Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο καυγάς για το πάπλωμα: Στο ποιος θα είναι ο «νταβάς»...

Του Θύμιου Παπανικολάου

''Ρεσάλτο''

Ο καυγάς για το πάπλωμα: Στο ποιος θα είναι ο «νταβάς» μας…
Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους ότι η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και δομική, δηλαδή η κλασσική καπιταλιστική κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης και όχι κρίση «χρέους» ή του «χρηματοπιστωτικού συστήματος»: Είναι κρίση αδιέξοδη και κατάρρευσης ολόκληρου του...
καπιταλιστικού συστήματος.

Το «χρηματοπιστωτικό», απλώς είναι η εξωτερική όψη της καπιταλιστικής κρίσης και η αιχμή της. Η «αιχμή» του παγκόσμιου πολέμου που διεξάγεται ήδη άγρια και βρίσκεται στο μέσον της πολεμικής θύελλας.


Επίσης έχουμε τονίσει, από την πρώτη στιγμή, καθώς και πολλοί άλλοι, και σε όλους τους τόνους ότι η πτώχευση της χώρας μας είναι μαθηματική, δηλαδή τελεσίδικη.
Επισημαίναμε τελευταίως:

«Την Ελλάδα την έχουν ήδη πτωχεύσει. Την κρατούν ακόμα στη ζωή (στην εντατική) για την ολοκληρωτική αφαίμαξή της, για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των δανειστών αλλά και για να μην πάρει η πτώχευσή της ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας βρίσκεται στην τελική της φάση. Γι αυτό βιάζονται για την επιβολή του Μεσοπρόθεσμου: Η ΤΕΛΙΚΗ λεηλασία τους ελληνικού λαού, το ασύστολο ξεπούλημα της Ελλάδας, η κατακλυσμιαία ιδιωτικοποίησή της και η ληξιαρχική πράξη της κακουργηματικής εθνικής της διάλυσης…».

Μη τρέφουμε αυταπάτες.

Η Ελλάδα κρατιέται ακόμα ζωντανή, με τεχνητά μέσα στη «εντατική» για να εκποιηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.

Γι αυτό βιάζονται και πιέζουν αφόρητα οι ισχυροί της ΕΕ (κυρίως η Γερμανία), καθώς και οι διεθνείς μαφίες του χρήματος να τεθεί ΓΡΗΓΟΡΑ η Ελλάδα υπό το κράτος ενός μηχανισμού εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων.
Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων κάνει ό,τι μπορεί για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκποίησης, ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης της χώρας.

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ, δηλαδή στο μηχανισμό και τις διαδικασίες της πτώχευσης και εκποίησης της Ελλάδας, εκδηλώνεται έντονα και ο πόλεμος μεταξύ των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων: Για το ποιο κέντρο θα καταβροχθίσει περισσότερες σάρκες μας και θα ενισχυθεί έναντι των άλλων…

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στο σημερινό «Ρ» στο άρθρο:
«Ο καπιταλισμός, κύριοι...»
«Τέτοια είναι η σύγκρουση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, τέτοια είναι η τακτική της Γερμανίας εντός της ΕΕ, η θέση της για «ελεγχόμενη χρεοκοπία» μελών της Ευρωζώνης και η στάση της απέναντι σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία κ.λπ. Τέτοιου χαρακτήρα τακτική εκ μέρους των αντιπαρατιθέμενων κέντρων είναι η επαπειλούμενη «διασπορά» της κρίσης σε Ιταλία, Ισπανία κ.λπ…».

Τα υπερεθνικά κέντρα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου δεν θέλουν να αφήσουν την πτώχευση και τις διαδικασίες εκποίησης της Ελλάδας στο «έλεος» των μεγάλων ιμπεριαλιστών της ΕΕ: Γερμανία-Γαλλία.

Έτσι έχει ξεσπάσει άγριος πόλεμος μεταξύ των ισχυρών Ευρωπαίων και των «Οίκων Αξιολόγησης», δηλαδή της διεθνούς μαφίας του χρήματος και κυρίως των αμερικανικών «Οίκων Αξιολόγησης».

Είναι χαρακτηριστική η «βολή» της Μέρκελ προς τους οίκους αξιο­λόγησης: «Η τρόικα έχει τη δική της κρίση για τη διάσωση της Ελλά­δας από τη χρεοκοπία και δεν πρό­κειται να τους αφήσει να κάνουν ό,τι θέλουν».

Παράλληλα η Γερμανία εφορμά για να βάλει στο χέρι τη μερίδα του λέοντος από τις εκποιήσεις και το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας.

Ο Βενιζέλος έχει ανοικτή γραμμή με τους Γερμανούς…

Αυτή η διαδικασία της εκποίησης και του ξεπουλήματος της χώρας επιχειρείται να «θωρακιστεί» και με «Επιτρόπους» της Τρόικας οι οποίοι θα εποπτεύουν την ταχύτητα των εκποιήσεων.

Όπως είναι γνωστό ο Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραστικά.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ανακοίνωσε και την εγκατάσταση των «Επιτρόπων» στα υπουργεία, δηλαδή «την επιβολή μιας ύπατης αρμοστείας, σαν τους Γερμανούς γκαουλάιτερ, που θα επιβλέπουν το ξεπούλημα της χώρας και του λαού της» (Καζάκης).

Η σύγκρουση, λοιπόν, μεταξύ των διεθνών αρπακτικών δεν είναι για το πώς θα αποφευχθεί η πτώχευση της Ελλάδας (αυτή είναι δεδομένη), αλλά το ποιο ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ, μέσω της πτώχευσης, θα κάνει την Ελλάδα δικό του προτεκτοράτο…
Ας μην βαυκαλιζόμαστε, συνεπώς, με τα υπνωτικά, ΟΧΙ μόνο της κυβέρνησης των κυβερνητικών δωσίλογων, αλλά και των άλλων καθεστωτικών κομμάτων και των ΜΜΕ: Πάνω στο άρμα του δωσιλογισμού βρίσκονται ΟΛΟΙ. Ίσως να διαφωνούν στο ποιος θα είναι ο «νταβάς»…

www.resaltomag.gr

Bookmark and Share