Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ας τους θαυμάσουμε!



Δεν χρειάζεται πια να εφευρίσκουμε θεωρίες συνομωσίας! Οι άνθρωποι τα λένε μόνοι τους! Διαβάστε περισσότερα...

Οι 3 τελευταίες επιθυμίες του Μ. Αλεξάνδρου


Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του:


Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του:

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει (ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους) να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:

1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!

"Ο ΧΡΟΝΟΣ" είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.

Ο χρόνος είναι η ζωή μας.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου!!!
Και εσύ, φίλε μου, αν έχεις τη "διαίσθηση", θα καταλάβεις
ποιος, πότε και γιατί σου δίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Δραγώνα ανακοίνωσε την εκτέλεση της Ελληνικής γλώσσας!



Άκουσα σήμερα το πρωί τη συνέντευξη της 'κυρίας' Δραγώνα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και σοκαρίστηκα. (Για να ακούσετε τη συνέντευξη της πατήστε εδώ). Η αλήθεια είναι ότι βούρκωσα από απογοήτευση και θυμό για το τι πρόκειται να κάνουν στα παιδιά μας αυτοί οι εντολοδόχοι της νέας τάξης πραγμάτων. Πόσο ύπουλοι και σάπιοι είναι που πρόκειται από τη νέα σχολική χρονιά να δηλητηριάσουν τις ψυχές και τα μυαλά των παιδιών μας. Μα ποια είναι επιτέλους η 'κυρία' Δραγώνα που αποφασίζει για την τύχη των παιδιών μας; Ποια είναι που δηλώνει ότι πρέπει τα παιδιά μας από την 1η Δημοτικού να μαθαίνουν αγγλικά ώστε να τους φύγει ο εγωκεντρισμός ότι τα

ελληνικά είναι η γλώσσα που μιλάει όλος ο κόσμος!!! Δηλαδή το αυτονόητο ότι κάθε παιδί μιλάει τη γλώσσα της χώρας στην οποία γεννιέται είναι εγωκεντρικό!!! Ποια είναι που δηλώνει ότι τα αρχαία ελληνικά είναι μία νεκρή γλώσσα!!! Ποια είναι που δηλώνει ότι τα Ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα!!!
Βάζουμε οχιές στα σχολεία μας και εμείς απλά τις κοιτάμε. Φυσικά ότι κάνει το κάνει με τις ευλογίες των αφεντικών της, της 'κυρίας' Διαμαντοπούλου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, εξεχόντων μελών της λέσχης Bildeberg.

Ήθελα να ήξερα, για αυτά τα εγκλήματα που ετοιμάζουν στο χώρο της Παιδείας δεν θα γίνουν πορείες; Από τους καθηγητές, από τους δασκάλους, από τους διανοούμενους από τους γονείς; Ή μόνο θα κατεβαίνουμε σε πορείες όταν μας κόβουν το μισθό μας καπελωμένοι πάντα βεβαίως από συνδικαλιστές; Μα τι είναι ποιο σημαντικό τα λεφτά ή η παιδεία των παιδιών μας; Τα χρήματα ή η γλώσσα μας που την αφανίζουν και την αντικαταστούν με τα αγγλικά; Αν στις μέρες μας λέμε ότι τα παιδιά μιλούν πιο πολύ greeklish, φανταστείτε τι θα γίνεται σε μερικά χρόνια που από την 1η Δημοτικού θα διδάσκονται τα αγγλικά. Και μάλιστα όπως λέει η 'κυρία' Δραγώνα με μορφή παιχνιδιού και βιοματικά. Μα φυσικά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διδάξεις μία γλώσσα. Κάνοντας το παιδί να αισθάνεται άνετα μαζί της και να εκφράζεται αυθόρμητα με αυτήν. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Το όνειρο τους να γίνει η αγγλική η επίσημη γλώσσα της Ελλάδος πραγματοποιείται βήμα βήμα. Ομοίως το όνειρο του να αντικατασταθεί το Ελληνικό αλφάβητο με το λατινικό πλησιάζει προς την πραγμάτωση του όλο και πιο γρήγορα!
Πότε θα ξυπνήσουμε; Πότε θα τους πάρουμε με τις πέτρες;
Τι άλλο θα καταστρέψουν οι προδότες, οι ρουφιάνοι, οι υπάλληλοι της νέας τάξης πραγμάτων μέχρι να ξυπνήσουμε και να τους στείλουμε στον αγύριστο;

Σε ποια άλλη χώρα, μία 'κυρία' που δεν την γνωρίζει κανείς αποφασίζει για την παιδεία ενός ολόκληρου λαού; Αυτό δεν είναι δουλειά των διανοούμενων, των ανθρώπων των γραμμάτων και των διάφορων ακαδημιών της κάθε χώρας;

Είναι δυνατόν το κάθε κόμμα, κάθε φορά που βγαίνει στην εξουσία να παίζει με την παιδεία αφήνοντας την στα χέρια ανθρώπων όπως της εν λόγω 'κυρίας';

Θλίψη και οργή είναι τα μόνα συναισθήματα που με κατακλύζουν! Φυσικά οι 300 δεν ασχολούνται με τέτοια μικρά θέματα. Τι σημασία έχει για αυτούς η παιδεία και η γλώσσα; Δεν πρόκειται να βγάλουν λεφτά αν ασχοληθούν με αυτά τα θέματα, δεν έχει εξεταστικές των 250 ευρώ την ημέρα ώστε να αξίζει να ασχολούνται με τέτοια θέματα.

Οπότε αφήνουν πεδίον δόξης λαμπρόν για την 'κυρία' Δραγώνα ώστε να εκτελέσει αυτή με άνεση τις εντολές των αφεντικών της παγκοσμίας διακυβέρνησης.

Κι ύστερα μου λέτε εσείς ή ακούμε από τους πολιτικούς ότι όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Φυσικά και είναι όλοι ίδιοι! Κοιτούν το έγκλημα και σφυρίζουν αδιάφορα!

Για αυτό ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Είναι είτε ανίκανοι, είτε φιλάργυροι είτε προδότες!

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τα έμαθες τα νέα father?



Με λίγα λόγια το www.trelokouneli.blogspot.com τα λέει όλα...

"Oι μ@κ@κες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.
1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.
2. Τον προυπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.
3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.
4. Το Μακεδονίας το...



κατήργησα.

5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.

8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.

15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν γαι το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;

16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.

17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.

18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.

19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

Γι΄αυτό:
(Π)ατέρα
(Α)ναπαύσου
(Σ)υνεχίζω
(Ο)λοκληρωτική
(Κ)αταστροφή"
Λάμπρος Ε."
http://trelokouneli.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά ο Jefrey Παπανδρέου είναι αστείρευτος...



Ο Γιώργος Jefrey Παπανδρέου δεν σταματά να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό... Ας τον θαυμάσουμε για μία ακόμη φορά...

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Όταν η λέξη ψέμα χάνει το νόημα της

Είπαμε ότι οι Έλληνες έχουμε κοντή μνήμη αλλά τέτοιο δούλεμα τέτοια κοροϊδία είναι άνω ποταμών! Πόσο μαλ..ς μας θεωρούν; Πότε θα τους στείλουμε ΟΛΟΥΣ στον αγύριστο;

Μαύρο σε όλους!

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η ΜΟΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ,ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



Τα ακούτε κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος; Εσείς που είστε ο εκπρόσωπος του Εθνομηδενισμού και της πολυπολιτισμικότητας. Εσείς οραματίζεστε μία παγκόσμια διακυβέρνση. Εσείς που πολεμάτε κάθε τι ελληνικό, που έχετε παραδώσει τη χώρα στο ΔΝΤ, το αιγαίο και την Θράκη στους Τούρκους. Ως πότε άραγε θα σας ανεχόμαστε; Εσάς και όλο το συνάφι σας;


Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010
Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 30.5.2010 η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους).

Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία. Αντί να θαυμάζουμε το μονοπολιτισμικό Βυζάντιο (Ρωμανία) έχουμε διδαχθεί από ξενόφερτες προπαγάνδες και από θορυβώδεις μειοψηφίες να υμνούμε την πολυπολιτισμικότητα. Κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν άκριτα στη χώρα μας πρότυπα κοινωνιών που δεν έχουν καμμία σχέση με την ιστορία μας, την ψυχοσύνθεσή μας, τις κοινωνικές ανάγκες μας.

Το πολυπολιτισμικό πρότυπο δοκιμάσθηκε στις ΗΠΑ που είναι εξ ολοκλήρου χώρα μεταναστών. Στην Ευρώπη οι σοβαρές χώρες καταπολεμούν την πολυπολιτισμικότητα και μιλούν για ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο που οφείλουν όλοι να ακολουθούν. Απόρροια της πολυπολιτισμικής ψυχώσεως στην Ελλάδα είναι και η αδράνεια των ελληνικών αρχών κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια έναντι του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Όποιος μιλούσε δημοσίως κατά του αλόγιστου και ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών κινδύνευες να δεχθεί τα γνωστά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιούν οι δήθεν προοδευτικοί. Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν και σ’ αυτό συντελεί και η συμμετοχή μας στην Ευρ. Ένωση. Μπορεί για άλλα θέματα να έχουμε παράπονα από την Ε.Ε., όμως στο θέμα των λαθρομεταναστών μάς βοηθεί εμπράκτως. Η αστυνομική δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞ της Ε.Ε. περιπολεί με πλοία και ελικόπτερα στα θαλάσσια σύνορά μας προς την Τουρκία και όπως μαθαίνουμε από τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12-6-2010 ήδη μειώθηκε κατά 70% η λαθραία είσοδος ασιατών μεταναστών , τους οποίους έστελναν οι Τούρκοι δουλέμποροι.

Αν δεν υπήρχε η ΦΡΟΝΤΕΞ και η πολιτική βούληση της Ευρ. Ενώσεως, θα πελαγοδρομούσαμε ακόμη σε ιδεολογικές συζητήσεις περί «ανοικτών συνόρων» και πολυπολιτισμικών παραδείσων. Σε όλη την Ευρώπη καταρρέει η ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας. Οι λαοί τονώνουν την εθνική συνείδηση και θέτουν όρια στον αριθμό των μεταναστών που μπορούν να αντέξουν. Όταν σε μία χώρα οι κυβερνώντες δεν λαμβάνουν μέτρα υπέρ της μονοπολιτισμικής κοινωνίας τότε διογκώνεται η Ακροδεξιά. Το είδαμε στις Ολλανδικές εκλογές του Ιουνίου. Όποιοι ειλικρινά δεν θέλουν να αφήσουν τη λύση των προβλημάτων σε ακραία πολιτικά κινήματα θα πρέπει να ωθήσουν τα κόμματα εξουσίας, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά , να λάβουν καίρια μέτρα κατά των πολυπολιτισμικών μύθων. Ο ρατσισμός δεν κερδίζει έδαφος όταν προστατεύουμε τις εθνικές και θρησκευτικές αξίες της πλειοψηφίας του λαού μας. Αντιθέτως κερδίζει έδαφος όταν αγνοούμε τα δικαιώματα των πολλών στο όνομα ενός κίβδηλου ανθρωπισμού που αφήνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας και σε διάλυση του κοινωνικού ιστού. Ως Ορθόδοξος Χριστιανός αντιτίθεμαι στα δύο άκρα. Και στον φυλετισμό-ρατσισμό, αλλά και στους πολυπολιτισμικούς και εθνομηδενιστικούς μύθους. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να σταματήσει την κίνηση του εκκρεμούς από το ένα στο άλλο άκρο και να χαράξει τη μέση οδό της Αριστοτελικής λογικής. Ούτε μπορούμε να γίνουμε φρούριο με κλειστές πόρτες ούτε να μετατραπούμε σε παράδεισο του κάθε λαθρομετανάστη και δουλεμπόρου.

Η μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδος και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού.

Έχουμε χρέος απέναντι στους νέους μας να συνεχίσουμε αυτή την πορεία, αυτόν τον πολιτισμό. Η ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας διδάσκει κατανόηση και ανεκτικότητα προς τους άλλους πολιτισμούς. Όχι όμως εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας. Ας διδάξουμε λοιπόν στα παιδιά μας την ελληνορθόδοξη παράδοση και την Ιστορία του Έθνους μας και ας αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή βοήθεια για τον περιορισμό της λαθρομεταναστεύσεως.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση δουλεύει για τις τράπεζες!



Άρθρο που σε κάνει να ανατριχιάζεις ανέβασε το τροκτικό. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος αφού στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση! τώρα δηλώνει ευθαρσώς ότι όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι για το καλό των τραπεζών!!! Ναι καλά διαβάσατε, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο άνθρωπος που κατέβηκε στις εκλογές με σύνθημα 'Πρώτα ο πολίτης' και 'Λεφτά υπάρχουν', έχει ως μόνο στόχο την ευημερία των τραπεζών! Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους και θα στείλουμε στον αγύριστο όλα αυτά τα ανθρωποειδή που μας κυβερνούν;

Ο Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg on the Economy και στον Tom Keene στη Νέα Υόρκη, όπου ο δημοσιογράφος ανέφερε στον Παπανδρέου ότι "υπάρχουν και κάποιοι που δεν σας αντιπολιτεύονται, αλλά θα έλεγα ότι συναδελφικώς επισημαίνουν ότι υπάρχουν άλλες επιλογές, όχι χρεωκοπίας, αλλά αναδιάρθρωσης...



... Ο Mitu Gulati συνέγραψε ένα σπουδαίο άρθρο με το Lee Buchheit, που μάλιστα έκανε μια εκπομπή με τον Cleary Gottlieb, ο οποίος διαθέτει τεράστια πείρα σε θέματα αντιμετώπισης δημοσιονομικών προβλημάτων, ενώ ο John Taylor του Πανεπιστημίου Στάνφορντ τάχθηκε στις 14 Ιουνίου, μέσω του δικού του μπλογκ, υπέρ μιας προσεκτικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, χωρίς χρεωκοπία ή στάση πληρωμών.

Εξετάσατε το ενδεχόμενο αυτό, από κοινού με τον Υπουργό Οικονομικών σας; Αναφέρομαι στην εργασία των Gulati και Buchheit και στην πρόταση μιας αναδιάρθρωσης άνευ χρεοκοπίας."

Ο πρωθυπουργός των Ελλήνων Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ απάντησε πως: "Έχουμε διαβάσει πολλές σχετικές αναλύσεις, καθώς υπήρξαν πολλοί που είτε πρότειναν κάτι τέτοιο, είτε το υποστήριξαν, ή το ανέφεραν απλώς.

Όπως έχω πει, το βασικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι έλλειμμα αξιοπιστίας. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε αξιόπιστοι. Όταν λέμε επομένως ότι δεν πρόκειται να δηλώσουμε αδυναμία πληρωμών και χρεοκοπία, προτιθέμεθα να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ενυπόγραφα απέναντι στους πιστωτές μας. Για το σκοπό αυτό, φτιάξαμε και το πρόγραμμα μέτρων και θα το τηρήσουμε. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα το τηρήσουμε.

Φέρουμε επίσης ευθύνη έναντι της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το λόγο αυτό, και η Ε.Ε. δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Το δηλώνει για τον απλούστατο λόγο ότι, αν εμείς οδηγηθούμε σε κάτι τέτοιο, τότε και άλλες χώρες, με αντίστοιχο δημόσιο χρέος, θα εξωθηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα προβλήματα θα ήταν τεράστια για την Ευρώπη. Θα δημιουργούταν μείζον ζήτημα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως και προβλήματα σε ελληνικές τράπεζες και σε εκείνες των λοιπών χωρών"

Αυτά...

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η Θράκη το πρώτο θύμα

"Σημεία και τέρατα γίνονται στη Θράκη.

Προωθείται πυρετωδώς η δημιουργία αμιγώς τουρκόφωνων περιοχών στις οποίες η παρεμβατικότητα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής τείνει να γίνει αποκλειστικός και υπέρτατος νόμος...
Η διαδικασία αυτή υλοποιείται μέσω τοπικών αντιπροσώπων (σε κάθε χωριό τουλάχιστον ένας): Καλοπληρωμένοι «πράκτορες» οι οποίοι δίνουν αναφορά για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή τους.


"Σημεία και τέρατα γίνονται στη Θράκη.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται ακούραστα και οι κυρίες του υπουργείου «Παιδείας και Μάθησης», Διαμαντοπόυλου-Δραγώνα, με τα συνεχή συνταγματικά τους πραξικοπήματα

Τα όσα γίνονται στην Θράκη εντάσσονται μέσα στο γενικότερο στρατηγικό σχέδιο της Νέας Τάξης για τον τεμαχισμό της Ελλάδας.

Η Θράκη είναι ο «πιλότος»: Καλλιεργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και τα «ερείσματα» (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά) τα οποία θα αποσπάσουν τη Θράκη από την Ελλάδα, θα την καταστήσουν ένα ανεξάρτητο δήθεν κράτος, συνακόλουθα θα την προσδέσουν στην Τουρκία.

Το «εργαλείο» αυτού του εγκλήματος είναι ο «Καλλικράτης».

Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι ένα μελετημένο στρατήγημα της Νέας Τάξης: χωρίζει την Ελλάδα σε 13 ανεξάρτητα δουκάτα, δηλαδή, με σημερινούς πολιτικούς όρους, «προτεκτοράτα».

Η «αυτοδιάθεση» των περιφερειών δεν έχει καμιά σχέση με εθνικό κράτος, είναι το εντελώς αντίθετο: διάσπαση και κατάτμηση του εθνικού κράτος, πισωγύρισμα στα «δουκάτα» της φεουδαρχίας.

Τα «δουκάτα» σήμερα είναι προτεκτοράτα των ισχυρών του χρήματος και των μεγάλων διεθνών μαφιών: κρατικών μαφιών ή ιδιωτικών…

Το πείραμα στα Βαλκάνια απέδωσε καρπούς. Τώρα προωθείται και στην Ελλάδα με «εργαλείο» το σχέδιο «Καλλικράτης».

Ένα «εργαλείο» γίνεται πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε κατάλληλο «έδαφος» και «συνθήκες».

Τη γονιμότητα του «εδάφους» και των «συνθηκών» τη διασφαλίζει ένα άλλο καταχθόνιο «εργαλείο»: Η ιθαγένεια στους λαθραίους αλλοδαπούς, το κεντρικό αυτό νεοταξικό στρατήγημα εισβολής και εποικισμού της χώρας μας από ξένους.

Με αυτό το καταχθόνιο και εφιαλτικό στρατήγημα δεν διαλύονται και ισοπεδώνονται, απλώς, τα πάντα, αλλά κατασκευάζονται και «πληθυσμοί» ανάλογα με τα συμφέροντα και τα στρατηγικά σχέδια των νονών του πλανήτη.

Η εισβολή αλλοδαπών και η Ιθαγένεια είναι η υδρογονοβόμβα εναντίον της Ελλάδας.

Ο «Καλλικράτης» είναι η ανασύσταση των ερειπίων της υδρογονοβόμβας: Η κατάτμηση της Ελλάδας, η κατασκευή προτεκτοράτων και η πρόσδεση κάποιων από αυτά σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και διεθνείς μαφίες του χρήματος.

Και μόνο αυτά (Ιθαγένεια-Καλλικράτης) αποδείχνουν περίτρανα ότι αυτή η κυβέρνηση εκτελεί συνειδητά τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας.

Σήμερα η Θράκη. Αύριο η Μακεδονία και η Ήπειρος…

Στη Θράκη ο στόχος υλοποιείται με πυρετικούς ρυθμούς. Εδώ συνειδητά η κυβέρνηση προωθεί την τουρκοποίηση της περιοχής.

Στην πρωτοπορία βρίσκονται τα παραρτήματα του Σόρος και των διεθνών μαφιών: το υπουργείο «Παιδείας και Μάθησης», καθώς και τα ποικίλα «ιερατεία» των διανοουμένων: Από τα «αριστερά» ιερατεία μέχρι τα δήθεν «πατριωτικά»: Οι θαυμαστές του «οράματος» Νταβούτογλου!!!

Το «όραμα» Νταβούτογλου υλοποιείται στη Θράκη. Και έτσι αποκτάει «σημαδιακή» συνιστώσα η νταβουτολαγνεία κάποιων «φιλοσόφων»: Σημειολογία που αποκαλύπτει και εξηγεί πολλά για το έργο και το ρόλο τους…

Στη Θράκη υλοποιείται το «δόγμα» Νταβούτογλου από την κυβέρνηση και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο από τις κυνικές και ξεδιάντροπες κυρίες (Διαμαντοπούλου-Δραγώνα): Ιέρειες των νεοταξικών ιδεολογημάτων, οι οποίες έχουν αναλάβει το «συνταγματικό καθήκον» να αναδιαμορφώσουν τη δομή του κράτους στη Θράκη και την ιδεολογική «δομή» ολόκληρης της Επικράτειας…

Και οι Γιανναράδες γράφουν ύμνους θαυμασμού για τα ιμπεριαλιστικά «οράματα» της Τουρκίας…

Μα, τέτοια πολιτική τύφλα; Ή είναι η «τύφλα» του εξαγορασμένου ακαδημαϊσμού…"


Πηγή: http://www.resaltomag.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Μόνο οι αθλητές μας, μάς κάνουν υπερήφανους





Ας είναι καλά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ο στίβος, η άρση βαρών και γενικά οι αθλητές της χώρας μας που μας κάνουν υπερήφανους. Πρέπει να είναι μοναδικό φαινόμενο αν καθίσουμε και αναλογιστούμε, πώς μία χώρα 10 εκατομμυρίων χωρίς καμία ουσιαστική υποδομή στον αθλητισμό, έχει τόσες πολλές επιτυχίες σε διαφορετικά αθλήματα. Μπορεί και άλλες χώρες μικρές σε πληθυσμό να έχουν επιτυχίες στον αθλητισμό αλλά αυτές είναι σε κάποιο συγκεκριμένο άθλημα και όχι σε πλήθος αθλημάτων όπως η Ελλάδα. Η Ελληνική ψυχή εκφράζεται μέσα από τον αθλητισμό!

Αντίθετα η πολιτικοί, οι διανοούμενοι και οι δημοσιογράφοι, κάνουν ότι


μπορούν για να μας κάνουν να αισθανόμαστε μίζεροι και να καταρρακώσουν το ηθικό μας. Οι πρώτοι καταστρέφουν τη χώρα, οι δεύτεροι σφυρίζουν αδιάφορα ενώ οι οι τρίτοι συγκαλύπτουν τα αίσχη των πολιτικών. Είμαι σίγουρος ότι ο μόνος λόγος που ο γιωργάκης χάρηκε που η Εθνική μας νίκησε είναι μήπως και για λίγο ξεχαστούμε από την ζοφερή πραγματικότητα κι έτσι μπορέσει να συνεχίσει το ζοφερό του έργο: την υλοποίηση δηλαδή των σχεδίων των αφεντικών του την εγκαθίδρυση δηλαδή μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Να μπορέσει δηλαδή να συνεχίζει την διάλυση της παιδείας και της γλώσσας, την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων και την σταδιακή εκχώρηση τμημάτων της Ελληνικής επικράτειας στους γείτονες μας. Εύγε γιωργάκη!

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Το όργανο της παγκοσμιοποίησης!

Ομολογία σοκ! Έπεσαν οι μάσκες! Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι υπέρ μίας παγκόσμιας κυβέρνησης!!!

Κάθε σχόλιο περιττεύει!

Διαβάστε περισσότερα...

Γνώθι σαθρόν

Φοβερή επιστολή ανωνύμου στο troktiko. Με απλές ερωτήσεις τα λέει όλα. Και όπως πολύ καλά αναφέρει στο τέλος, ας συμπληρώσουμε τη λίστα μόνοι μας...


"Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν επί Σημίτη κάθε...
λέξη που άρχιζε από -εθν. και -ελλ. 'εγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμησαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα τι σημαίνουν για 'κείνους "επενδύσεις"; Με δημόσιο χρήμα, σε δημόσιο χώρο, με κρατικές επιδοτήσεις φτιάχνουν έργα που σε βάζουν να τα πληρώνεις για τρεις ζωές σ΄αυτούς που το παίζουν εργολάβοι. Τους έφτιαξες καινούριο αεροδρόμιο ενώ είχες, τους χάρισες και τον εθνικό σου αερομεταφορέα επειδή ήταν "μορφονιοί" και 'ξέραν καλύτερα να στήνουν σιδεριές και να στρώνουν άσφαλτο από τη ΜΟΜΑ.
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; Δεν θέλουν άλλους Έλληνες. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη. Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και ο ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Θυμηθήτε το, κάνουν γενοκτονία και το ξέρουν.
Συμπληρώστε τον κατάλογο. Ελεύθερα παρακαλώ."


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μία γερμανίδα ιστορικός μιλάει για την Ελλάδα

Η Γερμανίδα ιστορικός Leonora Seeling αγαπάει πολύ περισσότερο την Ελλάδα από αυτούς που μας κυβερνούν και ειδικά από την υπουργό Παιδείας. Η Γερμανίδα ιστορικός αναγνωρίζει την συμβολή της χώρας μας στον ευρωπαικό τρόπο σκέψης μέσω των απείρων λέξεων και εννοιών που χάρισε η χώρα μας σε όλον τον κόσμο. Κάτι που φυσικά προσπαθεί μέ κάθε τρόπο να μας κάνει να ξεχάσουμε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με την κατάργηση των Αρχαίων!, με την εισαγωγή των ξένων γλωσσών από την 1η Δημοτικού!, με την καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας της χώρας μας! και χρησιμοποιώντας 'ανθρωποειδή τύπου Δραγώνα για την επιμόρφωση των παιδιών μας!


"H Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Leonora Seeling εξεγέρθηκε με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα, και ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η καθηγήτρια, που έχει διδάξει σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, εξέδωσε ένα βιβλιαράκι σε μορφή...

αγόρευσης προς τους πολίτες, που φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».

Η καθηγήτρια πρότεινε την επιβολή -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- ενός συμβολικού πολιτιστικού φόρου: όποιος χρησιμοποιεί σήμερα ελληνικές λέξεις να πληρώνει πέντε «ευτελή» λεπτά του ευρώ για κάθε μία από αυτές. Δηλαδή, μόλις ο Γερμανός πει Idee, ή ο Άγγλος ξεστομίσει idea, να κατακυρώνονται αμέσως 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις "ψυχή", "δημοκρατία", "πολιτική", "μουσείο", "Ευρώπη", "ευρώ" και πάει λέγοντας.

Με πάθος και εμμονή αλλά και έκδηλη χαρά η κ. Ζέελινγκ υπολογίζει τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν στον άδειο ελληνικό "μπεζαχτά". Μάλιστα, είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν αυτόν το φόρο στην Ελλάδα, χωρίς τα πνευματικά και επιστημονικά επιτεύγματα της οποίας, δε θα υπήρχε σήμερα ούτε ευρωπαϊκός πολιτισμός, ούτε ευρωπαϊκή τεχνολογία.

Το δεύτερο ζητούμενο της Γερμανίδας συγγραφέως είναι να συμμαζευτούν οι γερμανικές γραφίδες, που με τόσο δασκαλίστικο ύφος έσπευσαν να καταδικάσουν την ελληνική πρακτική και την ελληνική νοοτροπία. Για το λόγο αυτό, υπενθύμισε πως δίπλα στην αφελώς απροκάλυπτη ελληνική διαφθορά -τη «δημοκρατική διαφθορά», όπως την αποκαλεί- βρίσκεται η μεγαλόσχημη και υποκριτική διαφθορά της γερμανικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής.

Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ έκανε τη σύγκριση των αποδοχών ενός Έλληνα δημόσιου υπαλλήλου, μαζί με τις περικοπές του 10%, με το υψηλότερο επίδομα που -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- παίρνει ο Γερμανός άνεργος, πρότεινε τη μείωση των ελληνικών αγορών γερμανικών όπλων κατά 50% και άλλα πολλά. Σύμφωνα δε με τη «ΝΒ», η Λεονόρα Ζέελινγκ, τα έκανε όλα αυτά, διότι απλά «είναι μια μορφωμένη Γερμανίδα, που της πάτησαν τον κάλο, επειδή της προσέβαλαν την Ελλάδα».

DEUTSCHE WELLE"

Διαβάστε περισσότερα...

6 απλά ερωτήματα

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ δημοσιεύει το troktiko. Απλά ερωτήματα, στην ουσία ρητορικά ερωτήματα αφού την απάντηση την ξέρουμε ή την φανταζόμαστε. Πολιτικοί και ΜΜΕ μας προδώσαν για μία ακόμη φορά, να δούμε πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε και θα τους στείλουμε στον αγύριστο.


"Ξεκινώ τη σημερινή μου blog-άποψη ζητώντας συγνώμη από τον μακαρίτη Σικελιανό Νομπελίστα συγγραφέα Luigi Pirandello για την παράφραση του τίτλου του ομώνυμου θεατρικού του έργου «6 χαρακτήρες ζητούν συγγραφέα» καθώς παραθέτω τα 6 ερωτήματα που με βασανίζουν – όπως και εκατομμύρια Έλληνες, ασχέτως Κομματικής ταυτότητας - που αγαπούν την Ελλάδα και αμέτρητους εκτός Ελλάδος φιλέλληνες που κάποιοι διατείνονται ότι την αγαπούν πολύ περισσότερο από εμάς τους…ιθαγενείς (αλλά αυτό ανήκει σε άλλη blog-άποψη!)

Τα 6 ερωτήματα συνοψίζονται στο ΜΕΓΑΛΟ...
ΕΡΩΤΗΜΑ που τίθεται τώρα και θα τίθεται πιο ΔΥΝΑΜΙΚΑ στο εγγύς μέλλον: «Ήταν το ΔΝΤ υποχρεωτικός…ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ;»

1/ Είχε ειπωθεί από τον κ Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ παραμονές των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του 2009 κάτι περίπου τέτοιο «λεφτά υπάρχουν αλλά προφανώς η Κυβέρνηση Καραμανλή ΔΕΝ διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται, δεν υπάρχει δηλαδή καλό…μάνατζμεντ!»

2/ Τοποθετούνται κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης επί του θέματος του ελλείμματος και κατηγορούν την Κυβέρνηση Καραμανλή ότι μιλούσε «για έλλειμμα της τάξης του 6 και 7 άντε και 8 και κάτι τοις εκατό, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται να διαχειρισθεί έλλειμμα επιπέδου ίσως και 12 και 13%!» ή έλεγε, λοιπόν, ψέματα η Κυβέρνηση Καραμανλή ή είχε χάσει τον έλεγχο των καταστάσεων και ΔΕΝ γνώριζε τι της γινόταν…

3/ Ο κορυφαίος Τραπεζίτης κ Προβόπουλος έχει πει, περίπου, ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ενημερώσει την τότε Κυβέρνηση και την τότε Αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) ότι αφού ο Αύγουστος ο όγδοος μήνα του Έτους έκλεισε με έλλειμμα 8% (με ρυθμό περίπου 1% τον μήνα) και παρέμειναν άλλοι τέσσερες μήνες μπορούσε να προβλέψει κανείς πού θα βρισκόταν η ελληνική οικονομία μετά από ΤΕΣΣΕΡΕΣ μήνες…Αυτό ισχύει και για τον λόγο αυτό παραμένει στη θέση του ο κ Προβόπουλος ή δεν μας τα είπε καλά η Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου;

4/ Γράφτηκε, ακούστηκε αλλά πολύ ελάχιστα συζητήθηκε ότι είχε γίνει προσφορά από Κινεζικά και Ρωσικά Ιδρύματα να δοθούν στην Ελλάδα, ενόψει των μεγάλων οικονομικών της προβλημάτων, 40 έως και 250 δισεκατομμύρια ευρώ ως δάνεια και μάλιστα με πολύ, πάρα πολύ ευνοϊκούς όρους…Αυτό ήταν «ράδιο αρβύλα» ή είχε κάποια υπόσταση οπότε χρειάζεται να απαντηθεί το γιατί δεν το είδε καθόλου η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ…

5/ Τον περασμένο Ιανουάριο και ενόψει ταμειακών δυσχερειών όταν η Ελλάδα με επικεφαλής τον κ Παπακωνσταντίνου «βγήκε στο κουρμπέτι» για να δανεισθεί περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ της προσφέρθηκαν περίπου 25 δισεκατομμύρια αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ τα πήρε με αποτέλεσμα, στο μεταξύ, να εκτιναχτούν τα spreads σε δυσθεώρητα ύψη και να οδηγηθούμε στο Τραπέζι Διαπραγματεύσεων με την «τρόικα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου… Επάνω σε εκείνο το τραπέζι εάν σωστά θυμάμαι είχε ακουστεί ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδας είχε βγάλει το «περιώνυμο…περίστροφο» το οποίο που…πήγε;

6/ Η Πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δοκιμάστηκε την περασμένη δεκαετία στην Αργεντινή που ΔΕΝ είχε τα δικά μας προβληματικά οικονομικά μεγέθη και κατέληξε σε διαδοχικές παραιτήσεις Κυβερνήσεων, εξαθλίωση ακόμη και της μεσαίας κοινωνικής-οικονομικής τάξης και σοβαρές κοινωνικές αναταραχές. Η μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη ΠΟΛΙΤΙΚΗ της «τρόικας» είναι φορομπηχτική, αφαιρεί εισοδήματα από μισθωτούς και συνταξιούχους και στεγνώνει από ρευστότητα την αγορά. Με άλλα λόγια μας οδηγεί στα επόμενα χρόνια ΧΩΡΙΣ αναπτυξιακή προοπτική να προχωρούμε (θέλει λέει και να…καλπάζουμε) κουτσαίνοντας στο ένα πόδι μας…

ΕΞΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ζητούν ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ και ΑΜΕΣΕΣ απαντήσεις καθότι αλλιώς το Φθινόπωρο που έρχεται το βλέπω κοινωνιολογικά ως…

ΧΕΙΜΩΝΑ!

Και ο ερχόμενος ΧΕΙΜΩΝΑΣ μου φέρνει στο νου το μυθιστόρημα του Νομπελίστα John Steinbeck (και ζητώ συγνώμη για τη χρήση του τίτλου του έργου του «Ο χειμώνας της διχόνοιας», τίτλο που και ο μακαρίτης αμερικανός συγγραφέας είχε δανειστεί από την γνωστή φράση που χρησιμοποίησε ο Σαίξπηρ στο θεατρικό του έργο Ριχάρδος ο 3ος.) "

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Για να ξεχάσουμε για λίγο την βρωμιά και την λαμογιά αυτών που μας κυβερνούν




Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Αυτός είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μας!

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Τάκη Μίχα για τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της χώρας μας. Πέραν των 3 αξόνων που αναφέρονται να προσθέσουμε έναν ακόμα που είναι και κατά τη γνώμη μας ο πιο σημαντικός: Η εξαθλίωση της παιδείας και κυρίως της γλώσσας. Το κράτος εκτρέφει νέες γενιές οι οποίες δεν θα γνωρίζουν την ιστορία μας και τη γλώσσα μας εξυπηρετόντας το στόχο των εθνομηδενιστών που δεν είναι άλλος από την παγκοσμιοποίηση και την πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας περί έθνους. Τι πιο ύπουλο από το να δηλητηριάζει η Πολιτεία το μυαλό και την ψυχή των παιδιών!



Ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.

Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:

1. ιθαγένεια στους μετανάστες
2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας
3. υλοποίηση του Καλλικράτη

Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.
Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !

Πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα:

Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία. Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση. Πως θα γίνει πρακτικά? Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.

Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες. Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα. Που είναι η ΕΕ ? Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.

Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατήστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά. Δίνει ένα γερό χτύπημα στο ευρώ και προετοιμάζει την οριστική κατάρρευση της ΟΝΕ και τελικά της ΕΕ. Δεύτερον, κερδίζει την έξοδό της στο Αιγαίο με τη συνένωση της μακεδονικής περιφέρειας με τα Σκόπια. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνδρομή της Τουρκίας που θα επιτηρεί και θα διαφεντεύει τις συνομοσπονδίες των Βαλκανίων. Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις απο ξένους επιχειρηματίες για να φαίνεται ότι ήταν καλή η συνένωση και σιγά σιγά ο πλούτος της χώρας -υπέδαφος και πετρέλαια που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές- δεν θα ανήκουν πλέον στους Έλληνες. Αντίθετα μέχρι να γίνει η έκρηξη-εσωτερική επανάσταση δεν θα υπάρξει καμία επένδυση στην Ελλάδα, κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεν θα κινείται και σε ο,τιδήποτε προτείνεται σαν ανάπτυξη θα μπαίνουν εμπόδια και καθυστερήσεις. Ο στόχος θα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα στην πλήρη εξαθλίωση και υποταγή.

Η ΕΕ τελευταία αρχίζει να καταλαβαίνει το παιχνίδι της Αμερικής και σίγουρα θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να λάβει κάποια μέτρα. Εάν όμως οι κυβερνήσεις μας θέλουν τη λύση της Αμερικής -οικονομική εξαθλίωση και βαλκανοποίηση- δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα μια και η Ελλάδα θα σπρώχνεται συνεχώς σε όλο και απεχθέστερο δανεισμό έως την τελική στάση πληρωμών και την πτώχευση.

Τι μπορεί να συμβεί τότε με όλους αυτούς τους μετανάστες που κανένας δεν θέλει να μετρήσει και που υπολογίζονται σε τρία τουλάχιστον εκατομμύρια?

Δεν θα σκοτώνουν ο ένας -Έλληνας- τον άλλον -μετανάστη- προκειμένου να επιβιώσουν? Και εάν δεν σκοτώνουν αυθόρμητα θα είναι δύσκολο σε ένα διαλυμένο κράτος να γίνει η μεγάλη προβοκάτσια? -όπου ένα τζιπ θα περνάει και θα σκοτώνει αδιακρίτως μετανάστες και Έλληνες και αυτή η ενέργεια θα αποδίδεται σε ακραία στοιχεία?

Το παιχνίδι θα παιχτεί σε μια διελκυστίνδα όπου οι δυνάμεις της ΕΕ θα προσπαθούν να συγκρατήσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ ενώ η Αμερική με όλα τα μέσα που διαθέτει θα προσπαθεί να αποσπάσει την Ελλάδα απο αυτήν. Τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση που θα έλθει όταν οι Παπανδρεϊκοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους? Διότι είναι σίγουρο ότι μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους με τον Καλλικράτη δεν θα μπορούν πια να μείνουν στην εξουσία. Τι θα κάνει τότε ο λαός? Θα ακολουθήσει την Παπαρήγα και τον Τσίπρα για να υλοποιήσουν τα σενάρια made in USA ή θα αναδειχθεί κάποιος νέος ηγέτης μέσα από τα συντρίμμια που άφησαν οι προηγούμενοι ηγέτες?


Οι λεπτομερείς αιτιολογήσεις των παραπάνω συμπερασμάτων

1. Η ιθαγένεια θα αναμείξει τους πληθυσμούς και έτσι θα συρρικνωθεί ο αμιγώς ελληνικός πληθυσμός. Συγχρόνως θα προετοιμάσει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του Καλλικράτη και θα εξηγήσουμε γιατί. Για την απόφαση αυτή προβάλλονται βέβαια διάφορα λογικοφανή επιχειρήματα για να συσκοτισθεί ο πραγματικός στόχος.

2. Στην σκόπιμη και προσχεδιασμένη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας συνηγορούν τα εξής γεγονότα:

Με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορούσαμε να δανειστούμε με επιτόκιο κάτω απο 3%. Μόλις έλαβε την εντολή η κυβέρνηση Παπανδρέου διακήρυξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπατούσε τους ευρωπαίους συμμάχους μας στην ΟΝΕ δηλώνοντας μικρότερο χρέος από το πραγματικό. Προκλήθηκε τέτοιος παγκόσμιος σάλος που ούτε να τον ονειρευτούν δεν μπορούσαν τα κοράκια που παραμόνευαν για να ανεβάσουν τα spreads και να κατακρημνίσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας. Έγιναν τόσο άγαρμπες κινήσεις από μέρους της κυβέρνησης που μόνο μαθητευόμενοι μάγοι μπορούσαν να τους ξεπεράσουν. Τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς και παρ' όλο που υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, όπως δανεισμός από την Κίνα με 3%, δανεισμός από Ρωσία με 4,75% ακόμα και από το ΔΝΤ με 3,5%, εμείς προτιμήσαμε να δανειστούμε από τα κοράκια με 6% και πάνω! Διαλαλώντας συγχρόνως ότι μας εκμεταλλεύονται !

Πως έγινε το μεγάλο κόλπο? Δυστυχώς με τη συνενοχή και τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, της Κυβέρνησης και της GoldmanSachs. Η Τράπεζα της Ελλάδος ξαφνικά και στα μουλωχτά ανέβασε τα Τ2 σε Τ10 -από δύο ημέρες σε δέκα- και οι λεγόμενοι σορτάκηδες οργίασαν, άρχισαν να πουλάνε και να αγοράζουν αέρα χωρίς να πληρώνουν επί μέρες, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν παιχνίδι στην αγορά και να κερδίσουν δισεκατομμύρια με το ανεβοκατέβασμα της τιμής των ομολόγων. Ασύλληπτη κομπίνα που την αποκάλυψε μόνο το blog politis-gr.com. Γιατί ο εισαγγελέας δεν έψαξε να βρει ποιοι ωφελήθηκαν από αυτό το κόλπο? Η ουσία είναι ότι χώρα θα μπορούσε να μην είχε φορτωθεί με τόσο μεγάλο χρέος σε τόσο μικρό διάστημα, κατά το οποίο σχεδόν όλοι τα είχαν χαμένα με τις τόσο ραγδαίες εξελίξεις.

Έπρεπε όμως να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα!

Η κυβέρνηση βιάζεται υπερβολικά, παρ´ ότι βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης να ξοδέψει 4,5 δις για να περάσει το σχέδιο Καλλικράτης και να εγκαταστήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί και εμπνευστές του όπως η κ. Τζάκρη -και μάλιστα με περισσή αναίδεια- ότι δεν θα θίξει οικονομικά κανέναν απο αυτούς που εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εφόσον δεν θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων τι θα κερδίσουμε με την εφαρμογή του και μάλιστα μέσα σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση? Δηλαδή όχι μόνο δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα αλλά θα αυξηθούν οι δαπάνες και μάλιστα για υψηλόβαθμα στελέχη που θα κοστίσουν ο Θεός μόνο ξέρει πόσα.

Η κυβέρνηση βιάστηκε υπερβολικά να δώσει την ιθαγένεια σε μετανάστες την ώρα που φεύγουν με εμβάσματα προς τις χώρες τους δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Επίσης η κυβέρνηση βιάστηκε να εκθέσει τη χώρα διεθνώς δημοσιοποιώντας τις "λαμογιές" όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μειώνοντας την αξιοπιστία της χώρας και ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού από 3.8 που ήταν πριν τις εκλογές σε 7%, επιβαρύνοντας έτσι τις επόμενες γενιές με ένα δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος και με συνέπειες που μπορεί να είναι τραγικές για την Ελλάδα.


Γιατί δεν θέλουν να κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?

Αυτοί οι τρεις άξονες εθνικής σημασίας, που αναφέρθηκαν παραπάνω, σπρώχνονται με απίστευτη ταχύτητα στην τελική τους ευθεία, χωρίς καν συζήτηση για δημοψήφισμα.

Σε αντιπαράθεση με αυτές τις βιαστικές κινήσεις -εξαιρετικά αρνητικές για τους Έλληνες- η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για θέματα που θα ανακούφιζαν την οικονομία, καθυστερεί μέτρα ανάπτυξης και επενδύσεων που θα έπρεπε να είναι στην άμεση προτεραιότητα της. Και όχι μόνο δεν προωθούνται οι επενδύσεις αλλά εξακολουθούν να μπλοκάρονται εξαιτίας ενός αναποτελεσματικού και γραφειοκρατικού κράτους που φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιου είδους αποφάσεις.

Από την άλλη δεν βάζουν φρένο στην παροχή εκατομμυρίων ευρώ προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βάζουν και αυτές τροχοπέδη -ανάλογα με τις επιδιώξεις τους- σε αποφάσεις που θα ανακούφιζαν την οικονομία. Καθυστερούν να ανοίξουν το πόθεν έσχες των πολιτικών και όλων αυτών των φορέων που διασπάθισαν το κρατικό χρήμα όπως των εφοριακών, των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες και των υπαλλήλων της πολεοδομίας.

ΕΛΕΟΣ κύριοι Κυβερνώντες!!!

*O Τάκης Μίχας σπούδασε Εθνολογία και Φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Άρχους (Δανία), Ντουμπρόβνικ (Κροατία) και Σαντα-Κρουζ, (Καλιφορνια). Έχει εργασθεί σε Δανικές και Ελληνικές εφημερίδες. Σήμερα εργάζεται στην Ελευθεροτυπία ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στην Wall Street Journal (Europe). Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Ανίερη Συμμαχία: η Ελλάδα και η Σερβία του Μιλόσεβιτς". Το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο δημοσιογραφίας του ιδρύματος Μπότση.


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ιδού οι συμμετέχοντες στην φετινή συνάντηση της λέσχης Bildeberg



Δείτε τη λίστα με τα ονόματα αυτών που θα συμμετάσχουν στην φετινή συνάντηση της λέσχης bildeberg. Φυσικά πρώτη και καλύτερη η υπουργός Παιδείας της Ελλάδος, η κ. Διαμαντοπούλου! Ε βέβαια πώς θα συνεχίσει την κατακρεούργηση της Ελληνικής γλώσσας και της Ελληνικής Ιστορίας αν δεν πάει να πάρει νέες εντολές; Παράλληλα βέβαια θα τους δείξει όλο καμάρι τις εγκληματικές της ενέργειες μέχρι στιγμής όσον αφορά τη διάλυση της Παιδείας και την μετατροπή των παιδιών σε άβουλα όντα. Εύγε κ. Υπουργέ!



Στο ισπανικό ξενοδοχείο Dolce Sitges, νότια της Βαρκελώνης, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Λέσχης Μπίλτερμπεργκ μεταξύ 3 και 6 Ιουνίου 2010. Σύμφωνα με τη λίστα συμμετεχόντων που έχει διαρρεύσει, θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι. Αρχικά δίνεται ο κωδικός της χώρας τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ



AUT Austria
• BEL Belgium
• CHE Switzerland
• CAN Canada
• DEU Germany
• DNK Denmark
• ESP Spain
• FRA France
• FIN Finland
• GBR Great Britain
• GRC Greece
• IRL Ireland
• INT International
• ITA Italy
• NOR Norway
• NLD Netherlands
• PRT Portugal
• SWE Sweden
• TUR Turkey
• USA United States of America


BEL Davignon, Etienne F. Honorary Chairman, Bilderberg Meetings; Vice Chairman,
Suez Tractebel

DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive
Committee, Deutsche Bank AG

USA Alexander, Keith B. Director, National Security Agency

GRC Alogoskoufis, George Member of Parliament

USA Altman, Roger C. Chairman and CEO, Evercore Partners, Inc.

GRC Arapoglou, Takis Chairman and CEO, National Bank of Greece

TUR Babacan, Ali Minister of State and Deputy Prime Minister

GRC Bakoyannis, Dora Minister of Foreign Affairs

NOR Baksaas, Jon Fredrik President and CEO, Telenor Group

PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime
Minister

FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP

ITA Bernabè, Franco CEO Telecom Italia SpA

SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs

SWE Björklund, Jan Minister for Education; Leader of the Lìberal Party

CHE Blocher, Christoph Former Swiss Counselor; Former Chairman and CEO, EMS Group

FRA Bompard, Alexandre CEO, Europe 1

USA Boot, Max Jeane J. Kirkpatrick Senior Fellow for National Security Studies, Council
on Foreign Relations

AUT Bronner, Oscar Publisher and Editor, Der Standard

FRA Castries, Henri de Chairman of the Management Board and CEO, AXA

ESP Cebrián, Juan Luis CEO, Grupo PRISA

BEL Coene, Luc Vice Governor, National Bank of Belgium

USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC

GRC David, George A. Chairman, Coca-Cola Hellenic Bottling Co. (H.B.C.) S.A.

GRC Diamantopoulou, Anna Member of Parliament

ITA Draghi, Mario Governor, Banca d'Italia

USA Eberstadt, Nicholas N. Henry Wendt Scholar in Political Economy, American
Enterprise Institute for Public Policy Research

DNK Eldrup, Anders President, DONG Energy A/S

ITA Elkann, John Chairman, EXOR S.p.A.; Vice Chairman, Fiat S.p.A.

DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS

ESP Entrecanales, José Manuel Chairman, Acciona

AUT Faymann, Werner Federal Chancellor

USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University

IRL Gleeson, Dermot Chairman, AIB Group

USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company

NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former
Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings

NLD Hirsch Ballin, Ernst M.H. Minister of Justice

USA Holbrooke, Richard C. US Special Representative for Afghanistan and Pakistan

NLD Hommen, Jan H.M. Chairman, ING N.V.

INT Hoop Scheffer, Jaap G. de Secretary General, NATO

USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC

USA Jordan, Jr., Vernon E. Senior Managing Director, Lazard Frères & Co. LLC

FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance

USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners; General, US Army, Retired

USA Kent, Muhtar President and CEO, The Coca-Cola Company

GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc

DEU Klaeden, Eckart von Foreign Policy Spokesman, CDU/CSU

USA Kleinfeld, Klaus President and CEO, Alcoa Inc.

TUR Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.S.

DEU Koch, Roland Prime Minister of Hessen

TUR Kohen, Sami Senior Foreign Affairs Columnist, Milliyet

USA Kravis, Henry R. Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.

INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission

GRC Kyriacopoulos, Ulysses Chairman and Board member of subsidiary companies of the S&B Group

FRA Lagarde, Christine Minister for the Economy, Industry and Employment

INT Lamy, Pascal Director General, World Trade Organization

PRT Leite, Manuela Ferreira Leader, PSD

ESP León Gross, Bernardino General Director of the Presidency of the Spanish
Government

DEU Löscher, Peter CEO, Siemens AG

GBR Mandelson, Peter Secretary of State for Business, Enterprise & Regulatory
Reform

INT Maystadt, Philippe President, European Investment Bank

CAN McKenna, Frank Former Ambassador to the US

GBR Micklethwait, John Editor-in-Chief, The Economist

FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations

ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi

ESP Moratinos Cuyaubé, Miguel A. Minister of Foreign Affairs

USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation

CAN Munroe-Blum, Heather Principal and Vice Chancellor, McGill University

NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

DEU Nass, Matthias Deputy Editor, Die Zeit

NLD Beatrix, H.M. the Queen of the Netherlands

ESP Nin Génova, Juan Maria President and CEO, La Caixa

FRA Olivennes, Denis CEO and Editor in Chief, Le Nouvel Observateur

FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc

GBR Osborne, George Shadow Chancellor of the Exchequer

FRA Oudéa, Frédéric CEO, Société Générale

ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Former Minister of Finance; President of Notre Europe

GRC Papahelas, Alexis Journalist, Kathimerini

GRC Papalexopoulos, Dimitris Managing Director, Titan Cement Co. S.A.

GRC Papathanasiou, Yannis Minister of Economy and Finance

USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public
Policy Research

BEL Philippe, H.R.H. Prince

PRT Pinho, Manuel Minister of Economy and Innovation

INT Pisani-Ferry, Jean Director, Bruegel

CAN Prichard, J. Robert S. President and CEO, Metrolinx

ITA Prodi, Romano Chairman, Foundation for Worldwide Cooperation

FIN Rajalahti, Hanna Managing Editor, Talouselämä

CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.

NOR Reiten, Eivind President and CEO, Norsk Hydro ASA

CHE Ringier, Michael Chairman, Ringier AG

USA Rockefeller, David Former Chairman, Chase Manhattan Bank

USA Rubin, Barnett R. Director of Studies and Senior Fellow, Center for
International Cooperation, New York University

TUR Sabanci Dinçer, Suzan Chairman, Akbank

CAN Samarasekera, Indira V. President and Vice-Chancellor, University of Alberta

AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische
Kontrollbank AG

USA Sheeran, Josette Executive Director, UN World Food Programme

ITA Siniscalco, Domenico Vice Chairman, Morgan Stanley International

ESP Solbes, Pedro Vice-President of Spanish Government; Minister of Economy and
Finance

ESP Sophia, H.M. the Queen of Spain

USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State

INT Stigson, Bjorn President, World Business Council for Sustainable Development

GRC Stournaras, Yannis Research Director, Foundation for Economic and Industrial Research (IOBE)

IRL Sutherland, Peter D. Chairman, BP plc and Chairman, Goldman Sachs International

INT Tanaka, Nobuo Executive Director, IEA

GBR Taylor, J. Martin Chairman, Syngenta International AG

USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC

DNK Thorning-Schmidt, Helle Leader ofThe Social Democratic Party

DNK Thune Andersen, Thomas Partner and CEO, Maersk Oil

AUT Treichl, Andreas Chairman and CEO, Erste Group Bank AG

INT Trichet, Jean-Claude President, European Central Bank

GRC Tsoukalis, Loukas President of the Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELlAMEP)

TUR Ugur, Agah CEO, Borusan Holding

FIN Vanhanen, Matti Prime Minister

CHE Vasella, Daniel L. Chairman and CEO, Novartis AG

NLD Veer, Jeroen van der Chief Executive, Royal Dutch Shell plc

USA Volcker, Paul A. Chairman, Economic Recovery Advisory Board

SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB

SWE Wallenberg, Marcus Chairman, SEB

NLD Wellink, Nout President, De Nederlandsche Bank

NLD Wijers, Hans Chairman, AkzoNobel NV

GBR Wolf, Martin H. Associate Editor & Chief Economics Commentator, The Financial
Times

USA Wolfensohn, James D. Chairman, Wolfensohn & Company, LLC

USA Wolfowitz, Paul Visiting Scholar, American Enterprise Institute for Public
Policy Research

INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group

GBR Bredow, Vendeline von Business Correspondent, The Economist (Rapporteur)

GBR McBride, Edward Business Editor, The Economist (Rapporteur)

Πηγή: http://farosradio.gr/el/faros-news/item/417-bilderberg-club.html

Διαβάστε περισσότερα...

Bookmark and Share