Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Οι δοσίλογοι και οι γλύφτες


Χθες μάλλον ο Ερμής πρέπει να ήταν ανάδρομος. Ίσως είχα καταληφθεί από κάποιο πνεύμα, ίσως πάλι κάποιος να μού είχε κάνει μάγια ή βουντού. Ίσως πάλι είχα μαζοχιστικές τάσεις. Ποιος ξέρει άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Χθες λοιπόν, για κάποιον ...μεταφυσικό λόγο είδα ... πρετεντέρη.. Ναι το λέω, ντρέπομαι αφάνταστα για αυτό αλλά δυστυχώς το έκανα. Ο γέγοναι γέγοναι και δεν μπορώ πια να κάνω κάτι για αυτό. Ελπίζω άγιες μέρες πού είναι ο Θεός να με συγχωρέσει..


Εκεί λοιπόν πού, η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής μία ανακατοσούρα την ένιωθα, παρακολουθούσα την συζήτηση, σε κάποια στιγμή πριν γίνει διάλειμμα για διαφημίσεις, αναφέρει ο υπάλληλος του συστήματος ότι επιστρέφοντας θα μιλήσει ο οικονομολόγος κ. Λαπαβίτσας! Τσιμπιόμουν μήπως έβλεπα οράματα. Ήταν και αργά την νύχτα, αναρωτιόμουν μήπως ονειρεύομαι.

Κάθομαι λοιπόν γεμάτος αγωνία και περίμενω να τελειώσει το διάλειμμα για να βεβαιωθώ ότι άκουσα καλά.

Πράγματι, με το πού γίνεται σύνδεση ο εκπρόσωπος της ελίτ της δημοσιοκαφρίλας, δίνει τον λόγο στον κ. Λαπαβίτσα. Τον προαναγγέλει λέγοντας ότι 'Ο κ. Λαπαβίτσας είναι οικονομολόγος και είναι μέλος μίας επιτροπής ελέγχου, λογιστικού ελέγχου ή κάτι τέτοιο, πείτε μας κ. Λαπαβίτσα...'.

Ο κόσμος έχει βουήξει για αυτήν την προσπάθεια, τα ντοκυμαντέρ και τα άρθρα στο διαδίκτυο είναι αναρίθμητα και ο διορισμένος μιλάει λες και αναφέρεται σε κάποιον εξωγήινο πολιτισμό. Ο δημοσιογράφος πού υποτίθεται θα πρέπει να μεταδίδει όλες τις απόψεις, να ερευνά και να προσφέρει στον κόσμο σφαιρική ενημέρωση ρωτούσε λες και το θέμα του ήταν κάποια ξεχασμένη φυλή ιθαγενών σε κάποιο εξωτικό και απομονωμένο μέρος του πλανήτη.

Όταν ο κ. Λαπαβίτσας προσπάθησε να του εξηγήσει ότι σκοπός αυτής της επιτροπής είναι να ερευνηθεί το Ελληνικό χρέος ώστε να διαπιστωθεί αν τίθεται θέμα παρανόμου ή απεχθούς χρέους, δηλαδή χρέους πού δεν θα πρέπει να πληρωθεί, ο παρουσιαστής-γελοτοποιός αντέδρασε λες και είδε βρυκόλακα!

'Μα είναι δυνατόν το χρέος να είναι παράνομο; Αφού τα δάνεια τα έλαβαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις; Μα τί είναι αυτά πού λέτε; Εντάξει κ. Λαπαβίτσα, ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Καλή σας νύχτα!'

Ναι ναι, ο εντολοδόχος του σαθρού κομματικού συστήματος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι 'εθνοπατέρες' μας έκαναν κάτι παράνομο! Αφού τους εκλέξαμε δικαιούνται να πράξουν ότι θέλουν! Εμείς τους ψηφίσαμε άρα τους έχουμε νομιμοποιήσει να κάνουν ότι θέλουν! Να εξυπηρετούν ότι σύμφέρον θέλουν αρκεί να μην είναι των πολιτών! Και φυσικά τώρα που η χώρα διαλύθηκε και χρεοκόπησε, ΕΜΕΙΣ και μόνο ΕΜΕΙΣ θα πρέπει να πληρώσουμε γιατί απλούστατα εμείς τους εκλέξαμε! Ούτε καν δικαιούμαστε να ελέγξουμε τι υπέγραφαν όλα αυτά τα χρόνια, τι δάνεια πήραν και πού τα έδωσαν, τι μίζες πήραν, τι υπερκοστολογήσεις έκαναν. Όχι για τον γλύφτη και υποστηρικτή του κομματικού κατεστημένου οι 'εθνοπατέρες' μας δεν παρανόμησαν. Τελεία και παύλα! 'End of discussion' πού θα έλεγε και ο πρωθυπουργός μας.

Κι έτσι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Τόσο απλά. Χωρίς να δοθεί στον καλεσμένο του κ. Λαπαβίτσα η δυνατότητα να αναλύσει την θέση του και τον ρόλο της επιτροπής.

Στην συνέχεια ο υπάλληλος αυτός του συστήματος, γύρισε προς τους καλεσμένους του, πολιτικούς βέβαια, και με απαξιωτικό ύφος τους ρώτησε 'Δεν πιστεύω να συμφωνείτε με αυτές τις θεωρίες;´(Μαλακίες ήθελε να πει αλλά τελευταία στιγμή έδειξε αυτοσυγκράτηση). Και φυσικά οι δοσίλογοι κομματάνθρωποι αναφώνησαν όλοι μαζί με μία φωνή: φυσικά και ΟΧΙ!

Συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο λοβέρδος (η Μάρθα Βούρτση του συστήματος), ο παπαθανασίου (ναι αυτός πού σε συνεδρίαση της λέσχης Bildeberg έγραψε τα μέτρα πού θα λάβει η κυβέρνηση της Ν.Δ σε μία χαρτοπετσέτα!), ο παφίλης από το ΚΚΕ (στην κοσμάρα του όπως κάθε πολιτικός του συγκεκριμένου κόμματος) και ένας από το κόμμα της κόρης του βρυκόλακα πού ούτε κάν αξίζει να αναφερθεί το όνομα του.

Ο γλύφτης και συντηρητής του συστήματος κάλεσε για τα μάτια τού κόσμου κάποιον με αντίθετη άποψη από αυτήν του συστήματος και φρόντισε πρώτα να τον φιμώσει και στην συνέχεια να τον ξεφτιλίσει.

Πόσο χυδαία και αποκρουστική ήταν αυτή η χιλιο-παιγμένη παράσταση. Η τέταρτη εξουσία πού υποτίθεται ελέγχει τούς πολιτικούς, να είναι 'κώλος και βρακί' μαζί τους! Το μόνο πού έλειπε ήταν ένας εκπρόσωπος των τραπεζών για να δέσει το γλυκό!

Κλείνοντας την τηλεόραση έμεινα με την εξής απορία: Ποιανού ο ρόλος είναι τελικά πιο σιχαμένος; Του δοσιλόγου ή του γλύφτη; Ερώτημα μάλλον πού δεν χρήζει απαντήσεως. Και οι δύο ρόλοι είναι κατάπτιστοι και σιχαμεροί. Έρχεται η ώρα που και οι δύο πλευρές θα λάβουν την τιμωρία πού τους αξίζει.

Υ.Γ: Ίδια γεύση μου άφησε και η καθημερινή της Κυριακής (ο λόγος πού αναγκάστηκα να την αγοράσω ήταν ένα CD πού πρόσφερε). Ένας ... πουθενάς με το όνομα πάσχος μανδραβέλης λοιδορούσε το ντοκυμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου 'ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ'. Τον κατηγορούσε για προπαγάνδα! Εδώ πράγματι τα σχόλια περιττεύουν. Το μόνο καλό είναι ότι η εφημερίδα σε σύγκριση με την τηλεόραση σού πρόσφερει και άλλους τρόπους χρήσεως...

5 comments:

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ είπε...

Ξέρεις, υπάρχει κόσμος που, αν κι αδιαφορεί για τον Πρετεντέρη, ωστόσο τον ενδιαφέρει ο πολιτικός αντίλογος που προκύπτει, όχι μόνο μέσα από τις εκπομπές του Πρετεντέρη, αλλά και του Χατζηνικολάου, του Παπαχελά κ.ά. Κακά τα ψέματα, ο διάλογος σε κάνει σοφότερο από τον μονόλογο και ο αντίλογος περισσότερο σοφό από την προπαγάνδα. Από εκεί και πέρα όμως, είναι δικαίωμα του καθενός να ενημερώνεται όπως και όσο θέλει.

Δεν μπορώ να ξέρω εσύ σε τι βαθμό είσαι ενημερωμένος, αλλά το μόνο που είναι βέβαιο, είναι πως για μία εκπομπή πολιτικού διαλόγου που (κατά δήλωσή σου) παρακολούθησες τα τελευταία 15 λεπτά (το τρίτο video), δεν σου δίνει καμία αντικειμενική δυνατότητα να την κρίνεις επί του συνόλου.

Αν λοιπόν παρακολουθούσες από την αρχή, θα είχες διαπιστώσει ότι από τη πρώτη στιγμή ο κ. Λαπαβίτσας ήταν καρφωμένος σε παράθυρο, ώστε να μπορεί να παρέμβει όσο και όποτε ήθελε στις απόψεις των «κομματανθρώπων». Ο λαλίστατος καθηγητής του Debtocracy, μπροστά σε ένα πάνελ γεμάτο από απόψεις κάθετα αντίθετες στις δικές του αντιλήψεις, δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να φέρει σε διάλογο τις αντιθέσεις του.

Αν συνέχιζε έτσι το πράγμα, κάποιοι την επόμενη μέρα το πρωί θα κατηγορούσατε τον Πρετεντέρη ότι τον φίμωσε και δεν μίλησε! Ο ευρωβουλευτής κ. Σκυλακάκης λ.χ. (για τον οποίο μας έκανες γνωστές τις εμπάθειές σου) από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια έκανε παρεμβάσεις όπου έκρινε ότι διαφωνούσε και επιχείρησε διάλογο. Την ίδια ώρα ο κ. Λαπαβίτσας ...χάζευε!

Το διάστημα που γύρισες τον δέκτη σου (κατά δήλωσή σου, όχι για να ενημερωθείς, απλά για να ακούσεις τον κ. Λαπαβίτσα που έτσι κι αλλιώς τις απόψεις του υιοθετείς), ήταν η απέλπιδα προσπάθεια του Πρετεντέρη να ακουστεί η άποψη του μουγκού καλεσμένου στο πάνελ.

Aπό όσα ακούστηκαν (τα οποία ΝΑΙ, τα βρίσκω διαφωτιστικότερα από τον μονόλογο του Debtocracy) είναι δικαίωμά σου να δηλώνεις ότι συγκράτησες την πρώτη και την τελευταία φράση του Πρετεντέρη. Απλά, οφείλω να ενημερώσω εσένα και το κοινό σου, ότι όπως φαίνεται και στο video (το τρίτο), έχεις ένα κενό μνήμης περίπου δέκα λεπτών τηλεοπτικού διαλόγου.

ΑΝ σε αυτό το blog ΔΕΝ επιχειρείς να παραπληροφορείς με ξύλινους λόγους και προπαγάνδα τον επισκέπτη σου, τότε ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ να βγάλουν συμπεράσματα, όχι ΜΟΝΟ από τον μονόλογο του Debtocracy, αλλά και από την σύντομη (ομολογουμένως) παρουσία στο διάλογο του κ. Λαπαβίτσα, ώστε να κρίνει σφαιρικότερα και αντικειμενικότερα τις απόψεις και το όλο ιδεολόγημα που έχετε υποστηρίξει.

ΥΓ:
Όσο για τον «πουθενά» τον Πάσχο Μανδραβέλη της Καθημερινής, είναι 30 χρόνια δημοσιογράφος, έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μεταπτυχιακό στην Ν. Υόρκη, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Οικ. Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομολόγων.
Λίγο να ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις πολλούς τέτοιους «πουθενάδες» με διαφορετικές εκτιμήσεις σε όσα πιο πάνω σχολιάζεις. Πάρε για παράδειγμα το άρθρο του Άρη Ραβανού στο Βήμα.
Τώρα λοιπόν μπορείς ΚΑΙ το Βήμα να το εντάξεις στις εφημερίδες για «άλλη χρήση». Κοίτα μόνο στο τέλος μη σου μείνει για διάβασμα μόνο ο Ριζοσπάστης.

Ανώνυμος είπε...

Eκτός των αρθρων ειμαστε υποχρεωμένοι αν διαβάζουμε και απόψεις παρανοϊκών ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Oι τελευταίες προσπάθειες των γλυφτών να παραμείνουν στην εξουσία για να συνεχίσουν τις φαγάνες και τις αρπαχτές μαζι με τους δοσίλογους που κυβερνανε τα τελευταία χρόνια !!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενημερώνονται απο τον Τζώωωωννν Πρέτεντεεεεερρρρρ.... τον πουλημενο δημοσιοκάφρο της τελευταίας 30 ετίας ;;;;; ..... ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ είπε...

@Ανώνυμος 23/4/2011 1.22
["Eκτός των αρθρων ειμαστε υποχρεωμένοι αν διαβάζουμε και απόψεις παρανοϊκών ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ;;;;"]
Όχι αγαπητέ μου, έχεις δίκιο.
Φαίνεται ότι στο δικό σου αξιακό σύστημα η δημοκρατία εξαντλείται στον μονόλογο.
Όπως ο Χίτλερ ένα πράγμα...

@Ανώνυμος 23/4/2011 1.24
["Oι τελευταίες προσπάθειες των γλυφτών να παραμείνουν στην εξουσία για να συνεχίσουν τις φαγάνες και τις αρπαχτές μαζι με τους δοσίλογους που κυβερνανε τα τελευταία χρόνια !!!!"]
Δηλαδή όποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου, είναι κομματόσκυλο και κάνει αρπαχτές! Μάλιστά!
Αν διαμορφώνεις τις απόψεις σου, σύμφωνα με την αυθαιρεσία των συμπερασμάτων σου, αντιλαμβάνεται κανείς με τι βαθυστόχαστο αναλυτή έχει να κάνει...

@Ανώνυμος 23/4/2011 1.35
["Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενημερώνονται απο τον Τζώωωωννν Πρέτεντεεεεερρρρρ.... τον πουλημενο δημοσιοκάφρο της τελευταίας 30 ετίας ;;;;; ..... ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!"]
Σύμφωνα με τις «δημοκρατικές» σου πεποιθήσεις, αν έχει διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου, πουλημένος θα 'ναι κι αυτός.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Εγώ φίλε μου ΕΧΩ άποψη και επιχειρήματα.
Ύβρης όπως: «παρανοϊκό κομματόσκυλο», «προσπάθειες των γλυφτών να συνεχίσουν τις αρπαχτές», «...πουλημένο δημοσιοκάφρο», τις αφήνω σε εσένα που ΔΕΝ έχεις επιχειρήματα.

Χαίρομαι που εξέθεσες την εικόνα σου στην άποψη των αναγνωστών σου, ώστε να μπορούν να βγάλουν περισσότερα συμπεράσματα.

Θα σου έλεγα ότι χάρηκα που ανταλλάξαμε απόψεις, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει ίχνος από αυτές.
Σε αφήνω ανενόχλητο να συνεχίσεις τον μονόλογο και είπαμε...: όποιος διαφωνεί είναι παρανοϊκός, κομματόσκυλο και πουλημένος που κάνει αρπαχτές.

Bookmark and Share