Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Οι πόρνες της ενημέρωσης!


Οι εποχές μπορεί να αλλάζουν αλλά οι συνήθειες των ανθρώπων παραμένουν ίδιες σε πολλούς τομείς. «Το έγραψε η εφημερίδα» έλεγαν πάντα οι άνθρωποι σε κάποιο σημαντικό γεγονός όπου προκαλούσε περιέργεια ή αναβρασμό στην κοινωνία. Αργότερα προστέθηκε ο ήχος και «το είπε το ραδιόφωνο» και λίγο μετά είχαμε ήχο stereo και εικόνα υψηλής ανάλυσης όταν «το έδειξε η τηλεόραση».

Κοινός παρανομαστής είναι ότι αφού δημοσιεύθηκε κάπου, το είδα και είναι αλήθεια πέραν κάθε αμφισβήτησης. Η συνήθεια αυτή διατηρείται μέχρι και σήμερα, τα ΜΜΕ παραμένουν η τέταρτη εξουσία, μόνο που έχουμε περάσει πια στην εποχή του ηλεκτρονικού τύπου και κάπου εκεί ο απόλυτος έλεγχος και η επιβολή τόσων δεκαετιών δείχνουν να κλονίζονται σε έναν βαθμό.


Οι πωλήσεις των εφημερίδων έχουν πέσει κατακόρυφα, ενώ η κοινή γνώμη έχει ταυτίσει πια τους δημοσιογράφους με το ψέμα αν και ακόμη στήνονται μπροστά στο χαζοκούτι με τις ώρες. Πέραν της οικονομικής κρίσης, υπάρχει και αυτή η κρίση που χτύπησε τα ΜΜΕ: Η επιρροή τους αν και παραμένει μεγάλη, δεν είναι πια το ίδιο ισχυρή. Και είναι γεγονός ότι στα κρίσιμα χρόνια που έρχονται, το Σύστημα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την χειραγώγηση του κόσμου. Τα ιστολόγια διαδραματίζουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξεσκέπασμα των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης, καθώς το διαδίκτυο παραμένει σε μεγάλο βαθμό (όχι απόλυτα) ελεύθερο και αυτό ενοχλεί.

Θυμάμαι προ μηνών που δημοσιογράφος της Καθημερινής χαρακτήριζε τους bloggers ως «πόρνες του κυβερνοχώρου». Με αφορμή κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις των τελευταίων ημερών, πάμε να γνωρίσουμε και τις «πόρνες της ενημέρωσης», γιατί δεν θα πρέπει να προσπερνάμε τον βρώμικο ρόλο των ΜΜΕ στα χρόνια της μεγάλης διάλυσης και υποδούλωσης της πατρίδας μας στους διεθνείς τοκογλύφους.

«Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ»
Με αφορμή την απεργία των οδηγών και ιδιοκτητών φορτηγών, πήραν φωτιά τα τηλεπαράθυρα και η αντιμετώπιση των ΜΜΕ προς επαγγελματίες που τους κλέβουν την περιουσία ήταν ανοικτά εχθρική. Φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε οργισμένο παρουσιαστή κεντρικού δελτίου να οδύρεται για πέντε ιδιοκτήτες που κατέχουν πενήντα άδειες (όλοι μαζί!) λες και άρχισε πόλεμος στην χώρα. Ούτε για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου τέτοιος χαμός. Στην ίδια γραμμή και τα υπόλοιπα κανάλια βέβαια που ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της απεργίας αλλά δεν λένε λέξη για τους πραγματικούς υπαίτιους της καταστροφής. Αν βέβαια στην θέση των οδηγών βρίσκονταν ανεπάγγελτοι εργατοπατέρες που τους ταΐζουν τα κόμματα, ο διάλογος θα ήταν πιο «δημοκρατικός» και θα κυριαρχούσε η κατανόηση και ο αλληλοσεβασμός.

«ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ»
Στην περίπτωση των βασανισμένων (στην κυριολεξία) κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, η αλητεία των ΜΜΕ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τραυματίστηκαν τρεις ανήλικοι από συμμορίες που εγκληματούν καθημερινά στην περιοχή, κάνοντας τον βίο. αβίωτο στους ανθρώπους που ζουν εκεί. Άπαντες γνωρίζουν την αλήθεια, το αστυνομικό δελτίο εμπλουτίζεται καθημερινά από τις δραστηριότητες των λαθρομεταναστών και δεν φτάνει που το κράτος είναι ανύπαρκτο (η αστυνομία εμφανίζεται κυρίως όταν οι κάτοικοι διαμαρτύρονται στους δρόμους.) ακολουθούν τα ΜΜΕ να πουν ότι για όλα φταίει ο «ρατσισμός» των Ελλήνων!

«Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ»
Είναι γεγονός ότι στην μετά ΔΝΤ εποχή, η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση του λαού για τους πολιτικάντηδες βρίσκονται στα ύψη. Σημειώθηκαν περιστατικά όπου πολίτες έβρισαν πολιτικούς (όλων των αποχρώσεων) όπου τους συναντούσαν τυχαία. Είναι δύσκολη εποχή για «εθνοπατέρες» και επειδή οι ίδιοι το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, χρειάζονται την απαραίτητη μελάνη από τις σουπιές των ΜΜΕ για να θολώνουν τα νερά. Στην ΔΕΘ ήταν μαζεμένος όλος ο καλός κόσμος της πολιτικής μας παράγκας. Τα κανάλια σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν σαφή εντολή να μην παρουσιάζουν «παρατράγουδα» εκτός και αν πρόκειται βέβαια για ελεγχόμενες κομματικές «διαμαρτυρίες» από εκείνες που αρέσκεται η αριστερά. Για κακή τους τύχη όμως εκεί δεν ήταν μόνο Έλληνες δημοσιογράφοι αλλά και ξένοι που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αναδείξουν την συμβολική διαμαρτυρία του γιατρού με το παπούτσι. Η εικόνα θα ανέβαζε την τηλεθέαση και στο κάτω της γραφής παπούτσι πέταξαν στον George Bush, στον George Papandreou θα έκαναν την πάπια; Και όμως οι άνθρωποι της εγχώριας «ενημέρωσης» αφού αδυνατούσαν να αποσιωπήσουν εντελώς το γεγονός, έδωσαν αγώνα για το ποιος θα λασπολογήσει περισσότερο έναν Έλληνα πολίτη. Περίπου ως «εθνοπροδότη» τον χαρακτήρισαν αρχικά, στην συνέχεια κάποιοι τον είπαν ακροδεξιό και κατέληξαν ότι ήταν «γραφικός» όταν οι προηγούμενες «κατηγορίες» δεν άντεχαν στην λογική και την πραγματικότητα.
Στα παραπάνω τρία παραδείγματα μπορούν να προστεθούν δεκάδες ακόμα, από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και μόνο! Επιγραμματικά μπορώ να αναφέρω τις δήθεν έγκυρες δημοσκοπήσεις που ανακάλυψαν άνοδο (!) στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή και πιο εύθυμες περιπτώσεις όπως εκείνα τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνεννόηση με την τρόικα θα… τιμωρήσει τις πολυεθνικές εταιρίες γιατί ανεβάζουν τις τιμές! Νόμος είναι το δίκιο του… δημοσιογράφου.

http://twilight-of-gods.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

Bookmark and Share