Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση δουλεύει για τις τράπεζες!



Άρθρο που σε κάνει να ανατριχιάζεις ανέβασε το τροκτικό. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος αφού στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση! τώρα δηλώνει ευθαρσώς ότι όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι για το καλό των τραπεζών!!! Ναι καλά διαβάσατε, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο άνθρωπος που κατέβηκε στις εκλογές με σύνθημα 'Πρώτα ο πολίτης' και 'Λεφτά υπάρχουν', έχει ως μόνο στόχο την ευημερία των τραπεζών! Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους και θα στείλουμε στον αγύριστο όλα αυτά τα ανθρωποειδή που μας κυβερνούν;

Ο Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg on the Economy και στον Tom Keene στη Νέα Υόρκη, όπου ο δημοσιογράφος ανέφερε στον Παπανδρέου ότι "υπάρχουν και κάποιοι που δεν σας αντιπολιτεύονται, αλλά θα έλεγα ότι συναδελφικώς επισημαίνουν ότι υπάρχουν άλλες επιλογές, όχι χρεωκοπίας, αλλά αναδιάρθρωσης...



... Ο Mitu Gulati συνέγραψε ένα σπουδαίο άρθρο με το Lee Buchheit, που μάλιστα έκανε μια εκπομπή με τον Cleary Gottlieb, ο οποίος διαθέτει τεράστια πείρα σε θέματα αντιμετώπισης δημοσιονομικών προβλημάτων, ενώ ο John Taylor του Πανεπιστημίου Στάνφορντ τάχθηκε στις 14 Ιουνίου, μέσω του δικού του μπλογκ, υπέρ μιας προσεκτικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, χωρίς χρεωκοπία ή στάση πληρωμών.

Εξετάσατε το ενδεχόμενο αυτό, από κοινού με τον Υπουργό Οικονομικών σας; Αναφέρομαι στην εργασία των Gulati και Buchheit και στην πρόταση μιας αναδιάρθρωσης άνευ χρεοκοπίας."

Ο πρωθυπουργός των Ελλήνων Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ απάντησε πως: "Έχουμε διαβάσει πολλές σχετικές αναλύσεις, καθώς υπήρξαν πολλοί που είτε πρότειναν κάτι τέτοιο, είτε το υποστήριξαν, ή το ανέφεραν απλώς.

Όπως έχω πει, το βασικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι έλλειμμα αξιοπιστίας. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε αξιόπιστοι. Όταν λέμε επομένως ότι δεν πρόκειται να δηλώσουμε αδυναμία πληρωμών και χρεοκοπία, προτιθέμεθα να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ενυπόγραφα απέναντι στους πιστωτές μας. Για το σκοπό αυτό, φτιάξαμε και το πρόγραμμα μέτρων και θα το τηρήσουμε. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα το τηρήσουμε.

Φέρουμε επίσης ευθύνη έναντι της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το λόγο αυτό, και η Ε.Ε. δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Το δηλώνει για τον απλούστατο λόγο ότι, αν εμείς οδηγηθούμε σε κάτι τέτοιο, τότε και άλλες χώρες, με αντίστοιχο δημόσιο χρέος, θα εξωθηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα προβλήματα θα ήταν τεράστια για την Ευρώπη. Θα δημιουργούταν μείζον ζήτημα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως και προβλήματα σε ελληνικές τράπεζες και σε εκείνες των λοιπών χωρών"

Αυτά...

Bookmark and Share