούς που κάνουν φιλανθρωπίες με ότι περισσέψει απ’ το μιζαμπλί της κυράτσας τους… Γέμισε ο τόπος από “ευαίσθητους”, από χορηγούς, από “πετυχημένους”. Κι αναρωτιόμασταν… Αυτή είναι η Ελλάδα μας;

Όχι. Ήταν ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. Σοσιαλιστές της αρπαχτής, της μίζας και της μειοδοσίας που έβριζαν αυτοί και τα σκυλιά τους όσους δεν γούσταραν “πολυπολιτισμούς”, συνοριοπήδουλες, εκσυγχρονισμούς, “ελληνοτουρκικές φιλίες”, αμερικανολαγνείες… Ο κάθε κυβερνητικός είχε και τις εμμονές του, άλλος με τον Πουλιανό επειδή βρήκε τον προπάππου του Έλληνα να είναι ντόπιος, άλλος να στέλνει τα κόκκαλα των Μαραθωνομάχων στα αμερικάνικα εργαστήρια για να τους βαπτίσει σιμήτες, άλλος να σκίζει τα σώβρακά του για να πείσει τους Θρακιώτες πως έιναι τούρκοι, κι άλλος να γλύφει τις πατούσες του Γκρουέφσκι σα πιστό σκυλί του Σόρος… Ξεσάλωσαν κι αποφάσιζαν για ότι κατεβάζει η γκλάβα τους μια και τα αναχώματα που 'στήσαν έδειχναν ν’ αντέχουν.


Το πρώτο ανάχωμα ήταν οι “και καλά” δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής τους. Το κάθε λαμόγιο αφού πρώτα συνδικαλίζονταν στα πράσινα λιβάδια γινόταν “Πρωτόπαπας” και “Ρέππας” υπουργός. Όλο το συνδικαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε λιγδιάρηδες που με την πρώτη ευκαιρία πρόδιδαν τους εργαζόμενους για να γίνουν η τσατσά τους αλλάζοντας το αφμ της χώρας σε μπουρδέλου.

Το δεύτερο ανάχωμα ήταν τα δημοσιογραφικά καρακόλια, γνωστά τα τεκταινόμενα να μη τα ξαναλέμε, αρκεί να θυμηθείτε το μεσόκοπο τυπάκι εκείνο που τους εκπροσωπεί όταν οι καπνννοίιιι γίνονται πυκνννννοίιιι… Στο παρουσιαστικό του αποτυπώνεται το ανάστημα της δημοσιογραφίας.

Και το τρίτο το πρωϊνομεσημεριανό τηλεπουταναριό που μεγαλώνει τα παιδιά μας. Δόθηκε βήμα στο κάθε ανωμαλίδιο επιτρέποντάς του να μπαίνει στα σπίτια μας. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα πουστράκια γνωρίζουν εποχές δόξας χάι-ντεφινίσιον. Κάθε κάδρο κι ένας κύναιδος. Κάθε εκπομπή και μια λουλού. Κάθε σήριαλ και μια ανωμαλία.

Και οι τρεις κατηγορίες είναι γέννημα-θρέμμα, ΛΑΜΟΓΙΑ. Με το κιάλι ψάχνεις να βρεις ένα ισορροπημένο άτομο στην κάστα τους. Και όλοι τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για τα κοινά. Όταν το 3-4% που αντιπροσωπεύουν όλοι αυτοί ελέγχει το υπόλοιπο τότε μιλάμε για ένα νέο είδος δια-κυβέρνησης, τη ΧΟΥΝΤΑ των ΛΑΜΟΓΙΩΝ.

Έτσι, ανενόχλητοι από τον κοιμησμένο λαό, οι διαδρομές του χρήματος είναι οι εξής: Μεγάλα έργα και παραχωρήσεις - μίζα + υπερκοστολόγιση - και τσαπατσουλοδουλειά -και βίλες, κότερα, αμύθητος πλούτος σε δέκα τσέπες.

Σήμερα δεν υπάρχει Έλληνας που να μη κατάλαβε τι του είχανε στημένο. Το σύστημα κατέρρευσε επειδή το καύσιμο του ΛΑΜΟΓΙΟΥ είναι η μίζα και οι τετράπαχοι μισθοί, και τα φράγκα δυστυχώς γι αυτούς, τελείωσαν. Το ρίσκο έγινε μεγάλο και δύσκολα θα διακινδυνεύσουν για ψίχουλα να φτύνουν σημαίες, αγώνες, πατρίδες, ιερά και όσια. Η οργή είναι παντού, πίσω από κάθε γωνιά, σε κάθε στενό υπάρχουν και πενήντα ερωτύλοι Έλληνες έτοιμοι να δείξουν την αγάπη τους στα λαμόγια τύπου ΣΚΑΪ. Κάποιοι το συνειδητοποίησαν κάποιοι όχι. Κάποιοι άρχισαν να χάνουν τον έλεγχο των σωματικών τους υγρών στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου.

Να τους υπενθυμίσουμε πως ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος έχει τίτλο:

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ.

Kατανοητόν;
Με την επική πένα του JZ(ενός από τους κορυφαίους αρθρογράφους του διαδικτύου)
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Καζάκης: Αλήθειες πού πονάνε


Διαβάστε περισσότερα...

Πρέπει να τελειώσουμε άμεσα με αυτό το ανελλήνιστο κνώδαλο


Όλοι στους δρόμους να διώξουμε όσο γίνεται πιό γρήγορα αυτό το “ανελλήνιστο κνώδαλο”, αυτόν τον σαρδανάπαλο πριν καταστρέψει αν επανόρθωτα τη χώρα!!!

Ποιός έδωσε στον Παπανδρέου την εντολή να ξεπουλήσει ακόμα και τα μνήματα;

Μήπως ο λαός; όχι! αυτός εξαπατήθηκε.

Με ποιο δικαίωμα ο Γιωργάκης που, μόλις λίγα χρόνια πριν, μας παρότρυνε να φυτέψουμε χασίς στις γλάστρες μας κόβει την Ελλάδα… σε φιλέτα και κανονίζουν οι φίλοι του ποιοι απ’ τους φίλους τους (και τους φίλους του) θα τα κατασπαράξουν;

Ψήφισαν μήπως οι Ελληνες τον Παπανδρέου για να τους πουλήσει -ιδίως τους νέους- στα σκλαβοπάζαρα της μετανάστευσης (έξω) και της δουλείας (μέσα);


Ποιος του έδωσε την εντολή να βγάλει στο σφυρί όχι μόνον τον δημόσιο πλούτο της αλλά και τα εργαλεία ανάπτυξης της χώρας; Πέρσης είναι και παραχωρεί στους Πέρσες τη γη, τα ύδατα και τον αέρα;

Υπάρχει έστω μία χώρα στον κόσμο χωρίς μια εθνική τράπεζα, χωρίς δρόμους, λιμάνια κι αεροδρόμια;

Ο Παπανδρέου έχει εγκαθιδρύσει μια Οικονομική χούντα.

Που δεν δίνει λογαριασμό στους Ελληνες (πλην δωσιλόγων) και δουλεύει για λογαριασμό των ξένων τοκογλύφων, τους οποίους ο ίδιος έφερε κι εγκατέστησε Επικυρίαρχους στον Ολυμπο, υποβαθμίζοντας την Ελλάδα σε προτεκτοράτο.

Ποιος άλλος εκτός απ’ αυτόν που συκοφάντησε τους συμπατριώτες του διεθνώς για διεφθαρμένους.

θα υπέγραφε Συνθήκη δανεισμού παραιτούμενος από την ασυλία της χώρας του; ποιος άλλος θα έκανε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να την περάσει;

Ποιός άλλος θα δέσμευε τη χώρα του να μην μπορεί να δανειστεί από ουδέναν άλλον πάρεξ των δανειστών της; Μόνον ο Παπανδρέου! οποιοσδήποτε άλλος θα εθεωρείτο ή χαζός ή βαλτός…

Μόνον ο Παπανδρέου θα μπορούσε να μας έχει επιβάλει ένα παρεάκι

κολλητών, συγγενών, συμβούλων (ελλήνων και ξένων) να κυβερνάει τη χώρα φαστ τρακ κι απάνω τούρλα!

Από πού μας έπεσαν ουρανοκατέβατοι κατακέφαλα ο κυρ Παμπούκης, ο πολύς Αθεμπίγιο, αίφνης η κυρία Νταλάρα ή ο Αλεξ Ρόντος υπό δοράν αδαούς Δρούτσα, δίκην εφτά πληγών του Φαραώ;

Κληρονομιά απ’ τον θυρωρό του Κατσιφάρα βρήκαν τη χώρα και την κυβερνούν σε στυλ Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει;

Και δεν έχουν ευθύνη, νομίζουν, οι Υπουργοί, ο κ. Βενιζέλος για όλα αυτά; οι βουλευτές, ο κ. Ευθυμίου; Το ΠΑΣΟΚ; τα μέλη του;

Μήπως έχουν ανεπαισθήτως τυφλωθεί ή μήπως δεν λεηλατείται η χώρα μπροστά στα μάτια τους;

Νομίζουν ότι μπορούν να ρητορεύουν εναντίον όσων έλεγαν χθες εσαεί; Οτι η ατιμωρησία είναι εξασφαλισμένη; Οτι η Νέμεσις θα κοιμάται για πάντα;

Νομίζει η κυρία Διαμαντοπούλου ότι μπορεί να κλείνει σχολεία και να οδηγεί τα ΑΕΙ στη χρεωκοπία, χωρίς να ανοίξει μύτη;

Διαπράττεται Υβρις.

Ο Παπανδρέου έχει βάλει το πολίτευμα στον γύψο και τρομοκρατεί τον λαό με εκβιασμούς και διλήμματα, όπως θα έκανε ένας κοινός τύραννος.

Με ένα μπαράζ τετελεσμένων μάς πάει έως το τετέλεσται.

Φέρεται στους Ελληνες όπως φέρθηκε ο Αλάριχος στα αγάλματα. Κόβει συντάξεις όπως ο Προκρούστης έκοβε πόδια, εξαπολύει φορολογικό πογκρόμ όπως εξαπέλυαν οι Οθωμανοί τους χαρατσοεισπράχτορες σαν σκυλιά πάνω στους ραγιάδες.

Εχει αφήσει τη Θράκη ξέφραγο αμπέλι στις δυνάμεις του διαμελισμού και τρέμει στην ιδέα να ανακηρύξει ΑΟΖ…

Δεν γίνεται, δεν είναι νόμιμο, δεν είναι αξιοπρεπές, δεν είναι παραγωγικό, δεν μπορεί ένα ανδρείκελο της Γκόλντμαν Σακς και της Μπούντεσμπανκ, ένας υπήκοος των ξένων να είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων…

ΣΤΑΘΗΣ Σ
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Θα είμαστε όλοι εκεί...



Διαβάστε περισσότερα...

Το πολιτικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη συμφορά της χώρας. Όχι το δημόσιο χρέος.


Αυτό θα το θυμούνται τα κόμματα για χρόνια. Και τα συνδικάτα. Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες, με τις συνεχόμενες συγκεντρώσεις στις πλατείες των περισσότερων πόλεων της χώρας, θα κάνουν χρόνια να το ξεχάσουν τα κόμματα και τα συνδικάτα. Θα τους βαραίνει για πάντα, σαν μια αιώνια ντροπή. Σαν ένα ανεξίτηλο στίγμα. Ο απλός πολίτης τους ξεπέρασε. Ο απλός πολίτης ξεπέρασε τους επαγγελματίες της πολιτικής και του συνδικαλισμού. Αυτονομήθηκε. Απελευθερώθηκε.


Είναι κάτι που δεν μπορούν να κρύψουν πια. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Και δεν χρειάζονται τσοπάνηδες. Δημοκρατια χρειάζονται.

Οποιος έχει κατεβεί στο Σύνταγμα, και στον Λευκό Πύργο, και στις άλλες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, έχει αντιληφθεί τώρα γιατί τα κόμματα και οι συνδικαλιστές θέλουν πορείες.

Θέλουν πορείες που τις διαλύουν όταν φτάσουν σε ένα τέρμα. Τις διαλύουν πριν γίνουν πραγματικές λαϊκές συγκεντρώσεις. Τις διαλύουν πριν γίνουν συγκεντρώσεις όπου ο λαός συζητάει τα προβλήματά του. Τις διαλύουν πριν μετατραπούν σε γενικές συνελεύσεις του λαού, που παίρνει αποφάσεις και απαιτεί να γίνουν σεβαστές. Τους βολεύουν οι πορείες λοιπόν. Οι βόλτες που μας κάνουν στις πόλεις και μετά μας διαλύουν διαιωνίζουν την πολιτική μας υποτέλεια. Και την δική τους πολιτική ολιγαρχική εξουσία.

Τα κόμματα και τα συνδικάτα δεν θέλουν συγκεντρώσεις. Και ιδίως συγκεντρώσεις που διαρκούν. Διότι στις συγκεντρώσεις αυτές αρχίζουν και στήνονται γενικές συνελεύσεις. Και συνέλευση σημαίνει δημοκρατία. Δημοκρατία. Στις συνελεύσεις των συγκεντρωσεων γεννιέται η δημοκρατία. Και όπου υπάρχει δημοκρατία, καμμιά ηγεσία δεν μπορεί να επιβάλλει το παιχνίδι της και την ολιγαρχική της ηγεμονία. Τα κόμματα και τα συνδικάτα φοβούνται και τρέμουν την δημοκρατία.

Τα κόμματα και τα συνδικάτα βρίσκονται μακριά και πέρα από την κοινωνία. Βρίσκονται απέναντί της. Δεν μπορούν να πιάσουν το σφυγμό της και τις αγωνίες της. Δεν μπορούν να δώσουν όραμα και έμπνευση στην κοινωνία. Δεν θέλουν κιόλας.

Ποτέ, από τότε που ξεκίνησε αυτή η καταστροφή, εδώ και κοντά ενάμισυ χρόνο, τα κόμματα και τα συνδικάτα δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τόσους πολίτες, όσους συγκέντρωσε αυτή η ακομμάτιστη και η ανοργάνωτη συγκέντρωση. Που έχει ήδη μετατραπεί σε καθημερινή. Χώρια που σε κάθε κομματική και συνδικαλιστική πορεία τα περισσότερα ήταν σικέ και στημένα. Ωστε να καταλήξουν οι πορείες σε μια άγονη αντιπαράθεση με την αστυνομία, σε έναν κλεφτοπόλεμο στους δρόμους, με χημικά και εμπρησμούς, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Και ίσως για να μην προλάβει να ακουστεί η φωνή του λαού.

Τώρα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητά μας. Ωστε να έρθουν και άλλοι πολλοί να μας συναντήσουν. Ενότητα. Κλείστε τα αυτιά στους διχαστές και στους διασπαστές. Ολοι έχουμε διαφορετικές γνώμες για όλα. Μας είδαν όλους μαζί, τρομοκρατήθηκαν, και θέλουν να μας διχάσουν πάλι. Να μας διασπάσουν.

Μην απαντάτε στους διχαστές. Μην ανοίγετε συζήτηση μαζί τους. Εμείς στις πλατείες. Ολοι μαζί και ειρηνικά. Δημοκρατικά. Με ευγένεια και πολιτισμό. Οχι υπερκατανάλωση αλκοόλ και σκουπίδια κάτω. Και κυρίως ενωμένοι.

Και σιγουρεύοντας την ενότητά μας, δυναμώνοντας τις συνελεύσεις των συγκεντρώσεων, να αρχίσουμε σιγά-σιγά να συζητάμε και για τους στόχους μας και τους σκοπούς μας. Για τα πολιτικά μας αιτήματα δηλαδή. Αλλά και τις μεθόδους μας. Αυτά είναι το επόμενο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Και αυτό θα γίνει παίρνοντας όλοι μέρος στην δημοκρατία των συνελεύσεων. Ολοι να σηκωθούν και να μιλήσουν. Ολοι.

Διότι το έχουμε καταλάβει πια: Το πολιτικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη συμφορά της χώρας. Οχι το δημόσιο χρέος.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Τρομερό μήνυμα πολίτη στον ΓΑΠ!


Διαβάστε περισσότερα...

O κ. Καζάκης στο Σύνταγμα


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τραγούδια και συνθήματα από το Σύνταγμα


Διαβάστε περισσότερα...

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ - ΜΕΣΙΤΕΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Ρεαλιστικό σχέδιο αποπληρωμής του χρέους


Το σχέδιο βασίζεται στις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. «Χρέος» :400 δις € (Αποδοχή του «χρέους» για να μην δυσαρεστηθούν οι Κυβερνώντες, οι Αντιπολιτευόμενοι και οι λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις του τόπου.
2. Αποπληρωμή σε χρονικό διάστημα λιγότερο από 1 χρόνο. Έτσι ώστε να μπορούμε να ξαναβγούμε στις «αγορές», τον Ιούνιο του 2012 (αρχική εκτίμηση Παπακωνσταντίνου) για να μην δυσαρεστήσουμε τα αφεντικά των Κυβερνώντων Αντιπολιτευομένων και λοιπών Δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου.)
3. Συμμετοχή των αγανακτισμένων πολιτών σε πλατείες με ελάχιστο αριθμό 35.000 πανελληνίως (το νούμερο προέκυψε από το άθροισμα όσων συγκεντρώθηκαν την 26 Μαΐου 2011 στις πλατείες πανελληνίως. Συντηρητική προσέγγιση).


4. Νόμισμα αποπληρωμής: Η πατροπαράδοτη Ελληνικότατη ΜΟΥΤΖΑ με τα 2 χέρια. Επειδή το νόμισμα έχει αντίκρισμα στην Ελληνική αγορά, ορίζεται η ισοτιμία του ως εξής: Μούτζα μονή (με ένα χέρι)=5€, Μούτζα διπλή και χορτάτη (με 2 χέρια) =10€.
5. Ρυθμός αποπληρωμής: 1 διπλή και χορτάτη Μούτζα (10€) ανά 3 δευτερόλεπτα.
6. Συντελεστής ωριαίας απόδοσης 0,7 Δηλαδή δεν μπορούμε επί 60 λεπτά της ώρας να «πληρώνουμε» συνεχώς, χρειαζόμαστε και διαλείμματα για νερό, καφέ, τσιγάρο, κατούρημα κλπ αν και αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάνε οι εθνοσωτήρες μας, θα έπρεπε να έχουμε αυξημένη απόδοση. (Κάτι ξέρει και το αποτυχημένο γενετικό πείραμα της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (D.D.R), Άνγκελα Μέρκελ, όταν λέει ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες).
7. Συντελεστής ημερήσιας απόδοσης πληρωμής: 0,16 δηλαδή 4 ώρες από 18:00 – 22:00 (ώρες συγκεντρώσεων).

Αριθμητική τεκμηρίωση του σχεδίου:
35000x10€=350.000€x(60sec/3)=

7.000.000 €/λεπτό
7.000.000 €/λεπτό x (60min x 0,7)=294.000.000 €/ώρα
294.000.000€/ωρα x 4 ώρες = 1.176.000.000€/ ημέρα
400.000.000.000,00€ (χρέος)/ 1.176.000.000€/ ημέρα=340,13 ημέρες.<365 ημέρες = 1 χρόνος.

Επειδή η απόδοση του σχεδίου εξαρτάται από τη συμμετοχή του κόσμου, είναι φανερό ότι όντως «Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ». Όσοι περισσότεροι μαζευόμαστε στις πλατείες τόσο γρηγορότερα ξοφλάμε τα «χρέη» μας.

Παρακαλούνται οι κ. Παπανδρέου Γιωργάκης η G.A.P ή «παιδί λάστιχο» ή «paidi», κ Παπακωνσταντίνου ή «σιγά μην παραιτηθώ» ή «δεν ξέρω που πάνε τα τέσσερα» (Μόνο ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ ξέρει) καθώς και οι τοπικοί βουλευτές να προσέλθουν στους χώρους συγκεντρώσεως των πολιτών ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ.

Το αποτυχημένο γενετικό πείραμα, Άγκελα Μέρκελ, και τα λοιπά ανθρωποειδή της ΤΡΟΙΚΑ, να παρευρεθούν για καταμέτρηση. Ειδική πρόσκληση απευθύνεται στη κ. Ξάφα και στο ταγιεράκι της.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Γαμ..ται ο καιρός και ο Πρωθυπουργός!


Ούτε η καταρρακτώδης βροχή στάθηκε εμπόδιο στην σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Αντίθετα ο καιρός στάθηκε αφορμή για την δημιουργία νέων συνθημάτων όπως φαίνεται και από τον τίτλο!

Ο παλμός ήταν και πάλι πολύ δυνατός αφού συνοδεύτηκε από τύμπανα, καραμούζες, κατσαρόλες κλπ. Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε πολλές φορές ενώ τραγουδήθηκαν και τραγούδια-σύμβολα όπως 'Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία..' και άλλα.

Το επόμενο ραντεβού είναι αύριο 27/5 στις 21.00 όπου μάλιστα από ότι ακούστηκε θα γίνει και συναυλία.

Παρακάτω ακολουθούν πολλά από τα συνθήματα πού ακούστηκαν. Μακάρι να μπορούσαμε να τα καταγράψουμε όλα αλλά είναι αδύνατον να τα θυμηθούμε!

Συνθήματα:


1. Γαμιέται ο καιρός και ο πρωθυπουργός
2. Αν δεν φύγουν οι προδότες από αύριο θα φέρουμε καπότες
3. Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω
4. Άντε γαμήσου παγκαλέ
5. Ελλάς ολέ ολέ δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ
6. Ελλάδα ντού γαμώ το Δου Νου Του
7. Γιωργάκη ρουφιάνε αμερικάνε
8. Δεν είμαστε καλά δεν έχουμε μυαλό δεν θα φύγουμε από δω αν δεν φάμε τον χοντρό
9. Βγάλτε το χοντρό να φάμε χοιρινό
10. Βάλτε όλο το μνημόνιο στον κώλο
11. Πάγκαλε πεινάμε κατέβα να σε φάμε
12. Πούστηδες πολιτικοί δεν τα φάγαμε μαζί
13. Πάρε το ποδήλατο και πέσε στον γκρεμό
14. Ένα μπουρδέλο είσαστε
15. Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή
16. Αλήτες ρουφιάνοι πολιτικοί
17. Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι
18. Ήρθε η ώρα να φύγουν τα λαμόγια
19. Διώξτε το γιωργάκη το αμερικανάκι
20. Ο λαός απαιτεί η Βουλή στη φυλακή
21. Να δούμε πώς θα φύγετε μαλάκες από εδώ
22. Τζέφρυ γαμήσου και άντε παραιτήσου
23. Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα
24. Μού είπε η Βουλή να γίνω ευρωπαίος μού πήραν το ευρώ και μου έμεινε το πέος
25. Κλέφτες κλέφτες
26. Πάρε τη μαργαρίτα και μπρός δεν σε θέλει ο λαός
27. Κουφάλες κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες
28. Ο λαός στη Βουλή οι προδότες στο Γουδή
29. Γιωργάκη ζούμε καμαριέρα να σε δούμε
30. Μία νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί
31. Διώξτε τώρα τον πουλημένο δεν μπορώ να περιμένω
32. Γιώργο gay μας έπνιξες στα χρέη
33. Πουλάτε τα νερά πουλάτε τα λιμάνια πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια
34. Τον πάγκαλο θα κάνουμε σαλάμι του αέρος εξαγωγή θα κάνουμε να λύσουμε το χρέος
35. Πόσο μαλάκες είσαστε
36. Προδότη ρουφιάνε αμερικάνε
37. Πουλάτε πουλάτε το ξύλο πού θα φάτε
38. Δεν θα πληρώ δεν θα πληρώσουμε ποτέ
39. ΔΝΤ οε να πάει να γαμηθεί η ιστορία γράφεται με ανυπακοή
40. Βάλτε το μνημόνιο στον κώλο βάλτε όλο
41. Είμαστε χιλιάδες είμαστε πολλοί συνέλευση θα κάνουμε κάτω απ' τη βροχή
42. Το πασόκ είναι δω και ληστεύει το λαό
43. Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και φέρτε για τον πάγκαλο φαλαινοθηρικό





Συνθήματα προς τα ΜΑΤ:
Αν έχετε τιμή αν έχετε πατρίδα γυρίστε ανάποδα την ασπίδα
Αφήστε τα όπλα κι ελάτε από εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κάθε μέρα θα είμαστε εκεί!


Επιτέλους ύστερα από αρκετό καιρό χαμογέλασε το χειλάκι μας! Η αρχή έγινε και αναμένεται η συνέχεια να είναι ακόμη πιο συναρπαστική!

Κόσμος από όλες τις ηλικίες, κόσμος πού επικοινωνούσε, πού συζητούσε, πού πρότεινε, πού είχε λόγο και αντίλογο. Ούτε ντουντούκες από συνδικαλιστές με ξύλινα και παροχυμένα συνθήματα ούτε λόγοι πολιτικών γεμάτοι αηδιαστικά ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις.

Κόσμος αυθόρμητος, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ, κόσμος πού ενδιαφέρεται για τον τόπο του, για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του.

Κόσμος πού αυθόρμητα έβγαζε συνθήματα-κεραυνούς εναντίον του σαθρού κομματικού κατεστημένου (Όσα συνθήματα μπορέσαμε να συγκρατήσαμε ακολουθούν στο τέλος του κειμένου).

Ίσως το πιο πετυχήμενο ήταν το: 'Γιωργάκη ζούμε καμαριέρα να σε δούμε!'

Σύνθημα πού προκάλεσε το γέλιο της αρκούδας! Αυτή είναι η κατάντια των πολιτικών, αυτή είναι η γελοιότητα τους. Δεν αξίζει ούτε να ασχολούμαστε πια μαζί τους. Μόνο για να μας διασκεδάζουν είναι και μόνο θυμηδία προκαλούν. Θα ψάχνουν την κάλπη και ούτε την ψήφο τους δεν θα βρίσκουν! ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ και η ώρα πού θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους πλησιάζει.

Το πιό συγκινητικό σύνθημα ήταν όταν ο κόσμος απευθυνόμενος στα ΜΑΤ φώναξε:
´Αφήστε τα όπλα κι ελάτε από εδώ'. Τι ωραία πού θα ήταν αν γινόταν κάτι τέτοιο...

Γυρνώντας σπίτι ένιωθα επιτέλους αισιόδοξος και ταυτόχρονα είχα μία γλυκιά προσμονή: Να ξημερώσει, να ξεμπερδέψω με τις υποχρεώσεις μου και το απόγευμα να είμαι και πάλι στο Σύνταγμα. Όπως και κάθε μέρα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Συνθήματα:
1. Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ
2. Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή
3. Αλήτες ρουφιάνοι πολιτικοί
4. Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι
5. Ήρθε η ώρα να φύγουν τα λαμόγια
6. Διώξτε το γιωργάκη το αμερικανάκι
7. Ο λαός απαιτεί η Βουλή στη φυλακή
8. Να δούμε πώς θα φύγετε μαλάκες από εδώ
9. Τζέφρυ γαμήσου και άντε παραιτήσου
10. Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα
11. Μού είπε η Βουλή να γίνω ευρωπαίος μού πήραν το ευρώ και μου έμεινε το πέος
12. Κλέφτε κλέφτες
13. Πάρε τη μαργαρίτα και μπρός δεν σε θέλει ο λαός
14. Κουφάλες κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες
15. Ο λαός στη Βουλή οι προδότες στο Γουδή

Y.Γ: O πανικός των κρατούντων είναι έκδηλος, απόδειξη το μπλοκάρισμα των κινητών και του διαδικτύου στον χώρο της πλατείας του Συντάγματος. Γελοία δειλά ανθρωπάκια...


Διαβάστε περισσότερα...

Η αρχή έγινε!



Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κο κο κο




Έγινε και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον αρχιυπάλληλο της τρόικας που ακούει στο όνομα Γιωργάκης.

Όπως ξέρουμε και από τις προηγούμενες ανάλογες συναντήσεις η ουσία του περιορίζεται στα τηλεοπτικά πλάνα.

Ο Αντωνάκης ο μνημονιακός με άλλο μίγμα όπως είχε ήδη πει διαφωνεί στο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά συμφωνεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Καλά, ο ίδιος λέει ότι πρέπει να το δούμε το θέμα και καλά αναπτυξιακά, αλλά έστω και με αστερίσκους άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος λέει το «ναι».

Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε ρίξει τον επίτιμο για την πώληση ενός ΟΤΕ.

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε δύο πράγματα για να πάρουμε την πέμπτη δόση. Το ένα είναι να ξεπουλήσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει (εξαιρούνται από την πώληση οι υπουργικές καρέκλες) και το άλλο είναι να πάρει από την τσέπη των μισθωτών και των συνταξιούχων όλο το χρήμα.

Βασικά στο τέλος, για να γλυτώσουμε και από την γραφειοκρατία, ότι εισοδήματα έχουμε από μισθούς ή συντάξεις θα πηγαίνουν απευθείας στον ειδικό λογαριασμό της τρόικας.

Και αν παρ΄ ελπίδα μας βρεθούμε με κανένα ευρουλάκι στην τσέπη θα καραδοκεί ο Παπακωνσταντίνου να μας το πάρει με αυξήσεις στο ΦΠΑ, στους ειδικούς φόρους (και όσα προϊόντα δεν έχουν ειδικό φόρο θα αποκτήσουν για να μην νιώθουν μειονεκτικά) και φυσικά με την κατάργηση του αφορολόγητου των 12 χιλιάδων.

Θα εξαιρεθούν λέει οι συνταξιούχοι. Γιατί ένας συνταξιούχος δεν μπορεί να επιβιώσει με 9 χιλιάδες το χρόνο για να τον φορολογήσουμε κιόλας. Ενώ ένας μισθωτός ζει άνετα με αυτό το ποσό.

Είναι πιο νέος και αντέχει. Εκτός και αν το επιχείρημα είναι ότι ο μισθωτός θα μπορέσει να κάνει και μια δεύτερη δουλειά. Λες και θα υπάρχει και η πρώτη…

Αφού το μνημόνιο απέτυχε ας εκδικηθούμε τους πολίτες που δεν πέθαναν σε αυτόν τον ένα χρόνο. Οι ανθέλληνες.

Το μόνο αρνητικό που βρήκε ο υπάλληλος της τρόικας στο υπουργείο οικονομικών, Παπακωνσταντίνου, είναι ότι η κυβέρνηση δεν πήγαινε πολύ γρήγορα.

Κοίτα να δεις σύμπτωση. Και ο Καραμανλής το ίδιο έλεγε. Ότι οι πολίτες τον κατηγορούσαν που δεν τους «πήδαγε» πιο γρήγορα. Και αυτό το βίτσιο το έχουν ακόμα. Οι πολίτες.

Ακόμα και μετά από τον άγριο βιασμό κατηγορούν τον Παπακωνσταντίνου γιατί δεν κάνει πιο γρήγορα.

Αλλά μάλλον ο υπουργός (λέμε τώρα) δεν κατάλαβε. Όταν φωνάζουμε «γρήγορα» στην κυβέρνηση δεν εννοούμε πάρτε μας και άλλα μέτρα γρήγορα αλλά ξεκουμπιστείτε γρήγορα.

Αφού λοιπόν ξεπουλήσουμε την Ελλάδα θα πάρουμε την επόμενη δόση. Μετά από τρεις μήνες, για να ξαναπάρουμε την δόση μας θα σκεφτούμε κάποιο άλλο έγκλημα για να κάνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι και τα πρεζάκια για την δόση τους οδηγούνται στην παραβατικότητα.

Ο Δημαράς σήκωσε πανό έξω από την βουλή. Αν δεν βάλει και αντίσκηνο ώστε να μείνει εκεί μέχρι να δικαιωθεί δεν έχει νόημα.

Έχει δίκιο που λέει ότι δεν τον παίζει ο Γιωργάκης. Αλλά επί της ουσίας και να τα λέγανε, εκτός από μια φωτογραφία που θα έβαζε στα γραφεία του κόμματος δεν θα κέρδιζε και τίποτε άλλο.

Άντε στην καλύτερη και ένα τηλεοπτικό πλάνο.

Ο Τσίπρας είπε στον Γιωργάκη να σηκωθεί, να φύγει. Βέβαια όσο ο λαός ανέχεται αυτόν τον βιασμό και το ξεπούλημα ο Γιωργάκης (κατ΄ εντολή;) θα παραμείνει γαντζωμένος στην αντιεξουσιαστική του καρέκλα.

Και ως σύγχρονος Νέρων θα απολαμβάνει τα αποτελέσματα του έργου του.

Μικρός Φωκίων
Διαβάστε περισσότερα...

Προς ΤΡΩΕΙΚΑ: Ότι και να υπογράψετε μαζί τους, είναι ΑΚΥΡΟ


Προς ΤΡΩΕΙΚΑ:

Ως πολίτης του της Πολιτείας των Ελλήνων

Ως συνιδιοκτήτης της Kοινής Δημόσιας περιουσίας.

Ως Άνθρωπος με αίσθηση δικαίου

Προειδοποιώ:

*Ότι και να συμφωνήσετε με τους τυχοδιώκτες που παριστάνουν την κυβέρνηση καταλαμβάνοντας με ποικίλες μεθοδεύσεις τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής Των Ελλήνων, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ.

*Μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να πουλήσει, να δωρήσει να νοικιάσει. Η “παρέα των ημεδαπών” με την άριστη αμερικάνικη προφορά και τα spasta ellinika που συνομιλεί μαζί σας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Πάρτε τους και παίξτε μπιρίμπα που σας μάθανε στα Φαϊνάνσινγκ Σκούλς που συμμαθητέψατε.


*Ξέρουμε πως θα κινητοποιηθούν όλα τα μέσα προπαγάνδας, πειθαναγκασμού και καταστολής. Αυτό όμως δεν αλλάζει τίποτα. Έρχονται και παρέρχονται σα λόξυγκας στην ιστορία. Εμείς ως ιδιοκτήτες ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, κι αυτό ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: Πως πρέπει εσείς και τα δουλικά σας να φυλάτε τους κώλους σας ες αεί. Εδώ είναι η Γη, το Νερό και ο Αέρας μας.

*Όσα ξεφτίλια και να πλασάρετε στο γυαλί να γνωρίζουν κι αυτά κι εσείς πως είναι ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΑ. Η περίοδος της τηλεμαλάκυνσης έχει περάσει προ πολλού κι ας κάνουν το “Σουηδό”. Τα τηλεξεφτίλια που μοιράζανε στους Έλληνες ταμπέλες ρατσισμού, εθνικισμού και τα συναφή, χάσανε τους φερετζέδες τους και είναι ορατοί τοις πάσοι.

*Αντίθετα με ότι πιστεύετε, η ζωή δεν επενδύεται, δεν τοκίζεται και δεν ενεχειρούται. Η Ζωή είναι ΖΩΗ.

*Όσο για τα “δάνεια” που συνάψατε με τα ημεδαπά υπαλληλάκια σας, σας προτείνουμε να τα κάνετε λογιστική μετατροπή σε υπόθετα και …σε καλή μεριά. Ουκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος. Τα ομόλογα δεν είναι δάνεια, είναι στοιχήματα… παίξατε και χάσατε, μή ξαναπαίξετε στο φινάλε.

*Ξέρουμε πως υπολογίζετε πολύ στη συνδρομή των σωμάτων καταστολής. Όσο κι αν υπάρξουν πρόθυμοι και ανεγκέφαλοι ανάμεσά τους, είναι βέβαιο πως η πληοψηφία τους αποτελείται από άτομα που οι μανάδες τους και οι πατεράδες τους αν δεν βρίσκονται ανάμεσά μας βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω φτώχιας, κατάθλιψης και ανέχειας.

*Να υπενθυμίσω πως το -40 η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε από κανέναν. Οι γερμανοί και τα τακίμια τους χρωστάνε τη ζωή τους στη μεγαλοψυχία των Ελλήνων που τους αφήσανε ν΄αποχωρήσουν αναίμακτα για τις πατρίδες τους ενώ θαμπορούσαν και θα εδικαιούντο να τους κάνουν λίπασμα για τα χωράφια.

*Επειδή το νομοθετικό έργο που τελείται στη βουλή είναι κατα πλειοψηφία αντισυνταγματικό αλλά και αγρίως ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων άρθρο προς άρθρο, είμαστε υποχρεωμένοι να το αγνοήσουμε.

*Έχουμε εντελώς χεσμένη την πουλημένη τρέχουσα νομοθεσία. Από τώρα και στο εξής οι Έλληνες συντάσσονται πίσω από το Συνταγματικό Ανάχωμα του Άρθρου 120.

Έλλην Πολίτης.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Σοφία και Μουσικότητα της Ελληνικής Γλώσσας


Η Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από τον βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.

Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πως να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.


Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.

Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.

Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.

Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιον φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.


Η ΣΟΦΙΑ

Στην γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε και εμπρός να είναι έτσι. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.

Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».

Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή +έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.

Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι).

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για την σκέψη.

Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» – ελαττώνει σαν ανθρώπους – και μας φθίνει μέχρι και τη υγεία μας. Και φυσικά όταν θέλουμε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει πως το λέμε; Μα φυσικά «άφθονο».

Έχουμε την λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έρθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι ένα φρούτο ούτε άγουρο ούτε σαπισμένο, και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.

Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις την δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία…

Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και ιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με την σωματική μας υγεία.

Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο…

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που άλλο από Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε σαν λέξη, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα.

Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με την σκέψη του ανθρώπου. Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις.

«Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.

Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μιλάς σωστά σημαίνει να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.


Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ

Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία, προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.

Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:

«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».

Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα: «Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα – μητέρα των εννοιών μας – μου απεκάλυπτε έναν άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της. Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει».

Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής.

Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.

«Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ’ εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.

Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να αποθαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».

Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ότι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.

Η Ελληνική γλώσσα επεβλήθη αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της.

Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα».

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

"Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία''


...το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο."

Απόσπασμα από το δοκίμιο του Όσκαρ Ουάιλντ (16 Οκτώβρη 1854 - 30 Νοέμβρη 1900)

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Το καθυστερημένο ο ΓΑΠ μας έβγαλε στο σφυρί!


Προς άμεση πώληση:

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,
ΟΤΕ,
ΟΛΠ,
ΟΛΘ και
ΕΥΑΘ

Προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις:

ΔΕΠΑ,
ΕΑΣ,
ΔΑΑ,
Τσμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,
Ελληνικό,
Φάσμα Συχνοτήτων,
ανανέωση αδειών κινητής τηλεφωνίας,
ΟΠΑΠ,
ΟΔΙΕ,
Κρατικά Λαχεία,
ΕΛΒΟ,
Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα»,
Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι,

Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου,Επιλογή συμβούλων μέχρι το τέλος Ιουνίου για:

ΔΕΗ,
ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
ΕΥΔΑΠ,
ΕΛΤΑ,
ΛΑΡΚΟ,
Καζίνα,
Περιφερειακοί Αερολιμένες,
Περιφερειακά Λιμάνια.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…

Αντώνη Σαμαρά, δεν αρκεί να πεις αύριο στον εκδορέα του Ελληνικού λαού, «δεν έχεις τη συναίνεσή μου»…

ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.

Οφείλεις να επισκεφτείς, αμέσως μετά το Μαξίμου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσεις για την καλπάζουσα καταστροφή και αφού τον θέσεις προ των ιστορικών ευθυνών του, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

Διαφορετικά, μόνο ως συνένοχο στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Ελληνικού λαού θα σε κρίνει η ιστορία… ΟΤΙ ΕΓΝΩΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΡΟΝΤΙΣΕΣ…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πάμε όλοι στο Σύνταγμα και υπογράφουμε!



Κάντε κλικ εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Στην Ισπανία ο κόσμος είναι στις πλατείες. Εμείς τι περιμένουμε;









Free TV Show from Ustream
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Παναγιωτόπουλος αλά Σημίτης: Όποιος έχει αποδείξεις στον εισαγγελέα!


Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως κ. Καμμένος προέβη προ λίγων ημερών σε βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού. Τις κατηγορίες αυτές τις στοιχειοθέτησε παρουσιάζοντας μία σειρά από γεγονότα τα οποία καταλήγουν σε λογικότατο συνειρμό.

Ο κ. Καμμένος δεν είναι δημοσιογράφος, δεν είναι κάποιος απλός πολίτης, είναι μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου. Θα περίμενε κανείς η δήλωση του αυτή να προκαλέσει σεισμό και να σταθεί αφορμή για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του.

Αντ' αυτού το κόμμα του κ. Καμμένου τον αγνόησε προκλητικά. Ακούστηκε μάλιστα ότι γλύτωσε την διαγραφή του στο παρά πέντε!


Σε ρεσιτάλ υποκρισίας ο κ. Παναγιωτόπουλος τον προέτρεψε να καταθέσει τις αποδείξεις στον εισαγγελέα! Δηλαδή την ΝΔ δεν την ενδιαφέρει να διερευνήσει την υπόθεση! Δεν θέλει να δοθεί έκταση στο θέμα γιατί τότε η σημερινή κυβέρνηση των δοσιλόγων θα πέσει σαν χάρτινος πύργος και η ΝΔ θα έρθει στην κυβέρνηση! Τότε και αυτή με την σειρά της θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας το ίδιο απάνθρωπο πρόγραμμα των διεθνών τοκογλύφων και θα ξεφτιλιστεί!

Ας πάει λοιπόν ο κ. Καμμένος στον εισαγγελέα ώστε να θαφτεί το θέμα όπως τόσα και τόσα άλλα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενέργησε όπως ο κ. Σημίτης όταν όλος ο κόσμος κατηγορούσε την κυβέρνηση του για διαφθορά και σκάνδαλα. Έλεγε τότε ο κ. ΄μακέτο': ' Όποιος έχει αποδείξεις να πάει στον εισαγγελέα!'.

Τότε βέβαια κανείς δεν πήγε στον εισαγγελέα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Τα σκάνδαλα βγαίνουν το ένα μετά το άλλο αλλά φυσικά η κομματοκρατία πέτυχε τον στόχο της: Και λεφτά φάγανε και τα εγκλήματα τους έχουν παραγραφεί.

Είμαστε εδώ και πολλά χρόνια θεατές μίας σιχαμένης παραστάσεως πού λέγεται πολιτικό σύστημα. Τα δύο κόμματα εξουσίας μας θεωρούν τελείως ηλιθίους και απολύτως υποτελείς. Μας συμπεριφέρονται διαρκώς ως ιθαγενείς όπου αυτοί αποφασίζουν κι εμείς σκύβουμε το κεφάλι. Το ένα κόμμα υποστηρίζει το άλλο και τα δύο μαζί καλύπτουν τις προδοσίες και ανομίες τους.

Ο πρωθυπουργός πέρασε με απλή ψηφοφορία το μνημόνιο και η ΝΔ δεν το καταγγέλλει ως αντισυνταγματικό. Αντίθετα ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι θα τιμήσει την υπογραφή της χώρας!

Η δανειακή σύμβαση δεν έχει περάσει ακόμα από το κοινοβούλιο και πάλι κανένα κόμμα δεν το καταγγέλλει! Η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει μία σύμβαση η οποία δεν έχει καν περάσει από το κοινοβούλιο!

Τώρα πού θέλουν να περάσουν το Μνημόνιο ΙΙ, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι δεν χρειάζεται να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία! Τρέμει μήπως ζητηθεί από το ΠΑΣΟΚ να ψηφιστεί από τα 2/3 της βουλής και τότε η ΝΔ αναγκαστεί να το ψηφίσει οπότε το δήθεν αντιμνημονιακό προφίλ της καταρρεύσει. Τρέμει μήπως ξεβρακωθεί στα μάτια των Ελλήνων πολιτών! Τρέμει μήπως καταλάβει και ο τελευταίος Έλλην ότι όλα αυτά πού βλέπουμε είναι μία βρώμικη, σιχαμένη και μειοδοτική παράσταση όπου το κάθε κόμμα έχει τον δικό του ρόλο.

Πράγματι είναι να απορεί κανείς πώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που συνεχίζουν να υποστηρίζουν οποιοδήποτε από τα σημερινά κόμματα. Δύο μόνο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν για όσους συνεχίζουν να ψηφίζουν αυτά τα 'κώμα-τα':

1. Έχουν δοσοληψίες μαζί τους
2. Έχουν κάλο στον εγκέφαλο

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πάνος Καμμένος: O ΓΑΠ είναι Μεσάζων των διεθνών τοκογλύφων!


Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μετά από την ενδελεχή έρευνα του βουλευτή Πάνου Καμμένου που πραγματικά δεν υπολόγισε τίποτα και φέρνει στο φως την εταιρεία που κερδοσκόπησε εις βάρος της πατρίδας. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί ούτε μία ημέρα. Όσοι την στηρίζουν είναι συνυπεύθυνοι. 26 δις εκτιμάται το κέρδος της υπεραξίας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την μεγάλη προδοσία!




Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΓΑΠ: Δωσίλογος και ανδρείκελο


Εχω χαζέψει;

Με συγχωρείτε για το προσωπικόν της ερώτησης (άλλωστε εύκολη η απάντηση - μεγάλο, και πάλι, το δίκιο σας), όμως όταν ένας πρωθυπουργός συλλαμβάνεται ψευδόμενος για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το σχέδιο προσφυγής στο ΔΝΤ, όταν συλλαμβάνεται να έχει εξαπατήσει με τον πιο σκαστό τρόπο τον λαό του οποίου την εμπιστοσύνη ζήτησε, όταν, τέλος, ο ίδιος και το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο συλλαμβάνονται να ψεύδονται εν τω άμα και καπάκι περί το Ελληνικό, τότε δεν τίθεται θέμα πολιτικής ευθύνης;

Τότε αυτός ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να απολογηθεί στο Κοινοβούλιο και στον Λαό;

Δεν πρέπει να δώσει εξηγήσεις;


Τι συμβαίνει; ισχύει το «είπαμε και καμμιά μ@λ@κί@ για να περνάει η ώρα» και πάμε .....
παρακάτω;

Οταν ένας Πρωθυπουργός προχωρά σε κατ' ευθείαν ανάθεση έργου αξίας δισεκατομμυρίων σε «φίλο του», τι γίνεται;

Μένουν τα κεραμίδια στη θέση τους;

Δεν τρίζουν τα μάρμαρα του Κοινοβουλίου;

Τι είδους κοινοβουλευτισμό έχουμε; μια μηντιακή τυραννίδα;

Ως φαίνεται, ναι!

Ολα τα παραπάνω σε πολλές εφημερίδες- φυλλάδες ου μην και πατσαβούρες, δεν υπήρχαν ούτε ως μονόστηλα!

Πρόκειται περί τραγωδίας!

Ενα σύστημα ΜΜΕ, μύλος! Μύλος που όλα τα αλέθει, όλα τα χωνεύει αλλά κι ένας λαός που, ως επί το πλείστον Συβαρίτης και Αβδηρίτης, όλα τα μασάει - όσα, αυτοί που του τα φάγανε, του σερβίρουν. Κουτόχορτο κι άλλα τέτοια εδέσματα πράσινης ανάπτυξης...

Τι συμβαίνει πια σε αυτήν τη χώρα;

Δηλώνει ο Υπουργός (ανδρείκελο) Εξωτερικών (του Προτεκτοράτου) κ. Δρούτσας ότι η Ελλάδα δεν προχωρά στην ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο για να μη στενοχωρηθούν οι αγάδες της Αγκυρας, και δεν κουνιέται φύλλο!

Τι διάολο; έχουμε χαζέψει;

Μας υπέσκαψαν τόσον το στήθος;

Ποιος άλλος Ελληνας Πρωθυπουργός θα είχε κάνει τέτοια πράγματα και δεν θα τον είχε πάρει «ο κόσμος με τις πέτρες»;

Ενας χρόνος Μνημόνιο!

Ενας χρόνος Κατοχής!

Μια κυβέρνηση δωσιλόγων και ανδρεικέλων.

Δεν γνωρίζω να υπάρχει στην Ελλάδα ανάλογο ιστορικό προηγούμενο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, τη εξαιρέσει της χούντας.

Μέσα σε έναν μόνο χρόνο επί Παπανδρέου του Γ' του Δόσωνος οι Ελληνες έχασαν στον πολιτισμό της εργασίας το πλείστον όσων οι ίδιοι και οι συνάνθρωποί τους σε όλον τον πλανήτη με αγώνες και αίμα επί εκατό έτη κατακτούσαν.

Πρόκειται περί κοινωνικής πανώλης και πολιτικής πανούκλας.

Μνέσκουμε στα σπίτια μας και στην αγορά ταπεινωμένοι.

Περιμένοντας μόνον το χειρότερο.

Με τους νέους μας χωρίς προσδοκίες, φιλοδοξίες, χωρίς ορίζοντα, χωρίς προοπτικές - με πολλούς ήδη να στρέφονται προς την ξένη...

Γιατί;

Διότι αυτοί που μας ξεχαρβάλωσαν, μας κυβερνούν ακόμη!

Διότι στην Πνύκα έχουν ανέβει Ρωμαίοι, Οθωμανοί και Γερμανοί - τους ανέβασαν ο Γιωργάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του. Διότι οι πεμπτοφαλαγγίτες απ' τα ΜΜΕ σαρώνουν την επικράτεια με τα ραδιογωνιόμετρά τους - ποιαν επικράτεια; μια χώρα χωρίς την ιδίαν αυτής ασυλία; που ως άλλη Πέργαμο ο Ατταλός της την εκχωρεί πεσκέσι στη Ρώμη;

Τι άλλο δηλαδή πρέπει να κάνει αυτός ο μοιραίος Γιωργάκης, βαλτός ή ευήθης, για να τον πάρει ο Χορός της Τραγωδίας μας με τις Πέτρες του Αναθέματος;

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet
Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργο Παπανδρέου, είσαι δικτάτορας και θα έχεις την τύχη των ομοίων σου


Αυτά που σήμερα έγιναν στην Αθήνα, έγιναν μετά από εντολή, προτροπή ή ανοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Όποια κυβέρνηση δίνει εντολές, προτρέπει ή ανέχεται οι θεσμικοί προστάτες των πολιτών να μεταβάλλονται σε όργανα βίας και τρομοκρατίας, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στο Σύνταγμα, στους νόμους του κράτους και φυσικά στους πολίτες τους οποίους σαφέστατα δεν εκπροσωπεί. Αυτή η κυβέρνηση, η σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, είναι εκτός δημοκρατίας, εκτός νόμου και σαφέστατα υπηρετεί ξένα και όχι Ελληνικά συμφέροντα. Με ομολογία υπουργών της, δεν έχει τον πολιτικό έλεγχο της χώρας και ως εκ τούτου ο Γιώργος Παπανδρέου εκπροσωπεί μία κατοχική δύναμη και μεταχειριζόμενος την βία προσπαθεί να αποτρέψει τον Ελληνικό λαό από την επαναφορά της χώρας στην τάξη και την δημοκρατία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μεταβληθεί (αν δεν ήταν) σε έναν δικτάτορα, εκπρόσωπο των «δάνειων δυνάμεων» που έχουν επιβληθεί στην πολιτική ζωή της χώρας. Δεν είναι τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο από έναν ακόμη φασίστα που βρήκε την ευκαιρία να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του σκορπώντας βία και τρόμο.

Ποια σχέση έχει άραγε η Ελληνική Δημοκρατία με την συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου; Ποια σχέση, μπορεί άραγε να έχει, η βάναυση συμπεριφορά κατά Ελλήνων πολιτών, με την Δικαιοσύνη; Η σημερινή κυβέρνηση, με πρώτο τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει διολισθήσει (δια γυμνού οφθαλμού) σε δρόμους μηδενικής επικοινωνίας με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Σχεδιάζει, δε, ο Γιώργος Παπανδρέου και το τσίρκο που τον ακολουθεί, να μεταβάλει μία χώρα σε χώρο, επιβάλλοντας αυτή του την «πολιτική» με κάθε μέσο.

Πόσο σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως χθες (24 ώρες πριν το σημερινό συλλαλητήριο) υπήρξε και πάλι νεκρός πολίτης; Πόσο τυχαίες μπορεί να είναι οι συμπτώσεις σε αυτή τη χώρα; Γιατί πάντα οι συμπτώσεις τυχαίνει να βολεύουν τον Γιώργο Παπανδρέου και το παρακράτος (βλ. κουκουλοφόρους και την ιστορική τους «δράση») που βρίσκεται πίσω από αυτόν;

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας κοινός δικτάτορας, που δεν εξυπηρετεί ούτε υπηρετεί Ελληνικά συμφέροντα. Ως δικτάτορας θα αντιμετωπιστεί αύριο, ως φασίστας και όχι ως πολιτικός, θα αντιμετωπιστεί ο σοσιαληστής που εξαπάτησε μία ολόκληρη χώρα για να εξυπηρετήσει τις «δάνειες δυνάμεις»…

Οι πέτρες έχουν ήδη μαζευτεί... Η υπομονή έχει τελειώσει... Η οργή έχει αρχίσει να αντικαθιστά την λογική... Με λίγα λόγια, ο χρόνος του Γιώργου, του κάθε Γιώργου, τελείωσε. Ώρα κάποιοι να ελέγξουν τα εισιτήρια και τις βαλίτσες τους... Σε λίγο ξεκινά ο λαός το δικό του το πανηγύρι...


Κωνσταντίνος



Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μανώλη Γλέζος: Τα αποβράσματα των μεταναστών δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων


Σκληρή γλώσσα από τον Μανώλη Γλέζο

Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση. Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αλλά και....

να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Διαβάστε αναλυτικά, τις απαντήσεις που έδωσε ο Μανώλης Γλέζος:


-Κύριε Γλέζο, η Αθήνα είναι ανάστατη από τα επεισόδια που γίνονται μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες. Η Αριστερά δεν φαίνεται να εκφράζει με όσα λέει τους πολίτες που άρχισαν να κοιτάνε προς την Ακροδεξιά. Τι φταίει;
«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων.

Ποίος ευθύνεται γι’ αυτό όμως; Καταρχάς να δούμε τη ρίζα του κακού. Ευθύνονται όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές που είχαν αποικίες στις υπό ανάπτυξη χώρες, οι οποίες σταμάτησαν να αποικιοκρατικές αλλά εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις χώρες και δεν τις αφήνουν να αναπτυχθούν. Οι οικονομικοί μετανάστες δεν βρίσκουν δουλεία στον τόπο τους και φεύγουν.

Φταίει επίσης η κυβέρνηση, που δεν κάνει ό, τι πρέπει. Έπρεπε να πιάνει τον καθέναν και να τον ρωτά «από πού είσαι;» και αν απαντά λ.χ. «από το Αλγέρι» να τον στέλνει στη Γαλλία! Να πληρώσει εκείνη που είναι αιτία γι’ αυτό. […] Γιατί να την πληρώνουν μόνο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης και όχι του Ψυχικού και της Φιλοθέης; Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Αστυνομία ως όργανο καταστολής των κοινωνικών αγώνων, αντί ως όργανο καταστολής της παραβατικότητας. Αν έκανε το δεύτερο δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα. Θα αποτρεπόταν».

-Και η Αριστερά;
«Αυτά που λέω δεν τα λέει! Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα. Από κει και πέρα, αυτό το έδαφος βρίσκει ο φασισμός και αναπτύσσεται […]».

-Έχετε ζήσει όλη τη πολιτική μας ιστορία. Σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν η σημερινή κρίση ή δεν έχει ταίρι;
«Οι αιτίες που φτάσαμε ως εδώ είναι πολλές. Έχουμε κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, κρίση στα δημοσιονομικά και κρίση γενικότερα στην οικονομία της χώρας.
Πρώτον η κρίση στο κεφάλαιο θα είναι διαρκής, όσο υπάρχει χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Κι αυτό γιατί παίζουν γύρω από το χρήμα. Το χρήμα όμως είναι μέσο ανταλλαγής αξιών. Δεν παράγει αξίες. Η αύξηση της τιμής των μετοχών στο Χρηματιστήριο δεν σημαίνει ότι παράγεται αξία. Παιχνίδια παίζονται. Αέρας!

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις πάντα σώζουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο με τα σχέδια ενίσχυσης ρευστότητας με 110 δισ. ευρώ. Παίρνουν χρήματα από το φτωχό λαό και τα δίνουν στους μετόχους που δεν παθαίνουν τίποτε […].

Δεύτερον, το δημοσιονομικό έλλειμμα. Υπάρχει γιατί πρέπει να υπάρχει για να είμαστε πάντα χρεωμένοι. Έχουμε περιττά έξοδα σίγουρα. Γιατί όμως να δίνουμε το 24% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες την ώρα που τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη δίνουν 4%-12%;

Και μη μου λένε για την Τουρκία. Όταν μας έκανε πόλεμο ο Μουσολίνι, είχε 8.000.000 στρατό, και ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 7.350.000. Ο στρατός του κράτους που μας έκανε επίθεση ήταν μεγαλύτερος από τον πληθυσμό μας! Νικήσαμε; Νικήσαμε. Χωρίς άρματα μάχης. Χωρίς αεροπλάνα.

Εάν πούμε στη γείτονα «μη διανοηθείς να διεκδικήσεις ούτε σπιθαμή εδάφους», τι θα κάνει; Θα τολμήσει; Τα είπα και στους δημοσιογράφους του «Spiegel». Τους ρώτησα: «Για πόσα χρόνια δεν σας άφησαν οι σύμμαχοι να φτιάξετε στρατό;». «Για δέκα χρόνια» μου απάντησαν. Για δέκα χρόνια λοιπόν ούτε μια δεκάρα για αμυντικές δαπάνες. Η πρώτη δόση του Μνημονίου δεν πήγε στον λαό, αλλά επέστρεψε στη Γερμανία για τα υποβρύχιά τους!».

-Και με το μεγάλο κράτος τι κάνουμε;
«Επεμβαίνει τώρα η τρόικα και λέει ότι ζητά περικοπή των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι τομείς που δεν αντέχουν περικοπές, είναι ο τομέας της Υγείας, της Παιδείας, της Έρευνας και της Ανάπτυξης. Υπάρχουν όμως τομείς μη παραγωγικοί, γεμάτοι από εσμούς ημετέρων που λυμαίνονται τον κρατικό Προϋπολογισμό. Αργόμισθοι, υψηλόμισθοι, πολυθεσίτες σε επιτροπές που παίρνουν αντιμισθίες, όλοι αυτοί οι εσμοί είναι αντιπαραγωγικοί. Να τους διώξει όλους αυτούς. Να τους διώξει!
Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μου είχε πει ότι είχε 145 συμβούλους! Και ο ρόλος τους ποιος είναι; Να κάνουν ρουσφέτια. Ογδόντα οκτώ συμβούλους έχει ο Παπανδρέου. Πότε προλαβαίνει να τους δει;
Τέλος, δεν αναπτύξαμε ποτέ βαριά βιομηχανία. Καταντήσαμε να περιμένουμε να έρθουν τουρίστες επειδή γίνεται ένοπλη σύρραξη στη Μεσόγειο.
-Και πώς θα βγούμε από την κρίση; Ποία είναι η πρόταση σας;
«Για δέκα χρόνια να κάνουμε και εμείς το θαύμα μας! Έχω τέσσερις τρόπους. Μείωση στρατιωτικών δαπανών. Περικοπή άχρηστων δαπανών και σύλληψη της φοροδιαφυγής. Να μας δώσουν επίσης πίσω οι Γερμανοί τα 162 δισ. πολεμικές αποζημιώσεις που με τον τόκο φτάνουν το 1 τρισ. . Τέταρτος τρόπος: Αν η Ελλάδα έκανε ένα ομολογιακό δάνειο και η κυβέρνηση κέρδιζε την εμπιστοσύνη του λαού, τι λες, ο κόσμος θα δάνειζε ή όχι την κυβέρνηση; Θα τη δάνειζε. […]».

-Η Αριστερά θα πρέπει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;
«Εμείς, ως Αριστερά, δεν έχουμε πειστεί ότι οι κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει. Ούτε η μία, ούτε η άλλη. Αν είχαμε πειστεί, για ποίον λόγο να μην το κάναμε; […]».

-Εσείς, στην ηλικία σας, δεν κάθεστε σε ησυχία. Τη μία πάτε στην Πάτρα, την άλλη στη Μυτιλήνη, την άλλη στη Κέρκυρα. Πότε θα ησυχάσετε; Πέρασαν τα χρόνια…
«Ποτέ! Είναι μια οφειλή προς τους συντρόφους μου για τα όνειρα που κάναμε στη Κατοχή. Λευτεριά - την πετύχαμε -, εθνική ανεξαρτησία - δεν την πετύχαμε και φταίμε εμείς στην Αριστερά -, το θέμα της δημοκρατίας και το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι οφειλή απέναντι στους νεκρούς συντρόφους μου. Γι’ αυτό δεν θα ησυχάσω ποτέ. […]».

http://www.newsbeast.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Χάρρυ Κλυνν: Η ιστορία σας ξέρασε… αληταράδες


Tου Χάρρυ Κλυνν
Οι ακραίες ομάδες, οι από ‘δω, οι από ‘κεί και οι από παραπέρα, οι αναρχοκαθοδηγουμενομπαχαλάκηδες (όλοι τους υπό την προστασία και καθοδήγηση του κυβερνητικού υποκόσμου) και η αυθαιρεσία της αστυνομίας, με την αβάντα των μπατιριμένων εφημερίδων και των βοθροκάναλων, κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους!
«Προτιμώ από το να με μαχαιρώσει κανένας λαθρομετανάστης, να μου σπάσουν το κεφάλι οι χρυσαυγήτες και οι ματατζήδες ή να με κάψουν ζψντανό οι μπαχαλάκηδες, να κάθομαι σπίτι μου…»
Το άκουσα κι αυτό και εξακολουθώ να το ακούω όλο και πιο συχνά…

Ποιος «μη οργανωμένος» θα πάρει τη γυναίκα και τα παιδιά του και θα κατεβεί στο κέντρο να διαδηλώσει την οργή και την αγανάκτησή του;


Ποιος «μη οργανωμένος» θα τολμήσει να σταθεί απέναντι στα κλομπ, στα δακρυγόνα, στις μολότωφ, στα στιλέτα και στα λοστάρια;

Καλά σας το δίδαξαν το μάθημα οι συμβουλάτορες και οι επιτηρητές της διεθνούς μαφίας του κεφαλαίου…


Ακούστε ξοφλημένοι βουλευταράδες όλων των παρατάξεων…
Άκουσε μειοδότη πρωθυπουργέ, αδάκρυτε καταστροφέα της Πατρίδας των Ελλήνων…
Ακούστε απίστευτοι, δειλοί και ασήμαντοι αρχηγοί των πολιτικών αποκομμάτων…
Ακούστε υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποτελείς της παγκοσμιοποίησης που ανερυθρίαστα προπαγανδίζει προωθεί η «κακιά μοίρα των Ελλήνων» που ακούει στο όνομα Γ. Α. Παπανδρέου…
Ακούστε αμαρτωλοί τραπεζίτες…
Ακούστε διαπλεκόμενοι μιντιάρχες, κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες, τσογλανοδημοσιογράφοι, αβανταδόροι των δυνάμεων κατοχής της χώρας…
Ακούστε Αληταράδες…
Ακούστε ανθέλληνες

Η ιστορία σας ξέρασε… Ξεκουμπιστείτε από τη γη των Ελλήνων, πριν η οργή του λαού γίνει θάλασσα και σας πνίξει…

Διαβάστε περισσότερα...

Δημήτρης Καζάκης: Ξεβρακώνει για μία ακόμη φορά το πολιτικό σύστημα


Διαβάστε περισσότερα...

Η μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία χωρίς περικοπές: Εδώ θα γίνει η νέα Κερατέα!


Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα, πέρασε στην αιωνιότητα η κυρά της Ρω


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αύριο πάμε ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση. ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ. ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Αύριο, Τετάρτη 11 Μαίου 2011, πάμε όλοι στην συγκέντρωση της γενικής απεργίας. Κι αυτή την φορά δεν πρέπει να πάμε και να φύγουμε. Αλλά να πάμε και να μείνουμε εκεί.

Μην περιμένετε κανέναν μα κανέναν να οργανώσει την παραμονή μας στις πλατείες, και ειδικά στην πλατεία Συντάγματος. Εμείς πρέπει να την οργανώσουμε μόνοι μας. Θα πάμε, θα μείνουμε, θα γνωριστούμε, θα μιλήσουμε, θα αποφασίσουμε, θα οργανωθούμε και θα οργανώσουμε. Γι’ αυτό πρέπει αυτή τη φορά να μην φύγουμε. Πρέπει να πάμε και να μείνουμε εκεί.

Ολοι θέλουν να πάμε και να φύγουμε. Το γρηγορώτερο δυνατό. Ολοι, κόμματα, συνδικάτα, αστυνομία, κυβέρνηση, θέλουν να πάμε και να φύγουμε.


Μας φοβούνται. Μας φοβούνται πολύ όταν είμαστε μαζεμένοι. Μαζεμένοι για πολλή ώρα. Για ώρες και για μέρες. Διότι από τέτοιες λαϊκές συγκεντρώσεις διαρκείας, προκύπτουν πολύ άσχημες εκπλήξεις για την ολιγαρχική εξουσία που μας πίνει το αίμα. Διότι σε τέτοιες λαϊκές συγκεντρώσεις διαρκείας τα πράγματα αποκτούν μια δικιά τους δυναμική και μια δικιά τους ζωή.

Σε συγκεντρώσεις που δεν διαλύονται αμέσως, αρχίζουν οι συζητήσεις, τα πηγαδάκια, οι ομιλίες αγνώστων προς το πλήθος. Και όλα αυτά τρέχουν και ζυμώνονται και αναπτύσσονται γρήγορα. Μεταδίδονται ακόμα και έξω από την συγκέντρωση.

Και στο τέλος προκύπτουν συνελεύσεις. Συνελεύσεις-εφιάλτης για την εξουσία. Συνελεύσεις του λαού που εκδίδουν ψηφίσματα πρωτόγνωρα και επαναστατικά. Που αμφισβητούν την κατεστημένη ολιγαρχική εξουσία και τις πολιτικές της επιλογές. Που ζητάνε αλλαγές πολιτικής. Που απαιτούν λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο. Τιμωρία των ενόχων και των διεφθαρμένων.

Μας φοβούνται. Μας φοβούνται όταν μένουμε συγκεντρωμένοι σε μια πλατεία για ώρες. Γιατί έρχονται κι άλλοι, κι άλλοι. Και μπορεί να κατεβούμε ανοργάνωτοι και χωρίς πολιτικές οργανώσεις που τώρα δεν έχουμε, αλλά η μακρόχρονη παραμονή στην πλατεία θα δημιουργήσει οργάνωση κάθε τύπου, διότι το επιβάλλουν οι ανάγκες της μακρόχρονης παραμονής στην πλατεία. Και στο τέλος θα δούμε να ξεπηδούν μέχρι και πολιτικές οργανώσεις.

Δηλαδή μπορεί να πάμε ανοργάνωτοι και να φύγουμε οργανωμένοι. Και χιλιάδες. Χιλιάδες χιλιάδων οργανωμένοι έχουν την δύναμη και την εξουσία να απαιτήσουν. Να γρκεμίσουν το σάπιο και διεφθαρμένο. Και να βάλουν το θεμέλιο για το νέο και υγιές. Χιλιάδες χιλιάδων που με την παραμονή τους στην πλατεία θα καλούν και άλλες χιλιάδες χιλιάδων να κατέβουν και να ενωθούν μαζί τους.

Γι’ αυτό “πάμε πλατεία”. Εφοδιασμένοι και με τα όλα μας. Νερό σε μπουκάλι. Maalox διαλυμένο στο νερό, για τα χημικά. Σάντουϊτς στην τσέπη. Γυαλιά υποβρυχίου ψαρέματος. Μάσκες αντιασφυξιογόνες. Εφοδιασμένοι. Και κυρίως αποφασισμένοι.

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ. ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Θραξ Αναρμόδιος

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πληρώνουμε χρυσάφι όλα τα λαμόγια τους πολιτικούς!


Τη στιγμή που δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι στενάζουν υπό τον ασφυκτικό κλοιό των οικονομικών μέτρων, οι 300 της Βουλής δικαιούνται δύο βουλευτικές συντάξεις και 58 μισθούς μετά την αποχώρησή τους από το το πολιτικό προσκήνιο.

Στα 113.500 ευρώ τα ετήσια έσοδα του Γιώργου Παπανδρέου...Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).

Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση δύο συντάξεων για τους βουλευτές.Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας" και βάσει στοιχείων από το


υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 του Κοινοβουλίου και οι πέριξ αυτών:
Οι περικοπές*
Καταρχήν το Μνημόνιο έφερε την περικοπή κατά 12% των εξόδων παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των υφυπουργών. Δηλαδή, μια μηνιαία περικοπή της τάξης των περίπου 1.000 ευρώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και 190 ευρώ κατά μέσον όρο για τους υπόλοιπους.

* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει περίπου 360.000 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 565/18.3.1977 του παρέχεται μηνιαία χορηγία ίση με το τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης (7.000 ευρώ) ήτοι 28.000 ευρώ, τα οποία περιορίζονται σε περίπου 22.000 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20%. Συμπληρωματικά καταβάλλονται μηνιαία ως έξοδα παράστασης ίσα με το 1/3 της χορηγίας -και μάλιστα χωρίς κρατήσεις ήτοι 9.300 ευρώ, τα οποία μετά τη μείωση του 12% περιορίστηκαν σε περίπου 8.200 ευρώ. Μηνιαίως εισπράττει περίπου 30.000 ευρώ ή κοντά 360.000 ευρώ ετησίως.

* Ο πρωθυπουργός παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.800 ευρώ ή περίπου 2.460 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνολικά λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.

* Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.100 ευρώ και 1.400 ευρώ αντίστοιχα. Μετά την περικοπή 12% τα ποσά αυτά μειώνονται σε 1.900 ευρώ και 1.230 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ (προ φόρου) ετησίως. Ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.

Το υπουργικό* Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ και το 50% των εξόδων παράστασης των υπουργών -βουλευτών ήτοι 700 ευρώ, τα οποία περιορίστηκαν σε 610 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνεπώς μηνιαίως λαμβάνουν 7.610 ευρώ ή περίπου 91.320 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
* Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης 7.000 ευρώ (κάθε χρόνο από το 2009, ο πρόεδρος της Βουλής εισηγείται τη μείωση της αποζημίωσης στην ολομέλεια, η οποία την εγκρίνει) εισπράττουν και έξοδα παράστασης 1.400 ευρώ ή περίπου 1.230 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Μηνιαίως λαμβάνουν (προ φόρου) 8.230 ευρώ ή 98.760 ευρώ ετησίως.

* Αξίζει να καταγραφεί ότι οι βουλευτές έχουν λαμβάνειν και από τις συμμετοχές τους στις Επιτροπές -δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει τις περισσότερες φορές τον τελευταίο χρόνο, ώστε να αναπληρώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαμένα από τις περικοπές του Μνημονίου. Επιπροσθέτως λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, επίδομα κίνησης αναλόγως του τόπου εκλογής, αυτοκίνητα, και μεταξύ άλλων η Βουλή τούς πληρώνει και τους λογαριασμούς τηλεφώνου.

*Δύο συντάξεις

Καταστρατηγείται πρωτίστως από τους βουλευτές ο βασικός κανόνας του ενός κύριου φορέα σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους. Οι βουλευτές λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις και χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης. Από το 1993 και μετά το σύνολο των ασφαλισμένων λαμβάνει μόνο μια κύρια σύνταξη, ενώ το προνόμιο των δύο κύριων συντάξεων διατηρήθηκε μόνο για ασφαλισμένους προ του 1993. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο διπλασιασμός του χρόνου της βουλευτικής θητείας από 4 σε 8 έτη από το 2008 δεν αφορούσε τους παλιούς, αλλά τους νέους βουλευτές.

* Σε όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει παρέχεται ισόβια μηνιαία αποζημίωση λόγω εξόδων παράστασης ίση με το 50% της μηνιαίας χορηγίας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ήτοι 11.000 ευρώ (μετά τον παρακρατούμενο φόρο 20%) ή ετησίως 132.000 ευρώ.

*Οι υπάλληλοι
Προκλητικό είναι το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και η πληθώρα επιδομάτων, προσαυξήσεων, αποζημιώσεων και εφάπαξ παροχών. Ενδεικτικές είναι οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς για το προσωπικό της Βουλής. Οπως η προσαύξηση κατά 25% του βασικού μισθού, η περαιτέρω προσαύξηση κατά 15% με την αποχώρησή τους λόγω συνταξιοδότησης και η λήψη πλήρους σύνταξης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

* Οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης, καθώς αυτή υπολογίζεται με 28,5 έτη στο 100% των προσαυξημένων κατά το μήνα εξόδου αποδοχών τους, όταν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με 35 έτη υπηρεσίας στο 80% των αποδοχών τους. Και μάλιστα όταν πληρώνουν αμφότεροι τις ίδιες κρατήσεις 6,67% για κύρια σύνταξη. Ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του ίδιου καθεστώτος, που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και το οποίο νομοθετήθηκε πέρυσι λόγω Μνημονίου, αφορά μόνο όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2010 και μετά, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3865. Αλλά ακόμα και αυτοί που θα βγουν στη σύνταξη με το 80% των αποδοχών τους, όπως και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, τυγχάνουν της προσαύξησης 25% των αποδοχών τους. Συνεπώς, οι παλαιοί υπάλληλοι της Βουλής βγαίνουν στη σύνταξη με το ευνοϊκό καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2009.

* Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, γενικός διευθυντής της Βουλής με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει κύρια σύνταξη 5.169 ευρώ όταν του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με 28,5 έτη είναι 4.785 ευρώ και με 35 έτη 5.906 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (πτέραρχος) με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει σύνταξη 2.937 ευρώ και με 35 έτη 3.619 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υπουργείου δε, παίρνει σύνταξη 2.306 ευρώ με 28,5 έτη υπηρεσίας και 2.782 ευρώ με 35 έτη υπηρεσίας.

*Εφάπαξ 58 μισθοί
Οι υπάλληλοι της Βουλής κατά την αποχώρησή τους από την εργασία λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) πέραν του ποσού που λαμβάνουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το εφάπαξ του ΤΑΥΒ ισούται με 2 μισθούς ανά έτος ασφάλισης, δηλαδή με 28,5 έτη λαμβάνουν 58 μισθούς ή κατά μέσον όρο 200.000 ευρώ. Οσο δε για το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ. Συνολικά, με τη αποχώρησή τους λαμβάνουν κοντά 250.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΥΒ, εκτός από την εισφορά 5% των υπαλλήλων, επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής με τουλάχιστον 10%, 4% επί προμηθειών και εργασιών Βουλής, ενοίκια καφενείων και άλλων χώρων Βουλής, καθώς και από ποσά εκποίησης άχρηστου υλικού, χάρτου κ.λπ. της Βουλής και της Βιβλιοθήκης της.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο τε­λευ­ταίος α­πο­χαι­ρε­τι­σμός α­πό τον Μα­νώ­λη Γλέ­ζο


Αγα­πη­τέ μου Λά­κη συμ­μα­θη­τή, συ­να­γω­νι­στή και σύ­ντρο­φε.

Το πρώ­το βό­λι του θα­νά­του, στις 31 Μαΐου του 1941, αν και ε­ξαγ­γέλ­θη­κε πο­μπω­δώς δεν κα­τά­φε­ρε να σε βρει. Έβα­λαν α­σπί­δα τη σιω­πή τους και σε κά­λυ­ψαν 33 Έλλη­νες πα­τριώ­τες και πα­τριώ­τισ­σες, αν και γνώ­ρι­ζαν το μυ­στι­κό. Ανά­με­σά τους και ο Πα­να­γιώ­της Βου­τό­που­λος, ο α­στυ­φύ­λα­κας, ο ο­ποίος σε α­να­γνώ­ρι­σε και πα­ρό­λο που έ­χα­σε τη θέ­ση του δεν σε μαρ­τύ­ρη­σε, δεν πρό­δω­σε, υ­πέ­στη ό­λα τα δει­νά της κα­το­χής.
Το δεύ­τε­ρο βό­λι σε βρή­κε κα­τά­στι­θα. Η σφαί­ρα δεν μπό­ρε­σε, ό­μως, να σε ε­ξο­ντώ­σει. Πέ­ρα­σε μέ­σα α­πό τα πνευ­μό­νια και έ­φυ­γε, δεν σε έ­ρι­ξε κά­τω, δεν σε κα­τέ­βα­λε, ό­ταν τό­τε που ως... α­ξιω­μα­τι­κός του Ε­ΛΑΣ πή­ρες μέ­ρος σε πολ­λές μά­χες ε­να­ντίον των κα­τα­κτη­τών.


Ο χά­ρο­ντας μπρο­στά σε αυ­τήν την ε­πι­μο­νή πα­ρα­μέ­ρι­σε και πε­ρί­με­νε την ε­πο­χή της βιο­λο­γι­κής γή­ραν­σής σου και ό­ταν ήρ­θε, ε­πέ­πε­σε με μια πρω­το­φα­νή βία. Τρεις φο­ρές σου ε­πι­τέ­θη­κε, τρεις φο­ρές κα­τά­φε­ρες να ση­κω­θείς α­πό το κώ­μα και να στα­θείς όρ­θιος.
Την τέ­ταρ­τη φο­ρά, η καρ­διά σου δεν ά­ντε­ξε, και έ­τσι σε χά­σα­με. Ο βιο­λο­γι­κός σου κύ­κλος έ­κλει­σε.
Όμως, ο κύ­κλος της αιω­νιό­τη­τας εί­ναι μπρο­στά σου. Πολ­λά εί­ναι τα δείγ­μα­τα της α­γά­πης του λα­ού. Από το πρωί, έρ­χο­νται με γράμ­μα­τα, με κου­βέ­ντες, που λέ­νε για τον Λά­κη. Να μια α­πό­δει­ξη μι­κρή: Ένας συ­μπο­λί­της μας, που βρί­σκε­ται α­νά­με­σά μας -εί­ναι πα­ρόν τώ­ρα ε­δώ, αλ­λά ζη­τά την α­νω­νυ­μία-, με έ­να του ποίη­μα δεί­χνει πώς εί­σαι ο­λόρ­θος, στη­τός:


«Με τη ση­μαία σου στη­τή να κυ­μα­τί­ζει
στον α­νοι­ξιά­τι­κον α­γέ­ρα
και κα­τευό­διο τη μα­τιά μας να δα­κρύ­ζει
θω­ρώ­ντας τη στερ­νή σου μέ­ρα.
Τη θύ­ρα διά­βη­κες για την α­θα­να­σία
ε­ντός μας πά­ντα θα α­πο­μέ­νει
μια άλ­λη ση­μαία που μας χά­ρα­ξε πο­ρεία
ό­ταν την εί­δα­με πε­σμέ­νη».


Αδελ­φέ μου Λά­κη, σύ­ντρο­φε, φί­λε καρ­δια­κέ, εί­μα­στε ε­δώ, οι φί­λοι και οι συγ­γε­νείς σου, οι σύ­ντρο­φοι και οι συ­να­γω­νι­στές σου. Εί­ναι ε­δώ οι κό­ρες σου η Αλε­ξάν­δρα και η Γεωρ­γία, και τα εγ­γό­νια σου ο Δη­μή­τρης, ο Κορ­νή­λιος, και η Δέ­σποι­να.
Εί­ναι ε­δώ οι συ­νε­ξό­ρι­στοί σου της Ικα­ρίας, οι σύ­ντρο­φοί σου α­πό την Ψυτ­τά­λεια, εί­ναι ε­δώ οι σύ­ντρο­φοί σου α­πό το κο­λα­στή­ριο της Μα­κρο­νή­σου.
Και να προ­βάλ­λουν μέ­σα α­πό τα διά­σε­λα της ι­στο­ρίας, μέ­σα α­πό τα κορ­φο­βού­νια και τα με­τε­ρί­ζια του α­γώ­να, οι νε­κροί μας σύ­ντρο­φοι, αυ­τούς που χά­σα­με στην κα­το­χή. Εί­ναι οι α­γω­νι­στές του έ­πους 40-41. Και οι συ­να­γω­νι­στές μας της ε­πο­ποιίας της Εθνι­κής Αντί­στα­σης, έρ­χο­νται να σε συ­να­ντή­σουν, και να σε ρω­τή­σουν, Λά­κη, Από­στο­λε Σά­ντα ε­λευ­θε­ρω­θή­κα­με;
Η α­πά­ντη­σή σου, εί­ναι “ναι”, ε­λευ­θε­ρω­θή­κα­με, αλ­λά μό­νοι μας, κα­νέ­νας άλ­λος δεν μας ε­λευ­θέ­ρω­σε. Ο ελ­λη­νι­κός λαός, ε­μείς μό­νοι μας!
Το δεύ­τε­ρο ε­ρώ­τη­μα: α­πο­κτή­σα­με μή­πως την ε­θνι­κή μας α­νε­ξαρ­τη­σία Λά­κη, που την εί­χα­με χά­σει α­πό την ε­πα­νά­στα­ση του 1821;
Ένα βρο­ντε­ρό “ό­χι” α­κού­στη­κε. Αν εί­ναι δυ­να­τόν πα­τρί­δα ε­λεύ­θε­ρη να έ­χει ξέ­νες στρα­τιω­τι­κές βά­σεις στο υ­πο­τί­θε­ται α­νε­ξάρ­τη­το και κυ­ρίαρ­χο έ­δα­φός της. Ξέ­νοι δί­νουν ε­ντο­λές και τα στρα­τεύ­μα­τά μας βρί­σκο­νται στο Αφγα­νι­στάν, στο Κό­σο­βο, στον Αρα­βι­κό κό­σμο και στα πα­ρά­λια της Πα­λαι­στί­νης και του Ισραήλ.
Και η οι­κο­νο­μι­κή υ­πο­δού­λω­ση α­πό μέ­ρα σε μέ­ρα, εί­ναι πιο στε­νή.
Η θη­λιά γύ­ρω α­πό το λαό ό­λο και πε­ρισ­σό­τε­ρο σφίγ­γε­ται με ε­ντο­λές και μό­νο των ξέ­νων. Δεν μας ά­φη­σαν να α­να­πτύ­ξου­με τη βα­ριά μας βιο­μη­χα­νία, δεν μας ά­φη­σαν να α­να­πτύ­ξου­με τις α­να­νεώ­σι­μες πη­γές ε­νέρ­γειας, δεν μας ά­φη­σαν να α­να­πτύ­ξου­με την α­γρο­τι­κή μας οι­κο­νο­μία.
Ολό­κλη­ρη η χώ­ρα στη­ρί­ζε­ται στο με­τα­πρα­τι­κό της χα­ρα­κτή­ρα, στον του­ρι­σμό. Ευ­λο­γούν, δυ­στυ­χώς, οι ξε­νο­δό­χοι το γε­γο­νός ό­τι γί­νο­νται πο­λε­μι­κές συ­γκρού­σεις στα άλ­λα μέ­ρη της με­σο­γείου. Τέ­τοια κα­τά­ντια δεν την πε­ρί­με­νε κα­νέ­νας. Και η πο­λι­τι­κή υ­πο­δού­λω­ση εί­ναι η συ­νέ­χεια.
Για πρώ­τη φο­ρά, έ­τσι νο­μί­ζω, α­πό την ε­πο­χή του 21 και δώ­θε, έ­χου­με τέ­τοιου εί­δους υ­πο­τέ­λεια. Μας κυ­βερ­νούν οι ο­λε­τή­ρες του έ­θνους.
Και θα σε ρω­τή­σου­ν: αυ­τή η πε­ρί­φη­μη δη­μο­κρα­τία τι γί­νε­ται; Δεν έ­χουν δια­χω­ρι­στεί οι ε­ξου­σίες. Η ε­κτε­λε­στι­κή ε­ξου­σία διο­ρί­ζει τη δι­κα­στι­κή. Και αν υ­πάρ­χει α­ντι­προ­σώ­πευ­ση του λα­ού;
40 έ­δρες κλέ­βο­νται α­πό τα άλ­λα κόμ­μα­τα για να α­κο­λου­θή­σει η πλα­σμα­τι­κή δη­μο­κρα­τία του πρώ­του κόμ­μα­τος. Εί­ναι αυ­τό δη­μο­κρα­τία;
Προ­σπά­θη­σε να η­συ­χά­σεις τους συ­ντρό­φους μας... Από πολ­λά πέ­ρα­σε ο λαός μας, αλ­λά τώ­ρα α­πε­λευ­θε­ρώ­θη­κε και χά­θη­κε και πά­λι η ε­λευ­θε­ρία.
Και στο τε­λευ­ταίο ε­ρώ­τη­μα, τι γί­νε­ται με την κοι­νω­νι­κή δι­καιο­σύ­νη; Ού­τε το ο­κτάω­ρο... τώ­ρα α­γω­νι­ζό­μα­στε να κα­το­χυ­ρώ­σου­με το δε­κάω­ρο, το δω­δε­κάω­ρο. Σκέ­ψου κα­τά­ντια!
Από­στο­λε, α­γα­πη­μέ­νε, Λά­κη, φί­λε καρ­δια­κέ, τις πα­ρα­μο­νές α­πό κά­θε δια­δή­λω­ση, α­πό κά­θε μά­χη και οι με­λο­θά­να­τοι την πα­ρα­μο­νή α­πό κά­θε ε­κτέ­λε­ση ε­ξο­μο­λο­γιό­ταν ο έ­νας στους άλ­λους. Λέ­γα­με κα­λό βό­λι. Και αν δεν σε βρει και ζή­σεις, ε­σύ θα κά­νεις, δεν θα στα πω δεν χρειά­ζε­ται να τα α­να­φέ­ρω, τα ί­δια, τα ό­νει­ρά μας για την πα­τρί­δα, για τον κό­σμο, για ό­λη την αν­θρω­πό­τη­τα.
Όμως, ή­μα­σταν σχε­δό­ν α­μού­στα­κα παι­διά, δεν εί­χα­με γνω­ρί­σει τη γλύ­κα της ζωής και γι’ αυ­τό έ­λε­γε ο έ­νας στον άλ­λο, αν ζή­σεις και δεν σε βρει το κα­λό το βό­λι, μην με ξε­χνάς...
Όταν θα γλε­ντάς στα χο­ρο­στά­σια της ζωής θα γλε­ντάς και για μέ­να, ό­ταν πί­νεις το γλυ­κό κρα­σί - που δεν το έ­χου­με πιει τό­σο πο­λύ- θα το πί­νεις και για μέ­να, και ό­ταν θα συ­να­ντάς στο δρό­μο τους αν­θρώ­πους θα τους χαι­ρε­τάς σαν να εί­μαι ε­γώ ο ί­διος, ο νε­κρός, που δεν ζω.
Λά­κη στο εί­χα πει και τό­τε στο λέω και τώ­ρα. Εάν φύ­γεις πρώ­τος, θα συ­νε­χί­σω τον α­γώ­να, δεν θα α­φαι­ρέ­σω τα ω­μο­φό­ρια α­πό πά­νω μου και θα συ­νε­χί­σω τον α­γώ­να για να μεί­νουν ε­λεύ­θε­ροι οι νέ­οι, για τα νιά­τα, για ό­λους αυ­τούς που α­φου­γκρά­ζο­νται την ω­κεά­νια βοή μέ­σα α­πό τα κο­χύ­λια της θά­λασ­σας και που ταυ­τί­ζο­νται στις με­λι­χρές ώ­ρες με τα η­λιο­βα­σι­λέ­μα­τα, για­τί πε­ρι­μέ­νουν ό­τι και αύ­ριο θα ξη­με­ρώ­σει.
Μό­λις συ­να­ντή­σεις τον Αντώ­νη Μο­σχο­βά­κη τον Θό­δω­ρο Ρε­μου­ντά­κη, τον Λευ­τέ­ρη Σελ­λά και τον Γιώρ­γο Λα­μπή ε­κεί­νη την πρώ­τη μα­θη­τι­κή ο­μά­δα που εί­χα­με σχη­μα­τί­σει θα τους πεις ό­τι συ­νε­χί­ζω το δρό­μο

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Bookmark and Share