Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε είναι ο Μαυρογιαλούρος! Ο μοναδικός υπουργός που παραιτήθηκε από φιλότιμο είναι ο Μαυρογιαλούρος!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Γράμμα στον Πρωθυπουργό της χώρας

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

η λέξη υστεροφημία σας θυμίζει άραγε τίποτα? Σας φαίνεται ξένη, άγνωστη, πρωτάκουστη ή μήπως κάτι σας φέρνει στο νού αλλά δεν είστε σίγουρος τί ακριβώς?

Να σας βοηθήσουμε λίγο λοιπόν. Για τους προγόνους μας, η λέξη υστεροφημία σήμαινε πάρα πολλά. Σήμαινε, για να χρησιμοποιήσουμε μία έκφραση της μόδας, 'τα πάντα όλα' . Ήταν ουσιαστικά το κύριο κριτήριο όλων των πράξεων τους. Τι θα έχουν να εξιστορούν για αυτούς οι μετέπειτα γενιές. Έτσι πριν ενεργήσουν σκεφτόντουσαν τις συνέπειες των πράξεων τους, και αν αυτές θα ήταν ευεργετικές για την πατρίδα τους τις υλοποιούσαν. Κυρίως δε, παραμέριζαν το προσωπικό τους συμφέρον και πρότασαν το συμφέρον της πατρίδος και των συμπολιτών τους, θυσιάζοντας πολλές φορές τη ζωή τους, προκειμένου να αποκτήσουν υστεροφημία. Ήταν για τους προγόνους μας πολύ σημαντικό να τους θυμούνται όχι τόσο κατά τη διάρκεια του βίου τους, αλλά κυρίως μετά το θάνατο τους μέσα από τις πράξεις τους και το έργο τους. 'Ετσι αφού ο κόσμος θα εξακολουθούσε να μιλάει για εκείνους και μετά το θάνατο τους, θεωρούσαν ότι μένουν για πάντα 'εν ζωή'. Μήπως αρχίζετε να θυμάστε κάτι?

Σε εσάς προσωπικά, ύστερα από τόσα χρόνια στο τιμόνι της χώρας, σάς έρχεται κάποια πράξη στό νού που θα βοηθούσε στην υστεροφημία σας? Έστω και μία. Το απόλυτο κενό δυστυχώς.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν έχετε κανένα ΟΡΑΜΑ. Κυβερνάτε μόνο και μόνο γιατί από την ημέρα που γεννηθήκατε αυτός ήταν ο προορισμός σας. Το άρρωστο σύστημα που εκτρέφει την οικογενειοκρατία και την ολιγαρχία της εξουσίας είχε την πορεία σας προδιαδιεγραμμένη. Δεν έχετε καμία συναίσθηση του ρόλου σας. Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει ηγέτης, τι σημαίνει να υπηρετείτε το κοινωνικό σύνολο. Ο τρόπος που κυβερνάτε δίνει την εντύπωση ότι απλά είστε εκεί για να περνάνε οι μέρες μέχρι να φύγετε και να έρθει ο επόμενος 'ηγέτης' να συνεχίσει το 'έργο' σας. Συντηρείτε όπως οι προκάτοχοι σας το σύστημα που ευνοεί τους ισχυρούς και τους έχοντες, ρίχνετε στάχτη στα μάτια σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες όταν πάνε κάπως να αντιδράσουν με σκοπό ένα και μοναδικό: να μην αλλάξει τίποτα εις όφελος της πατρίδας και των πολιτών, απλά να περνούν οι μέρες και να διαιωνίζεται αυτή η άρρωστη και σαθρή κατάσταση που βολεύει εσάς και τους ολίγους ισχυρούς αυτής της χώρας.
Πώς είναι δυνατόν εσείς να εμπνεύσετε όλους εμάς? Αφού είναι προφανές ότι δεν μπορείτε και δεν επιθυμείτε να κάνετε κάτι. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία 'πελατών΄οι οποίοι θα σας ψηφίζουν για να συνεχίζετε να μην κάνετε τίποτα. Αν για ένα λεπτό μπορούσατε να έχετε συναίσθηση του ρόλου σας και των ευθυνών του θα σας έπιανε ίλλιγγος. Αν μπορούσατε να καταλάβετε ότι η θέση που έχετε δεν θα έπρεπε να σας αφήνει ούτε δευτερόλεπτο χωρίς να σκέφτεστε τρόπους για να υπηρετείτε το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων θα σας έπιανε τρέλα. Αντ' αυτού είστε μόνο πομπώδη λόγια, σκάνδαλα και ψέματα. Το απόλυτο κενό, το απόλυτο τίποτα.

Εσείς όπως και όλοι οι υπόλοιποι σημερινοί πολιτικοί, είστε απλά διαχειριστές. Διαχειριστές της εξουσίας και διανεμητές του πλούτου στους ολίγους. Το μόνο που κάνετε είναι να έχετε τους πλουσίους και ισχυρούς ικανοποιημένους, τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού αφημένη στην τύχη της και την Ελλάδα να αιμορραγεί και να αργοπεθαίνει. ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα απλούστατο και συνάμα ρεαλιστικό σχέδιο. Ιδέες που αν προσπαθούσατε να πράξετε θα αποδεικνύατε ότι σας αρμόζει ο ρόλος που έχετε. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο δεν θα μπορούσατε ποτέ να τις σκεφτείτε μόνο σας, αλλά και αν ποτέ τις βλέπατε γραμμένες, θα κάνετε ότι μπορείτε για να μην υλοποιηθούν ποτέ. Γιατί αν έπαιρναν σάρκα και οστά, θα μας άνοιγαν σε όλους εμάς τα μάτια, θα γινόμασταν περήφανοι που είμαστε κάτοικοι αυτής της χώρας, θα ξυπνούσαμε από το λήθαργο μας, θα αποκτούσαμε άποψη και θα απαιτούσαμε. Επικίνδυνα πράγματα βέβαια όλα αυτά για εσάς και το συνάφι σας.

Έξι είναι οι πυλώνες στους οποίους θα πρέπει να στηριχτεί η Ελλάδα και που θα βοηθήσουν όχι μόνο στην πνευματική και πολιτιστική μας ανάταση, που θα μας κάνουν πάλι περήφανους που είμαστε Έλληνες και που τέλος τέλος, για να μιλήσουμε και με τα δικά σας 'καπιταλιστικά' κριτήρια, θα μας βγάλουν και από το οικονομικό μας τέλμα. Πού θα κάνουν την Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει παγκοσμίως για μία ακόμη φορά, που θα αλλάξει η χώρα μας τον κόσμο για μία ακόμα φορά, που θα γίνει η Ελλάδα και πάλι η μήτρα ευγενών ιδανικών και αξιών που θα μας βγάλουν από το στυγνό, μάταιο και αδιέξοδο υλισμό που καταδυναστεύει και καταστρέφει όλο τον κόσμο.

1. Παιδεία
Είναι πιστεύουμε άνευ νοήματος να ειπωθεί για μία ακόμα φορά πόσο έχετε εκφυλίσει εσείς και οι προκάτοχοι σας την παιδεία στη χώρα μας. Την Ελληνική γλώσσα, μητέρα όλων των γλωσσών, έχετε καταφέρει να τη μετατρέψετε σε ένα άμορφο συνοθύλευμα. Ο λόγος γνωστός και αναλύεται διεξοδικά στο άρθρο ' Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία-Το μεγάλο ανέκδοτο'.

Αφού λοιπόν αποκαταστήσετε τη γλώσσα μας και αναβαθμίσετε την Παιδεία μας, κάτι το οποίο είναι πολύ εύκολο να γίνει αρκεί να στραφείτε στους πραγματικούς διανοουμένους που αγαπούν την παιδεία και δεν είναι γρανάζια και πειθήνια όργανα του συστήματος, τότε θα πρέπει να θέσετε τον επόμενο στόχο: Να γίνει η Ελλάδα το κέντρο του κόσμου όσον αφορά την Παιδεία. Για να το καταλάβετε καλύτερα, θα χρησιμοποιήσω οικονομικούς όρους αφού το χρήμα είναι το μόνο ιδανικό που έχετε και κατανοείτε. Να γίνει η Ελλάδα η Ελβετία των Πανεπιστημιών. Πώς είναι δηλαδή η Ελβετία η χώρα των Τραπεζών, έτσι και η Ελλάδα να γίνει η χώρα όπου όποιος επιθυμεί να λάβει την καλύτερη και πληρέστερη Πανεπιστημιακή μόρφωση να πρέπει να έρθει στη χώρα μας.

Θεωρείτε το εγχείρημα αυτό δύσκολο? Δύσκολο δεν είναι, απλά χρειάζεται όραμα κάτι που εσείς αγνοείτε. Ξέρετε πόσοι διανοητές και καθηγητές Πανεπιστημίου τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό θα ενθουσιάζονταν με αυτήν την ιδέα? Ξέρετε τι υποστήριξη θα είχατε από όλους εμάς για ένα τέτοιο εγχείρημα? Και για του λόγου το αληθές ακριβώς αυτό το εγχείρημα το είχε ήδη εμπνευστεί ένας ξένος Ακαδημαικός και προσπάθησε να το υλοποιήσει στη χώρα μας. Το όνομα που τού είχε δώσει ήταν 'Σοφόπολις'. Φυσικά οι κρατικοί μηχανισμοί φρόντισαν ώστε να μην πάρει ποτέ σάρκα και οστά και τα ΜΜΕ φρόντισαν να μην μαθευτεί ποτέ στον κόσμο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά, όπως πάντα.

Σκεφτείτε μόνο την προβολή που θα έχει η χώρα μας από μία τέτοια κίνηση. Την άνθιση των γραμμάτων, την πνευματική ανάπτυξη των Ελλήνων αλλά και του υπολοίπου κόσμου. Σκεφτείτε επίσης την οικονομική ανάπτυξη που θα έχει η χώρα μας. Όχι μόνο τα Ελληνόπουλα δεν θα πηγαίνουν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν, αλλά αντιθέτως οι ξένοι θα είναι αυτοί που θα έρχονται στη χώρα μας. Σκεφτείτε το συνάλλαγμα που δεν θα εξάγουμε αλλά που αντίθετα θα εισάγουμε, την οικονομική ανάπτυξη που θα υπάρξει όχι μόνο για την κάλυψη των Πανεπιστημιακών αναγκών αλλά και για υποστηριχτικούς τομείς όπως είναι η στέγαση, η σίτιση, το εμπόριο, και ούτω καθεξής.

Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν ο φάρος της γνώσης. Ανέκαθεν δημιουργούσαμε βιβλιοθήκες όπως των Αθηνών, της Αλεξάνδρειας, της Εφέσσου, της Κωνταντινούπολης και τόσες άλλες. Κάτι το οποίο το έχει ο Έλληνας στο αίμα του χιλιάδες τώρα χρόνια είναι εύκολο να αναζοπυρωθεί. Αλλά είπαμε χρειάζεται όραμα.

2. Πολιτισμός
Τώρα εδώ τι να πρωτοαναφέρουμε? Ότι έχετε λυσσάξει να τον υποβαθμίσετε και να τον καταστρέψετε? Ότι πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που το κράτος όχι μόνο δεν κάνει προπαγάνδα υπέρ του πολιτισμού της αλλά αντίθετα τον πολεμά? Και δεν χρειάζεται να γίνει καμία προπαγάνδα, απλά να ειπωθούν τα πράγματα ως έχουν. Άλλες χώρες με ελάχιστη ιστορία κάνουν ότι μπορούν για να την προβάλουν, πολλές φορές ψεύδοντας και άλλες φορές χρησιμοποιώντας υπερβολές. Εμείς εδώ, μαθαίνουμε στα παιδιά μας ακόμα για ινδο/ευρωπαικές ανοησίες, για φοινικικά αλφάβητα και ένα σωρό ψεύδη και συκοφαντίες. Έχει πια αποδειχτεί περίτρανα και μέσω ανασκαφών και μέσω κειμένων αλλά και μέσω της κοινής λογικής ότι και γηγενής λαός είμαστε και ότι το αλφάβητο εμείς το επινοήσαμε (βλέπε άρθρο 'Η μαγεία της Ελληνικής γλώσσας') . Αλλά εσείς επιμένετε στα ψεύδη και στην ιεροσυλία κατά του πολιτισμού μας.

Τι ελπίδα μπορεί να έχει κανείς όταν ο Γ. Παπανδρέου ως υπουργός ανακοίνωνε στα ΜΜΕ ότι υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία η ιστορία θα πρέπει να γράφεται στο μέλλον με περισσότερη προσοχή για να μην φανατίζει τους λαούς? Με άλλα λόγια, η ιστορία θα πρέπει να 'στρογγυλευτεί', να αποκρυφτούν γεγονότα και να διαστρεβλωθούν αλήθειες. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι. Η ΝΔ σεβόμενη το ρόλο της ως κόμματος εξουσίας και συνεχίζοντας το 'έργο' του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε το βιβλίο ντροπή της έκτης δημοτικού. Έγινε θόρυβος για τα μάτια του κόσμου από τα ΜΜΕ και τελικά βγήκε το συμπέρασμα ότι έγιναν κάποια λάθη, το βιβλίο αποσύρθηκε, τα λάθη θα διορθωθούν και κάποια στιγμή το βιβλίο θα εκδοθεί ξανά. Κάποια λάθη λοιπόν? Αυτό είναι το συμπέρασμα? Δεν είναι προφανές ότι ο έλεγχος της παιδείας είναι σε επικίνδυνα άτομα που στόχο έχουν τη διαστρέβλωση και παραποίηση του πολιτισμού και της ιστορίας μας με τις ευλογίες πάντα των κομμάτων?

Δεν είναι προφανές ότι εσείς κύριε Πρωθυπουργέ όπως και τα κόμματα εξουσίας δεν έχετε κανένα σεβασμό στον πολιτισμό μας και την ιστορία μας? Και τολμάτε να μας ζητάτε την ψήφο μας?

Όποιος διαβάσει το βιβλίο τού κ. Ζουράρι σχετικά με το βιβλίο της έκτης δημοτικού θα ανατριχιάσει και θα φρίξει με το τι διδάσκουν στα νέα παιδιά. Πέραν του πολύ γνωστού 'συνωστίζονταν' που μόνο αυτό πέρασε από τα ΜΜΕ θα διαπιστώσει ότι η παραποίηση, η διαστρέβλωση και η υποβάθμιση ιστορικών γεγονότων δεν έχει τελειωμό.

Για παράδειγμα η μόνη αναφορά στον μέγιστο Αθανάσιο Διάκο, στον αγνό αγωνιστή που βρήκε μαρτυρικό θάνατο λόγω της αγάπης του για την πατρίδα είναι: 'Ανάμεσα σε άλλους που πολέμησαν στην επανάσταση του 1821 ήταν και ο A. Διάκος'! Αυτή είναι η μοναδική αναφορά στον Αθανάσιο Διάκο, στο σύγχρονο Λεωνίδα, που πολέμησε αυτός και τα παλικάρια του ελάχιστοι εναντίον πολλών, που ακόμα και ο τόπος θυσίας του είναι κοντά στις Θερμοπύλες. Οι κατάπτυστοι ούτε το μικρό του όνομα δεν αναφέρουν! Πώς λέγεται ρε άθλια ανθρωποειδή ο Διάκος? Αντρέας, Αγαμέμνωνας, Αριστείδης, Ανάργυρος? Πώς? Και τολμάτε να μας λέτε ότι γίναν κάποια λάθη δήθεν τυχαία και χωρίς σκοπιμότητες?

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν ο εκάστοτε υπουργός πολιτισμού φροντίζει να μοιράζει πακτωλό χρημάτων σε κομματικά στελέχη? Τι να περιμένει κανείς όταν η Ολυμπία παραλίγο να καεί ολοσχερώς και o υπουργός Βουλγαράκης δήλωσε ότι δεν έγινε τίποτα, απλά κάηκαν κάτι δεντράκια, κατά το κοινώς λεγόμενο ' Ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα'! Τι να περιμένει κανείς όταν ο κ. Βενιζέλος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, του έδιναν να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού δεν το ήθελε γιατί το θεωρούσε υποβάθμιση για την πολιτική του σταδιοδρομία? Υπάρχει ίσως μεγαλύτερη τιμή και συνάμα ευθύνη να είναι κανείς υπουργός Πολιτισμού της χώρας με το μεγαλύτερο και αρχαιότερο πολιτισμό του κόσμου?!!! Με τα κριτήρια τα δικά σας και των συνάδελφων σας διαχειριστών της εξουσίας προφανώς υπάρχει.

Αποκαταστήσετε την αλήθεια επιτέλους και αναδείξτε τους αναρίθμητους μνημειακούς μας χώρους. Η προβολή θα είναι για τη χώρα μας τεράστια όπως και σημαντικά θα είναι τα οικονομικά οφέλη από την επίσκεψη των ξένων στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό.

3. Φυσική ομορφιά
Η φυσική ομορφιά της χώρας μας είναι πράγματι ασύλυπτη και μοναδική. Το ομολογούν όσοι ξένοι μας επισκέφτονται και αρχίζουμε να το συνειδητοποιούμε και εμείς έχοντας παραστάσεις από τις υπόλοιπες χώρες. Παρότι εσείς βέβαια κάνετε ότι μπορείτε για να την καταστρέψετε και να την κάψετε, η Ελλάδα παραμένει η ομορφότερη χώρα του κόσμου. Το φυσικό της κάλλος είναι αξεπέραστο και ατελείωτο αφού συνδυάζει το υπέροχο της κλίμα με τις απαράμιλες ομορφιές των ακτών, των θαλασσών, των δασών, των βουνών, των ποταμών και των λιμνών. Δεν είναι τυχαίο που οι πρόγονοι μας είχαν θεοποιήσει τη φύση και ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς αυτήν έδιναν θεικά ονόματα στα ποτάμια, στις λίμνες κλπ. Εκείνοι είχαν ανώτερα ιδανικά και αξίες εσείς έχετε μόνο ένα: το χρήμα.

Θα πρέπει ο τουρισμός να αναχθεί στην νούμερο ένα 'βιομηχανία' μας. Με σεβασμό όμως και αγάπη στο περιβάλλον για την ανάδειξη της χώρας μας στο εξωτερικό και παράλληλα για την οικονομική μας ανάπτυξη. Δώστε κίνητρα και αρωγή στην ανάπτυξη του τουρισμού και σταματήστε να 'μασουλάτε' τα κονδύλια μεταξύ σας.

4. Αθλητισμός
Ο αθλητισμός για κακή σας τύχη γεννήθηκε και αυτός στην Ελλάδα. Ίσως η μεγαλύτερη τιμή για τους προγόνους μας ήταν να είναι κανείς Ολυμπιονίκης. Ο αθλητισμός θα πρέπει στην Ελλάδα να γίνει πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Παιδείας μας. Είναι απίστευτο που στις μέρες μας, που όλα τα έχετε διαλύσει και κομματικοποιήσει, τα Ελληνόπουλα συνεχίζουν να μας προσφέρουν συγκινήσεις σε όλα τα αθλήματα είτε ομαδικά είτε ατομικά. Για την ακρίβεια οι μόνες στιγμές που νιώθουμε περήφανοι προέρχονται από τον αθλητισμό. Και φυσικά ακόμα και αυτές τις στιγμές το μόνο που κάνετε είναι να προσπαθείτε να τις καπηλευτείτε.

Έχει ειπωθεί από πολλούς και πολλές φορές τόσο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα πρέπει να γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Έτσι μόνο θα αποκτήσουν πάλι την αξία και αίγλη που είχαν κάποτε και θα αποτελούν την ύψιστη τιμή για τους νικητές αυτών. Τολμήστε να το απαιτήσετε, όχι να το ζητήσετε, αλλά να το απαιτήσετε. Εξάλλου εμείς τους δημιουργήσαμε, σε εμάς ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Πώς όμως είναι δυνατόν να περιμένουμε από εσάς κάτι τέτοιο? Για εσάς Ολυμπιακοί αγώνες σημαίνει ευκαιρία για μίζες και πλουτισμό. Τίποτα άλλο. Αλλά τι να περιμένουμε από εσάς, όταν ο συνάδελφος σας διαχειριστής κ. Σημίτης, καταγράφηκε στην κάμερα να ζητά από τον Άγγλο ομόλογο του να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα επειδή είχαμε εκλογές και αφού ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις ήταν μία καλή ευκαιρία να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος του! Αυτοί είστε, για εσάς υπάρχει μόνο το κόμμα και τίποτα άλλο.

5. Τεχνολογική ανάπτυξη

Η βιομηχανική επανάσταση για καλή μας τύχη δεν έφερε σημαντικές αλλάγες στη χώρα μας. Για καλή μας τύχη δεν αποκτήσαμε ποτέ βαριά βιομηχανία και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις συγκυρίες και όχι σε κάποιο σχέδιο. Έτσι μπορεί η οικονομική ανάπτυξη που είχαμε σα χώρα να μην ήταν μεγάλη αλλά ευτυχώς γλυτώσαμε τις καταστροφικές οικολογικές συνέπειες που θα είχαμε υποστεί.

Στις μέρες μας όμως συντελείται μία άλλη ανάπτυξη πολύ πιο σημαντική. Πρόκειται για την τεχνολογική ανάπτυξη ή καλύτερα για την έκρηξη του Διαδικτύου. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται είναι τεράστιες και το πιο σημαντικό είναι ότι και εύκολα μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτές αλλά και χωρίς να έχουμε καμία επίπτωση στο περιβάλλον. Η μαγεία του διαδικτύου είναι ότι στην ουσία καταργούνται οι διαμεσολαβητές και όλοι έχουν πρόσβαση σε όλα. Με ελάχιστα έξοδα στήνονται επιχειρήσεις και επιβραβεύονται οι καλύτερες ιδέες. Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που ταιριάζει 'γάντι' σε μικρές σε πληθυσμό ή μέγεθος χώρες αλλά μεγάλες σε αξία και ικανότητες όπως είναι η Ελλάδα.

Στο διαδίκτυο στην ουσία όλοι είναι ίσοι, και αυτός με την καλύτερη ιδέα έχει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Εκεί είναι που θα πρέπει να επενδύσει η χώρα μας. Στην έρευνα, στα προγράμματα και εφαρμογές των υπολογιστών και των δικτύων. Τα 'μυαλά' που έχουμε στην Ελλάδα είναι και πολύ δυνατά και πάρα πολλά. Παρέχοντας στα Ελληνόπουλα σωστή Ελληνική παιδεία με έμφαση προπαντός στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και παράλληλα προωθώντας την ανάπτυξη των σύγχρονων τεχνολογιών του διαδικτύου το μίγμα θα έχει εκρηκτικά ευεργετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας. Ανάπτυξη όμως των σύγχρονων τεχνολογιών δε σημαίνει μίζες από την εγκατάσταση και στη συνέχεια εγκατάλειψη κάποιων υπολογιστών σε σκοτεινά υπόγεια στα σχολεία.

6. Γεωργία-Kτηνοτροφία

Η υπέρμετρη αστικοποίηση και ο μαρασμός της Ελληνικής υπαίθρου πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Το ξέρουμε ότι το σύστημα μάς θέλει μαντρωμένους στα άστυ, για να μας ελέγχει καλύτερα, να είμαστε όμηροι των δανείων και των μεγάλων εταιρειών και παράλληλα να χάνουμε την ανεξαρτησία που μας προσφέρει η παραγωγή δικών μας προιόντων.

Αποτέλεσμα του εύκρατου κλίματος και της πλούσιας σε ιδιομορφία Ελληνικής Φύσης είναι η μεγάλη ποικιλία αγνών και εύγεστων γεωργικών προιόντων. Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν φημισμένη για τα υψηλής ποιότητας γεωργικά και κτηνοτροφικά της προιόντα. Η γέυση του Ελληνικού λαδιού, της Ελληνικής ντομάτας, του Ελληνικού κρασιού και τόσων άλλων δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πιο υγιής διατροφή είναι η Μεσογειακή και δή η Ελληνική. Τα Ελληνικά χώματα είναι πραγματικά ευλογημένα. Η γεωργία και η κτηνοτροφία θα πρέπει να στηριχθούν και να προσεχθούν πάρα πολύ γιατί πέραν του ότι είναι το Α και το Ω για τη διατροφή μας και τη διαβίωση μας, μπορούν να φέρουν και πάρα πολλά έσοδα για τη χώρα μας. Ειδικά στην εποχή μας όπου βασιλεύουν τα μεταλλαγμένα και οι γνωστές νόσοι των αγελάδων, των πουλερικών και εσχάτως των χοίρων, η γεωργία και η κτηνοτροφία μας θα πρέπει να προσεχθούν ως κόρες οφθαλμού. Θα πρέπει στο εξωτερικό τα προιόντα μας να αποτελούν την εναλλακτική και αγνή πρόταση στην βιομηχανοποιημένη, πλαστικοποιημένη και δηλητηριώδη αγορά των αντιστοίχων προιόντων. Στήριξη όμως δε σημαίνει μοίρασμα των επιδοτύσεων στους ολίγους, κομματικούς και ισχυρούς αγροτοπατέρες αλλά σε όποιον πραγματικά επιθυμεί να παράγει αγνά προιόντα.

Δεν χρειάζεται νομίζουμε να αναφέρουμε ότι οι παραπάνω πυλώνες είναι αλληλένδετοι και ότι συνδυαζόμενοι μεταξύ τους τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά σε εκθετικό βαθμό. Φανταστείτε για παράδειγμα τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα υπάρχουν στον τουρισμό αν η Ελλάδα γίνει παγκόσμιο κέντρο Πανεπιστημίων και ούτω καθεξής. Δεν χρειάζεται επίσης να αναφέρουμε ότι οι παράπλευρες οφέλειες στο εμπόριο και στη ναυτηλεία, τομείς που ανέκαθεν η χώρα μας ήταν πρωτοπόρα, θα είναι σημαντικότατες και ευεργετικότατες.

Το πιο σημαντικό όμως όλων αυτών είναι ότι θα αποκτήσουμε έναν κοινό στόχο, ένα κοινό όραμα που θα μας προσδώσει ιδανικά και αξίες και θα μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο, υπερκαταναλωτικό, μάταιο και ψεύτικο κόσμο τον οποίο βιώνουμε.

Αλλά είπαμε κ. Πρωθυπουργέ, θέλει όραμα και είναι κάτι που εσείς καί οι όμοιοι σας δεν έχετε. Εσείς στην καλύτερη περίπτωση είστε ανίκανος και οκνυρός. Στη χειρότερη είστε πειθήνιο όργανο και δέσμιος συμφερόντων. Στην πιό πιθανή είστε μίγμα και τών δύο. Η επιλογή δική σας. Ότι και να είστε απλά δεν μας κάνετε.

Bookmark and Share